zondag, 14 augustus 2016

Phnom Penh Bezienswaardigheden | Cambodja

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(15 stemmen)
Bezienswaardigheden Phnom Penh Cambodja! Bezienswaardigheden Phnom Penh Cambodja!

Wat te doen in Phnom Penh Cambodja?

Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, is een leuke stad om een paar dagen te verblijven met een aantal mooie, maar ook indrukwekkende bezienswaardigheden.

Tijdens je rondreis door Cambodja is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan de stad Phnom Penh. Er zijn een aantal must-sees die je zeker niet mag overslaan zoals bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis, Wat Phnom en de Tuol Sleng gevangenis. In dit artikel vind je meer over de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh.


Phnom Penh Must-Sees | Cambodja

Phnom Penh is een levendige stad en is absoluut een aanrader om een paar dagen te verblijven. Daarnaast is Phnom Penh ook bekend vanwege de gruwelijke geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Tijdens het regime van de Rode Khmer heeft de stad heel erg zwaar geleden onder leiding van Pol Pot. Een gruwelijke tijd waarin vele mensen zijn gemarteld en vermoord. De killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis zijn de meest indrukwekkendste bezienswaardigheden over deze zware periode. Het kan moeilijk zijn om deze plekken te bezoeken, maar deze mogen eigenlijk niet ontbreken aan je must-visit-list.

Tuol Sleng gevangenis
Voordat Tuol Sleng in 1975 door de Rode Khmer werd overgenomen was dit een hogeschool. Helaas werd dit gebouw in gebruik genomen als gevangenis en martelkamer. De meeste gevangenen zijn later overgebracht naar Choeung Ek er werden daar omgebracht. Tijdens de bevrijding in 1979 werden er in de gevangenis slechts zeven overlevenden gevonden.

tuol sleng

De Tuol Sleng gevangenis is nu een museum waar je informatie kunt lezen over wat er allemaal heeft plaatsgevonden op deze plek, ook is er een tentoonstelling met vele foto's.

Tuol Sleng gevangenis


Killing Fields Choeung Ek
Choeung Ek zijn de Killing Fields die ongeveer 14 km ten zuiden van Phnom Penh te vinden zijn. Hier werden de gevangenen van de Tuol Sleng gevangenis naartoe gebracht en omgebracht. Er hebben zich hier de meest gruwelijke taferelen afgespeeld. Om kogels te besparen werden de mensen op andere manieren om het leven gebracht. Tussen 1975 en 1979 zijn hier minimaal 20.000 mensen vermoord.

killing fields

Bij Choeung Ek kun je een audio tour doen en sta je stil bij de geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Op het terrein staat een groot herdenkingsmonument waarin de schedels van de slachtoffers rusten.

choeung ek

Beide bezienswaardigheden zijn zeer indrukwekkend, het is daarom ook niet echt geschikt om met kinderen te bezoeken.

Het gemakkelijkste bezoek je de Killing Fields van Choeung Ek per tuktuk. De chauffeur blijft wachten totdat je weer klaar bent.

 

Na alle gruwelijkheden zijn er in Phnom Penh ook mooie bezienswaardigheden om te zien. Zo is een bezoek aan het koninklijk Paleis en Wat Phnom een must-see en vergeet niet om heerlijk te slenteren over de Psar Thmey Market en de Sisowath Quay Boulevard.

 

Royal Palace
Voor mooie architectuur en rust is het heerlijk om een rondje te wandelen door de tuinen en langs de gebouwen van het Royal Palace.

royal palace

 

Independence Monument
Het Independence Monument staat midden op een rotonde in Phnom Penh. Met een tuktuk kun je je onder andere langs dit monument laten rijden.

independence monument

 

Central Market Psar Thmey
Struinen op de markt Psar Thmey. Hier vind je van alles, van sieraden tot aan kleding en etenswaren.

 

Wat Phnom
Wat Phnom is een tempel die op een 27 meter hoge heuvel is gevestigd. Deze tempel is zeer geliefd bij de inwoners van de stad en is een mooi rustpunt van Phnom Penh.

Wat phnom

 

Sisowath Quay Boulevard
Voor wat ontspanning kun je heerlijk zittend relaxen op de rand van de Sisowatch Quay Boulevard. Kijkend naar de rivier, de spelende kinderen en gezinnen op de boulevard, met wat eten en drinken erbij of met een boek kom je weer helemaal tot rust in deze drukke stad.

boulevard

 

Olympisch Stadion
Als je een rondje door de stad maakt met een tuktuk, laat de chauffeur dan ook een stop maken bij het Olympische Stadion van Phnom Penh.

olympisch stadion

 

Wat Ounalom
Wat Ounalom is de hoofdtempel van de Cambodjaanse boeddhisten en is zeker een bezoekje waard om een kijkje te nemen.

wat ounalom

 

Phnom Penh is een bijzondere stad om een bezoek aan te brengen, juist ook vanwege de gruwelijke geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Persoonlijk vind ik het altijd erg belangrijk om een stukje geschiedenis mee te krijgen van een land, ook al is deze niet altijd even aangenaam om mee kennis te maken.


Be Dazzled!!

 

Heb je nog een reisgids of landkaart van Cambodja nodig?

lonely planet cambodialandkaart cambodjacapitool cambodjarough guide cambodia

 

2 reacties

 • Reactielink robin woensdag, 31 augustus 2016 17:07 Geplaatst door robin

  mooi! ziet er prachtig uit daar..

 • Reactielink Josanne - Reisblogger maandag, 22 augustus 2016 21:03 Geplaatst door Josanne - Reisblogger

  Cambodja is één van mijn favoriete landen van Azië. Wat een geweldige kleurige mensen wonen daar!
  De geschiedenis mag nooit vergeten worden!
  Het laat veel indruk achter al die musea en bezienswaardigheden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •