woensdag, 12 juli 2017

Goede zonbescherming | Annecy Cosmetics

Geschreven door 
Goede zonverzorging van Annecy Cosmetics! Goede zonverzorging van Annecy Cosmetics!

Iedereen weet ondertussen wel dat het heel erg belangrijk is dat je je huid goed beschermd als deze blootgesteld wordt aan de zon. Er zijn tegenwoordig zoveel verschilende zonnebrand producten verkrijgbaar van diverse merken in uiteenlopende prijsklasses. Maar wat is nu een goede zonbescherming?

Qua zonnebrand producten ben ik best wel kritisch, omdat ik er eerlijk gezegd niet zo'n fan van ben. Mijn grootste ergernis is eigenlijk dat het plakt. Daarnaast moet het natuurlijk een goede bescherming bieden en zeker geen witte waas achterlaten...

In dit artikel test ik 3 verschillende zonnebrand producten uit van Annecy Cosmetics en vertel ik je wat meer over dit natuurlijke merk.

Annecy Cosmetics

Annecy Cosmetics is geboren in 2009 in het hart van de Haute-Savoie regio, Frankrijk, tussen het meer en de bergen. Geïnspireerd door de natuur is er een mooie productlijn ontstaan met natuurlijke ingrediënten. Ingrediënten uit de bergen. Met daarbij drie pijlers:

 • Respect voor de natuur, het milieu en de mens
 • Innovatie in verpakking, compact en kleurrijk
 • Formules met resultaat, gecertificeerde biologische huidverzorging en natuurlijke make-up met actieve ingrediënten

In 2009 startte François Salomon met het merk Annecy Cosmetics. Salomon had ruim 30 jaar ervaring in de sportbranche en hij zag overeenkomsten tussen deze branche en cosmetica. Specialist DJ Pack tekende voor de innovatieve verpakkingen. De verpakkingen zijn uniek. Het gepatenteerde push-pull systeem zorgt ervoor dat dezelfde inhoud in een kleinere verpakking kan. Dus maar half zo vervuilend voor ons milieu. De producten combineren zo een maximum aan ingrediënten in een minimum aan ruimte. Ideaal om mee te nemen op reis.

Zonbescherming van Annecy Cosmetics

Annecy Cosmetics heeft een uitgebreid assortiment aan zonbeschermingsproducten met een SPF van 30 en 50+ in de vorm van een crème, stick of spray. Voor Dazzling Beauty mocht ik een aantal producten uittesten waarvan er 3 in dit artikel voorbij komen, namelijk:

 • Face Stick SPF 50+
 • 2 in 1 Crème Solaire SPF 30
 • Crème Solaire SPF 50+

annecy cosmetics zonnebrand

Face Stick SPF 50+ | Annecy Cosmetics

De Face Stick SPF 50+ van Annecy Cosmetics heeft een hoge beschermingsfactor tegen UVA/UVB speciaal voor het gezicht en is rijk aan shea butter en anti-oxidanten. Kenmerkend is dat deze stick ijsblauw van kleur is.

De zonbeschermingsstick is gemakkelijk in gebruik en plakt niet. De substantie trekt snel in de huid waarna de huid heel zacht en verzorgend aanvoelt. Deze zonbeschermingsstick laat geen blauwe waas achter.

2 in 1 Crème Solaire SPF 30 | Annecy Cosmetics

De 2 in 1 crème solaire SPF 30 is een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. De crème wordt aangebracht door middel van een roller en is geschikt voor de huid en tevens zijn werk als beschermende lippenbalsem tegen UVA/UVB.

Persoonlijk vind ik de roller iets te klein om je gehele lichaam mee in te smeren. Ik zou deze eerder op het gezicht gebruiken. Daarnaast is de 2 in 1 crème solaire heel erg fijn als beschermende lippenbalsem. Op de lippen voelt de crème super zacht en voedend aan en plakt niet. Een ideale zonbescherming om altijd mee te nemen in je tas!

Crème Solaire SPF 50+

De crème solaire SPF 50+ is een zonnebrandcrème met een zeer hoge beschermingsfactor tegen UVA/UVB en is geschikt voor het gehele lichaam.

De crème solaire smeert gemakkelijk uit over de huid, plakt iets meer dan de face stick, maar is niet hinderlijk. Ook laat deze zonnebrandcrème geen witte waas achter!

Alle zonproducten van Annecy Cosmetics zijn vrij van parabenen, phenoxyethanol en nano deeltjes.

De drie bovengenoemde zonbescherming producten van Annecy Cosmetics zijn voor mij en mijn gevoelige huid zeer goed door de test gekomen. Het zijn fijne zonproducten die ik deze zomer veel ga gebruiken!

Ook zijn de zon producten van Annecy Cosmetics zeer geschikt voor de wintersporters onder ons!

Ben je ook benieuwd naar de zonproducten van Annecy Cosmetics? Deze zijn verkrijgbaar via Pilou Cosmetics.

(Update: Helaas zijn de zonnebrandproducten van Annecy Cosmetics niet meer in Nederland verkrijgbaar.)

Wat vind jij een fijn zonnebrand product? Kende je deze producten al van Annecy Cosmetics?

Be Dazzled!!

1 Reactie

 • Reactielink Loreen Schöner donderdag, 13 juli 2017 21:10 Geplaatst door Loreen Schöner

  Hoi Tessa,
  Super leuk dat onze producten in de smaak vallen.
  Een kleine tip: de roller van de 2 in 1 stick is bedoelt voor de lippen. Als je hem eraf draait heb je de crème in de tube voor het gezicht. Dus het klopt dat de roller niet voor het lichaam is ;-).
  En naast deze producten is er nu ook Biologische zonverzorging in een spray flacon.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •