zaterdag, 18 april 2015

Afgebroken haar - De kapper weet raad

Geschreven door 
Waardoor kan het haar afbreken? Waardoor kan het haar afbreken?

Afgebroken haar | Wat te doen en hoe voorkom je het?

Afgebroken haren. Haren die als lange stekels omhoog staan of pluizen of gewoon lelijk zijn of……, nee dat willen we niet!!

De kapper weet raad!

Afgebroken haar kan door verschillende factoren komen. Ik zet ze hieronder voor je op een rij.

Oorzaak afgebroken haar

Broos en poreus haar

Haren die heel broos en/of poreus zijn, dit kan van nature of door chemisch behandelt haar zoals verf, permanent enz., breken wat sneller af dan dik en stevig haar. Het is belangrijk dat broos en/of poreus haar goed verzorgd en beschermt wordt met de juiste producten zoals keratine haarverzorgingsproducten.

Stylingstools

Het gebruik van hitte tools om het haar mee te stylen kan er voor zorgen dat het haar afbreekt. Zorg er voor dat het haar goed beschermt wordt met een speciale heatprotector en wees voorzichtig met veelvuldig gebruik van hitte tools.

Haarstiekjes

Haarstiekjes kunnen ook een grote boosdoener zijn voor afgebroken haren. De rubberen elastiekjes zijn echt uit den boze! Gooi ze maar gelijk weg!! Deze zijn niet goed voor het haar, hoe handig en onopvallend ze ook kunnen zijn. Nee! Dan zijn er de haarstiekjes waar een stukje metaal aan zit. Deze zijn niet goed voor het haar vanwege dat kleine sluitinkje. Ga dus voor haarstiekjes zonder metaal, maar wel van stof of een ander fijn materiaal. Een andere optie is ook de Invisi Bobble.

Met schuifspeldjes moet je ook voorzichtig zijn, vooral als ze erg strak zijn en je ze uit het haar trekt. Rustig uit het haar halen dus!

Haren kammen/borstelen

Wees voorzichtig met het kammen of borstelen van je haar. Met je kam of borstel hard aan het haar trekken om zo snel mogelijk van je klitten af te zijn kun je beter laten. Natuurlijk moet je de klitten uit het haar halen, maar dan wel met beleid en respect voor het haar. Ik zou de voorkeur geven aan een borstel en niet aan een kam. Zorg voor een goede borstel en niet zo’n goedkoop “plastic ding”. Haren borstelen als het droog is of nat? Beide kan als je het maar voorzichtig doet! Zorg er bij nat haar voor dat het borstelen wat makkelijker gaat door een serum, olie of leave-in conditioner te gebruiken.

Een extra tip voor broos haar!

Je kunt ook eens kijken naar je voeding. Krijg je wel genoeg van alle vitamines en mineralen binnen? Als dit niet het geval is, is het haar ook wat zwakker waardoor het wat sneller kan afbreken.

Haar Vitamines van SweetBunnyHare is razend populair!!

Heb jij een haarprobleempje of brandende haarvraag aan de kapper?

Stel hem gerust hieronder bij de reacties of op de verschillende social media kanalen. De kapper weet altijd raad!

Be Dazzled!!

2 reacties

 • Reactielink Annick de Jongh woensdag, 15 februari 2017 16:27 Geplaatst door Annick de Jongh

  Hallo,
  Mijn haar groeit echt heel langzaam.
  Het langste wat ik heb gehad is net boven me borst.

  Groet,
  Annick de Jongh.

 • Reactielink Celine Bosmans donderdag, 23 juni 2016 18:32 Geplaatst door Celine Bosmans

  Hallo,
  Ik heb last van heel veel kleine haartjes in heel mijn haar. Ik stoor mij hier enorm aan want ik vind het echt niet leuk. Ik weet de reden alleen echt niet vanwaar ze komen want ik stijl nooit of doe mijn haar nooit vast alleen maar los en een maand geleden is het allemaal begonnen met een paar korte haartjes nu is het echt overal ik heb wel een jaar gelede een ombré laten kleuren. Maar ik denk niet dat het daar aan kan liggen, ik heb wel 2 weken lang enorme stress gehad door de examens, kan het hier aan liggen?

  Met vriendelijke groeten
  Celine Bosmans

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •