maandag, 05 oktober 2015

Tips bij beschadigd haar en gespleten haarpunten

Geschreven door 
De kapper weet raad met beschadigd haar en gespleten haarpunten! De kapper weet raad met beschadigd haar en gespleten haarpunten!

Beschadigd haar en gespleten haarpunten zijn helaas heel moeilijk te herstellen.

De Kapper weet raad!! In dit artikel vind je de Do's & Don'ts voor beschadigd haar en gespleten haarpunten.

Beschadigd haar en gespleten haarpunten herstellen

Haar wat eenmaal beschadigd of gespleten is kan niet uit zichzelf herstellen. Helaas bestaat er ook geen haarproduct die het haar kan herstellen (ondanks dat veel producten dit wel doen geloven). Wel kan een haarproduct ervoor zorgen dat het haar er weer mooier en gezonder uit gaat zien. Dit is meestal maar tijdelijk, want zodra je het haar weer gaat wassen ben je weer terug bij af.
Het "herstellende" haarproduct zorgt er bijvoorbeeld wel voor dat het haar weer soepel en glad aanvoelt, je haar kan er zelfs weer stralend uit gaan zien. Natuurlijk wordt het haar ook gevoed door bepaalde verzorgingsproducten. Maar het haar echt herstellen? Nee, sorry...

Wat te doen bij beschadigd haar en gespleten haarpunten?

Er is eigenlijk maar één manier om het haar écht gezond te maken. Haren knippen.

Gespleten haarpunten knippen

Bij gespleten haarpunten is het belangrijk dat alle gespleten puntjes worden afgeknipt. Als je dit niet doet is de kans heel groot dat het splijten verder gaat. Het probleem is dan niet verholpen, maar het blijft in stand.

Beschadigd haar knippen

Bij beschadigd haar hangt het er een beetje vanaf in hoe verre het haar beschadigd is. Voor een optimaal resultaat laat je alle beschadigde haren afknippen. Ik kan me voorstellen dat je je gespaarde lange lokken niet gelijk wil laten kort wieken. Doe het dan in fases. Breng regelmatig een bezoek aan de kapper om elke keer een stukje van je haar af te laten knippen. In de tussentijd is het belangrijk dat je het haar goed blijft verzorgen met voedende haarproducten, zodat het haar niet verder beschadigd wordt. Ook is het belangrijk om beschadigende haar factoren even te vermijden, zoals hitte tools bijvoorbeeld. In een eerder artikel van Dazzling Hair kun je de oorzaken van beschadigd en afgebroken haar terug vinden.

Hoe hou je het haar gezond?

Na regelmatig je haar te laten knippen en verzorgen is het haar eindelijk weer gezond! Maar hoe hou je het gezond? Het aller belangrijkste is dat je het haar goed blijft beschermen. Beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf, zoals hitte tools, weersomstandigheden (de zon is een grote boosdoener voor ons haar), zee- en chloorwater en andere haarstylingstools zoals bijvoorbeeld stiekjes en haren borstelen. Zorg voor de juiste beschermings- en verzorgings producten geschikt voor jouw haartype en kies de juiste stylingstools. Een slechte voeding en levenstijl doet ook geen goed voor het haar, dus van binnenuit is het ook belangrijk dat het haar goed gevoed wordt.

Haar is geen levend weefsel, daardoor kun je haar wat beschadigd is ook niet zomaar weer herstellen.

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •