donderdag, 18 juni 2020

Geverfd haar laten uitgroeien | 3 handige tips!

Geschreven door 
3 tips om op een mooie manier je geverfde haar te laten uitgroeien! 3 tips om op een mooie manier je geverfde haar te laten uitgroeien!

Wanneer je geverfd haar wil laten uitgroeien krijg je natuurlijk te maken met zo'n vervelende uitgroei. Daar ontkom je niet aan. Normaal gesproken werk je de uitgroei na zo'n 6 weken weer bij, maar dat heeft natuurlijk niet zo veel zin als je van het verven af wilt.

Wat is dan de beste manier om je geverfde haar te laten uitgroeien? In dit artikel geef ik je een 3 handige tips!

KNIPCURSUS

Hoe lang duurt het om geverfd haar te laten uitgroeien?

De duur om geverfd haar te laten uitgroeien hangt voornamelijk af van de lengte van het haar. Bij kort haar ben je eerder van je geverfde haren af dan bij lang haar.

Haren groeien gemiddeld 1 centimeter per maand. Het haar groeit vanuit de hoofdhuid, niet vanaf de punt.

Bij de ene persoon kan het iets harder groeien dan bij de andere persoon, maar dan praten we bijvoorbeeld over 1 millimeter extra. Je zou dan zelf al kunnen uitrekenen hoeveel maanden je ongeveer nodig hebt om de verf uit je haar te laten groeien als je het kapsel regelmatig op dezelfde lengte laat knippen. Als je in de tussentijd nooit de punten van je haar laat knippen, dan zal de uitgroei wel steeds groter worden, maar de geverfde haarlengte blijft hetzelfde.

Als je eenmaal goed op weg bent met het laten uitgroeien van de haarkleur en je haar af en toe in model laat knippen, zul je ook merken dat bij de kortere lengtes van het kapsel de verf sneller verdwenen is dan bij de langere lengtes. Dit heeft natuurlijk te maken met de haarlengte en niet met hoe hard het haar groeit.

Tips om geverfd haar te laten uitgroeien

Nu we weten hoe lang het ongeveer duurt voordat de haarverf uit jouw haarlengte is gegroeid kan ik me voorstellen dat je nu al tegen die uitgroei op gaat zien en je al gauw denkt om het dan toch maar weer te verven.

Om geverfd haar te laten uitgroeien kan dus behoorlijk wat tijd in beslag nemen én voor frustraties zorgen. Wanneer je je uitgroei de vrije loop laat gaan kom je na een week of 10 op het punt dat het er eigenlijk niet meer uitziet. Dan is het een kwestie van volhouden, maar gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt toepassen om je haarkleur op een mooiere manier uit te laten groeien.

1) Je uitgroei wegwerken/verdoezelen

In de beginfase kun je de uitgroei met bepaalde trucjes een beetje wegwerken of verdoezelen door hier een speciale uitgroeispray of uitgroeipoeder voor te gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om je haar, en dan met name aan de voorkant waar de uitgroei het meeste opvalt, op een andere manier te dragen.

Tips nodig? → In dit artikel laat ik 5 tips aan je zien hoe je je uitgroei zonder verf kunt wegwerken.

uitgroei weg zonder verf

2) De kleur aanpassen

Wanneer stap 1 niet meer lukt, omdat de uitgroei te groot wordt kun je eventueel de kleur wat aanpassen. Ik heb het hier inderdaad over het opnieuw kleuren van het haar, maar dan niet op de manier hoe je dat voorheen deed of liet doen.

Het is sterk afhankelijk van de natuurlijke kleur (de uitgroei) en de nog reeds geverfde haarlengte welke techniek en kleur je kunt aanbrengen om voor een zo natuurlijk mogelijke overloop te gaan. Het gehele haar in je eigen natuurlijke haarkleur verven is meestal niet zo'n goede optie, omdat de nog reeds geverfde haren daarop aangepast moeten worden wat geen makkelijk kleurproces is.

In veel gevallen adviseer ik om de uitgroei en eventueel de lengte en punten te voorzien van highlights en/of lowlights. Op deze manier is de uitgroei voor een deel weggewerkt en valt deze ook minder op vanwege de natuurlijke haarkleur die nog tussendoor te zien is. Dit geeft een heel natuurlijk effect en zorgt minder voor een streep uitgroei.

geverfd haar laten uitgroeien

Het is echt afhankelijk van de geverfde haarkleur en de uitgroei welke kleur je hiervoor het beste kunt toepassen. De kleurtechniek die je hiervoor het beste kunt gebruiken is een foliekleuring of een kam coupe soleil. Na een paar maanden kun je deze kleurtechniek nog eens toepassen met eventueel een aanpassing aan de kleur die je gebruikt en de hoeveelheid highlights en/of lowlights. Bij de eerste behandeling zul je iets meer nodig hebben om de overloop van uitgroei naar geverfde haarlengte vloeiend te laten overlopen.

Het is aan te raden om dit niet zelf te doen, maar door een professional.

Lees ook: Tips bij uitwasbare haarverf!

3) Laat regelmatig een puntje knippen

Hoe meer lengte je van het haar laat afknippen, hoe sneller je geverfde lokken zijn verdwenen. Wil je graag je lange haarlengte behouden? Laat dan met regelmaat een puntje afknippen. Wanneer je iedere 6 weken 1 centimeter van je haar laat afknippen (het haar groeit 1 cm per maand), gaat er eigenlijk niets van je lengte af, maar ben je iedere 6 weken tóch alvast weer 1 centimeter verf kwijt.

Wanneer je bovenstaande tips toepast bij het laten uitgroeien van haarverf kun je het langer volhouden dan wanneer je niets aan de haarkleur doet en het op z'n beloop laat. Uiteraard is dat ook een optie, maar uit ervaring weet ik dat dat voor veel mensen geen prettige optie is.

Zoals het gezegde luidt: "Als je haar maar goed zit!"

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •