donderdag, 04 juni 2020

Tips bij uitwasbare haarverf

Geschreven door 
Handige tips bij uitwasbare haarverf! Handige tips bij uitwasbare haarverf!

Wat is uitwasbare haarverf? Is dat een demi- of semi-permanente haarkleuring? Hoelang blijft zo'n kleur in het haar zitten en welke producten kun je hier het beste voor gebruiken? Op al deze vragen ga ik je een antwoord geven inclusief handige haartips bij uitwasbare haarverf!

Wat is uitwasbare haarverf?

Uitwasbare haarverf kan een demi- permanente of semi-permanente haarkleuring zijn.

Een semi-permanente haarkleuring, ook wel directe haarkleuring genoemd, is een haarkleuringsproduct waarbij geen waterstofperoxide aan toegevoegd hoeft te worden. De kleurpigmenten dringen NIET in het haar door, maar leggen een laagje om het haar heen. Een semi-permanente haarkleuring zal na een paar keer wassen uit het haar verdwenen zijn.

Let op: Bij blond haar zal een semi-permanente haarkleuring langer in het haar achterblijven. Dit geldt ook voor poreus en beschadigd haar. In deze gevallen kunnen de haarschubben niet goed meer kunnen sluiten waardoor de kleurpigmenten wel in het haar kunnen doordringen. Dit is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het haar.

Een demi-permanente haarkleuring wordt ook wel kleurspoeling genoemd en is een haarkleuringsproduct wat gemengd moet worden met waterstofperoxide. In tegenstelling tot de "gewone" haarverf (permanente haarklering) wordt er bij een demi-permanente haarkleuring een lage waterstofperoxide gebruikt, namelijk 1,9 %. Hierdoor worden de haarschubben wel iets geopend en dringen de kleurpigmenten WEL iets het haar binnen. Afhankelijk van de kleur, de ondergrond (kleur) en de conditie van het haar zal een demi-permanente haarkleuring gemiddeld 6 tot 10 wasbeurten houdbaar zijn.

Over haarverf spreken we dus eigenlijk niet wanneer je op zoek bent naar een uitwasbare haarkleuring. Bij haarverf wordt namelijk altijd een waterstofperoxide gebruikt en dringt tot diep in het haar door waardoor deze niet uitwasbaar is. Uiteindelijk wordt een permanente haarkleur ook iets valer. Dit kun je na 6 weken weer mooi rechttrekken als het weer tijd is om de uitgroei bij te werken!

Semi-permanente haarkleuring

Een semi-permanente haarkleuring gebruik je dus eigenlijk voor een kort resultaat. Dit kan in de vorm van een kleuropfrisser zijn bij blondtinten of tussen verfbehandelingen door, maar het wordt ook veel gebruikt voor trendy felle kleuren zoals roze, paars, turquoise enzovoorts.

Let op: De felle semi-permanente haarkleuren komen beter tot hun recht op blond haar. Hoe blonder, hoe feller en intenser het kleurresultaat!

Ben je op zoek naar de juiste semi-permanente kleuringsproducten? → Hier vind je alle fijne merken bij elkaar!

→ Lees ook: Zelf je haar blonderen | Dit moet je weten!!

Demi-permanente haarkleuring

Een demi-permanente haarkleuring gebruik je dus voor een langzaam uitwasbaar resultaat. Een kleurspoeling dekt helaas niet alle grijze haren, maar zal voor zo'n 50 % grijsdekking geven. Wil je liever alle grijze haren gedekt hebben? Kies dan voor een permanente haarkleuring. Ook kun je het haar met een kleurspoeling NIET lichter maken. Daar heb je haarverf of soms zelfs blondeer voor nodig.

Let op: Het kleuren van het haar kent een behoorlijke vaktechnische theorie. Dat betekend dat niet zomaar iedere kleurspoeling op elke kleurondergrond kan worden toegepast.

Ben je op zoek naar de juiste demi-permanente kleuringsproducten? → Hier vind je alle fijne merken bij elkaar!

Vergeet ook niet om de juiste waterstofperoxide te gebruiken!

→ Lees ook: Dit kun je beter niet doen met je haarkleur!

uitwasbare haarkleur

Uitwasbare kleurspray

Een ander leuk kleur alternatief zijn bijvoorbeeld de uitwasbare kleursprays! Ideaal om je uitgroei voor 1 dag even te verdoezelen of om een trendy felle kleur in je haar aan te brengen!

De kleursprays van L'Orèal zijn super populair én handig in gebruik!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •