donderdag, 02 juli 2020

Wat zijn die korte haartjes langs de haarlijn?

Geschreven door 
Tips bij die vervelende korte haartjes langs de haarlijn! Tips bij die vervelende korte haartjes langs de haarlijn!

Korte haartjes langs de haarlijn kunnen babyhaartjes, nieuwe haren of afgebroken haren zijn.

Wanneer je veel last hebt van die korte haartjes bij de haargrens, kan dat nogal eens als heel vervelend ervaren worden. Je kapsel ziet er bijna perfect uit, maar die korte, wilde, springerige haartjes aan de voorkant verpesten het eigenlijk weer met als gevoel → "Another Bad Hair Day"...

In dit artikel leg ik uit wat voor soort haren dit kunnen zijn en wat je er eventueel aan kunt doen!

Korte haartjes bij de haargrens

Die korte haartjes die bij de haargrens hun eigen weg lijken te gaan (omdat ze natuurlijk veel korter zijn dan de rest van het haar) zijn haren die vaak wat dunner en fijner van draad zijn dan de rest van het haar. Hoewel ze eigenlijk allemaal dun en fijn van draad zijn kun je ze onderverdelen in 3 verschillende soorten.

  • Afgebroken haren
  • Babyhaartjes
  • Nieuwe haren

De haren langs de haarlijn aan de voorkant zijn dus wat dunner dan de rest van ons haar. Hoewel we met deze haren eigenlijk wat voorzichtiger om moeten gaan, hebben deze haren het juist wat zwaarder te verduren waardoor ze snel kunnen afbreken.

Lees ook: Groeit afgebroken haar terug?

Tussen die dunnere haren bevinden zich ook meestal wat donshaartjes. Deze haartjes, ook wel babyhaartjes genoemd, groeien meestal niet langer dan een paar centimeter, omdat ze fragiel zijn en dus snel kunnen afbreken of gewoon met de haargroeicyclus weer uitvallen. Helaas heeft de ene persoon hier meer last van dan de andere. Ook tijdens hormoonschommelingen kunnen er weleens wat meer donshaartjes opkomen dan normaal. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap.

En dan zijn er nog de korte haartjes wat ook nieuwe haren kunnen zijn. Haren die vanwege haaruitval weer opnieuw terug groeien hebben best wel wat tijd nodig om zich weer bij de rest van de lengte van het haar te kunnen aansluiten.

Haaruitval is een normaal proces tijdens de haargroeicyclus. Heb je meer haaruitval gehad dan gewoonlijk? Stress, ziekte en medicatie zijn ook grote boosdoeners die voor extra haaruitval kunnen zorgen.

Lees ook: Haaruitval

korte haartjes haarlijn

Hoe kom je van die korte haartjes en babyhaartjes af?

Korte haartjes moeten vanzelf weer langer worden. Als ze een lengte van een paar centimeters hebben bereikt zul je er waarschijnlijk veel minder last van hebben. Dit geldt ook voor die donsachtige babyhaartjes, alleen worden deze meestal niet zo heel lang. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om zo goed mogelijk voor die korte haartjes te zorgen en ze een beetje te temmen.

  • Een goed haarverzorging is altijd een must voor mooi en gezond haar. Bij droog en beschadigd haar is het aan te raden om een extra hydraterende haarverzorging te gebruiken zodat de eventuele pluis wat kan worden getemd.
  • Om de haartjes een beetje te verdoezelen kun je wat zachte haarlak gebruiken. Je sprayt een klein beetje haarlak over het haar heen en vervolgens strijk je zachtjes met je hand de uitstekende haartjes of donshaartjes plat. In dit artikel kun je de tutorial hiervan bekijken!
  • Om de haargroei te bevorderen is een gezonde levensstijl zeer belangrijk. Naast een gezonde voeding kun je er eventueel voor kiezen om extra haar vitamines te gebruiken.
  • Geen zorgen maken over dit haarprobleem, want dat kan weer stress veroorzaken. En stress kan weer voor extra haaruitval zorgen.

"Inner beauty is great, but a little hairspray never hurts!"

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •