maandag, 01 februari 2016

Haartrend - Nooit Meer Haren Wassen

Geschreven door 
Nooit meer je haar wassen, ja of nee? Nooit meer je haar wassen, ja of nee?

De trend die nooit meer je haren wassen heet.

Tegenwoordig is er een nieuwe trend gaande op haargebied. Zo min mogelijk je haren wassen. Vooral onder de bloggers is deze haartrend razend populair, ik zie dit dan ook steeds meer als dé ideale haartip over het internet razen.

Is je haar bijna niet meer wassen ook echt ideaal? In dit artikel vertel ik je wat ik daar van vind. Lees je mee?

Elke dag haren wassen

Elke dag je haren wassen is zeker niet ideaal. Per wasbeurt was je het natuurlijke talglaagje van de hoofdhuid die juist voor de natuurlijke bescherming van de hoofdhuid zorgt. Was je dit er elke dag vanaf, dan neemt de talgproductie toe waardoor het haar steeds sneller vet wordt. Ook voor het haar zelf is elke dag wassen niet zo heel erg goed. Shampoos werken ontvettend, dus zorgen er ook voor dat het haar uitdroogt naarmate je het elke dag wast. In principe zijn we "te schoon", dat klinkt gek, maar het is wel zo.

Elke dag je haren wassen is dus zeker niet zo goed voor haar en huid, maar om vervolgens bijna nooit meer je haar te wassen?

Hoe vaak moet je je haren wassen?

Een tijd terug schreef ik al eerder eens een artikel over haren wassen. Daarin leg ik dat ook uit dat elke dag je haren wassen niet ideaal is, ook verschilt het per haartype hoe vaak je je haren kan/moet wassen.

Neem nu iemand met snel vet wordend haar, deze persoon heeft vaak ook een vette huid en kan echt niet weken zonder haren wassen. Iemand met een droge huid kan wel langer zonder het haar te wassen. Hier zit dus enorm veel verschil in!

Het haar 1 à 2 keer per week wassen is prima. Vaker is eigenlijk niet nodig. Ben je iemand die heel vaak het haar wast, dan is het belangrijk dat je het wassen gaat afbouwen. Dus niet rigoureus nooit meer wassen, maar laat er eerst eens een dag overheen gaan zodat het haar en de hoofdhuid daaraan kunnen wennen. Daarna kun je het haren wassen steeds meer gaan afbouwen tot 1 à 2 keer in de week, afhankelijk van het haar- en huidtype.

Nooit meer je haren wassen

Dan komen we uit bij nooit meer je haren wassen. Zoals ik al eerder in dit artikel vertelde is dit zeker niet voor iedereen weggelegd. Voor een aantal mensen zou dit echt wel kunnen werken, maar lang niet voor iedereen.

Nooit meer je haren wassen vind ik persoonlijk een No Go. Dit omdat het haar en de hoofdhuid wel degelijk "vies" worden. Denk hierbij aan invloeden van buitenaf. Vooral als je gebruik maakt van haarstylingsproducten gaat je haar naar verloop van tijd echt wel viezig aanvoelen. Ook de talgproductie blijft aanwezig met als resultaat dat het haar naar verloop van tijd er vettig uit gaat zien. Uitlaatgassen, etensluchtjes of tabaksgeuren die in je haren blijven hangen, alleen voor de geur zou je het af en toe eens moeten wassen. Of wat dacht je van zweet, als je een keer flink in de sportschool tekeer bent gegaan..... Tegenwoordig zijn er dus best veel invloeden van buitenaf waar we mee te maken hebben.

Eens in de paar weken haren wassen

Eens in de paar weken het haar wassen vind ik iets beter dan helemaal nooit meer. Voor sommige mensen kan dit zeker helpen en dan doel ik op mensen die huidproblemen hebben. De huid krijgt hierdoor meer rust. Dit geldt ook voor mensen met een hele droge hoofdhuid. En voor degene die stevig haar hebben waarbij de huid niet snel vet wordt kan dit ook heel goed werken.

Mijn mening over haren wassen

Minder je haren wassen is zeker beter voor haar en huid, ook zul je merken dat het haar wat steviger zit. Mijn advies vanuit mijn vakgebied als kapper is om 1 à 2 keer per week het haar te wassen. Belangrijk is ook om de juiste shampoo te gebruiken wat past bij het haar- en huidtype. Ga voor kwalitatief goede en professionele haarproducten, ook dit kan enorm veel verschil uitmaken!

Hoe vaak was jij je haren? Heb je het weleens geprobeerd om een paar weken je haren niet te wassen? Ik ben benieuwd!

Be Dazzled!!

#affiliatedisclaimer 

1 Reactie

  • Reactielink reshma maandag, 01 februari 2016 19:39 Geplaatst door reshma

    Vroeger deed ik het om de dag, maar ik probeer nu maar 1 keer per week mijn haren te wassen!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •