maandag, 22 februari 2016

Oorzaken van een Bad Hair Day

Geschreven door 
Welke oorzaken zorgen voor een Bad Hair Day? Welke oorzaken zorgen voor een Bad Hair Day?

We hebben er allemaal weleens last van, een Bad Hair Day.

Ken je dat gevoel dat als je haar voor geen meter zit je jezelf ook niet zo prettig voelt? Ook al doen we dan nog onze mooiste kleding aan, als je haar niet goed zit dan heb je ook écht het gevoel dat niks leuk staat.

Zodra ons kapsel 's ochtends niet mee wil werken hebben we soms het gevoel alsof de hele dag al verpest is.

Ons hoofdhaar speelt altijd een belangrijke rol voor onze uiterlijk verzorging. Hier is het gezegde "Als je haar maar goed zit" helemaal waar. Want zit je haar niet lekker of wil je kapsel maar niet lukken, dan voel je je vaak ook niet zo prettig. We spreken hier dan van een Bad Hair Day.

Waar komt zo'n verschrikkelijk (niet gewenste) Bad Hair Day dan vandaan? In dit artikel ga ik je daar wat meer over vertellen. Lees je mee?

Verschillende oorzaken van een Bad Hair Day

Er zijn verschillende factoren die een Bad Hair Day kunnen veroorzaken, dat kan zowel van buitenaf als van binnenuit komen.

Factoren van buitenaf:

 • Beschadiging van het haar. Denk hierbij aan het gebruik van warmtetools zoals een stijltang, föhn, krultang enzovoorts. Beschadiging van het haar kan ook ontstaan door chemische haarbehandelingen zoals haarkleuringen en omvormingen. Het is dan ook heel belangrijk om het haar met de juiste producten te verzorgen en te beschermen. Bij erg beschadigde haarpunten is het verstandig om het haar weer te laten knippen, vaak valt het dan ook weer beter.
  Ook kan het haar beschadigt worden door omgevingsfactoren. Denk hierbij aan het haar blootstellen aan zonlicht/UV-straling, zeewater en chloorwater. Ook hierbij is het belangrijk dat het haar goed beschermt en verzorgd wordt.
 • Andere omgevingsfactoren waardoor een Bad Hair Day kan ontstaan zijn de weersomstandigheden. Een harde wind, regen, een hoge luchtvochtigheid of vrieskou, daar gaat je haar vaak niet beter van zitten.

Factoren van binnenuit:

De volgende oorzaken van een Bad Hair Day komen van binnenuit. Wat veel mensen niet weten is dat je heel veel aan het haar kunt aflezen. Als het haar slap, futloos, glansloos, droog of pluizig is zonder dat het haar erg beschadigt is hebben we vaak geen idee waardoor dat komt. Op dat moment zijn vaak ook de haarproducten geen wondermiddeltjes meer. Het heeft vaak met ons gestel te maken zoals bijvoorbeeld bij:

 • Ziek zijn zoals een griep of zelfs bij een verkoudheid kan je haar al ellendig zitten.
 • Het gebruik van medicijnen.
 • Hormonen zijn ook een grote aanleiding voor een Bad Hair Day. Let er maar eens op tijdens de menstruatie.
 • Bij veel stress kan je haar ook niet doen wat jij zou willen.
 • Narcose blijft vaak na een operatie nog enige tijd in het lichaam zitten waardoor je haar ook al die tijd niet lekker wil vallen.
 • Een slechte voeding kan ook effect hebben op het haar.
 • Zit je een dagje niet lekker in je vel, dan zit je haar vaak ook niet zo lekker.

Naast dat je een Bad Hair Day kan hebben vanwege factoren van binnenuit, kunnen deze factoren ook haaruitval veroorzaken. In dit artikel kun je daar wat meer over lezen.

Tip: Om het haar wat extra te versterken van binnenuit kun je overwegen om Haar Vitamines te gaan gebruiken.

Heb jij weleens last van een Bad Hair Day?

Als je haar maar goed zit & Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •