• Home
 • Haar
 • Haarvraag
 • Haarvraag - Welke producten gebruik je voor een uitwasbare haarkleur?
maandag, 06 juni 2016

Haarvraag - Welke producten gebruik je voor een uitwasbare haarkleur?

Geschreven door 
Wat zijn uitwasbare haarkleuringen? Wat zijn uitwasbare haarkleuringen?

Haarvraag | Hoe verf je je haar voor één of een paar dagen?

Je haar voor één of een paar dagen in een andere kleur verven is niet zo heel erg gemakkelijk, de meeste kleuringsproducten blijven langer in het haar aanwezig. In dit artikel vind je een nieuwe "Stel je haarvraag aan de kapper". Lees je mee?

KNIPCURSUS

Stel je haarvraag aan de kapper | Haarkleuring

Op het artikel Kleurshampoo en Kleurmousse kreeg ik de onderstaande vraag van een lezeres binnen:

"Wat kan je dan gebruiken om een dag die haarkleur te hebben? (Uitwasbaar) Ik wil mijn donkerbruine haar voor een paar dagen (donker)rood verven en het dan uit wassen binnen 5 wasbeurten, maar ik kan geen goede uitwasbare verf vinden."

Zoals ik in dit artikel uitleg zijn een kleurshampoo of kleurmousse niet geschikt om je haar om te toveren in een andere haarkleur. Deze producten kunnen een haarkleur wel versterken en ervoor zorgen dat de kleur langer mooi blijft. Maar om een kleurshampoo of kleurmousse te gebruiken om je haarkleur te veranderen voor een paar dagen is niet aan te raden, de kleur wordt er niet mooier op.

Haarverf of kleurspoeling?

Bij iedere wasbeurt gaan er kleurpigmenten verloren, maar het is niet zo dat je de gehele kleur eruit kunt wassen. Zeker bij een haarverf kun je de kleur er niet uitwassen, de kleur kan wel vervagen, maar moet toch voor het grootste gedeelte uitgroeien. Een kleurspoeling is wel wat meer uitwasbaar. Vroeger stond een kleurspoeling voor 6 à 8 wasbeurten, tegenwoordig blijft in de praktijk een kleurspoeling langer houdbaar dan 6 à 8 wasbeurten en dat is fijn, want je wilt je kleur normaal gesproken zo lang mogelijk behouden.

Een kleurspoeling was je er dus meer uit dan een haarverf, maar er blijft toch altijd wel kleur achter in het haar.

Tip om te onthouden: Als je een haarkleuring gaat gebruiken waarbij er 2 verschillende substanties gemengd moeten worden, dan is het altijd een haarverf! De sterkte van de waterstofperoxide kan hierbij verschillen. Bij een hele lage waterstofperoxide spreekt men ook wel van een kleurspoeling die sneller vervaagd dan een haarverf met een hogere waterstofperoxide.

Extra tip: Een kleurspoeling is niet geschikt om grijs haar te bedekken. Het heeft te weinig dekkracht om het grijs te bedekken!

Wat kun je dan gebruiken als haarkleuringsproduct?

Als je echt iets wilt gebruiken wat toch wat sneller uit het haar gewassen kan worden dan zijn er paar opties.

Bovenstaande producten (met klikbare links waar de producten te vinden zijn) zijn semi-permanente haarkleuringen waar geen waterstofperoxide aan toegevoegd hoeft te worden en zijn er in verschillende kleuren te vinden.

uitwasbare haarkleuring

Let op: Hoe lichter de ondergrond (dus bij blond haar) hoe intensiever de kleur zal zijn én de kleur zal wat langer in het haar achterblijven. Bij een donkere ondergrond (bruin haar) zie je minder van de kleur en zal het kleuringsproduct meer een glans en/of gloed in het haar achterlaten. Bij een zwarte haarkleur zal nauwelijks wat van de kleur te zien zijn. Bij haar dat poreus is zal de kleuring meer in het haar dringen dan bij gezond haar. Dat komt doordat de haarschubben bij poreus haar open staan en bij gezond haar meer gesloten zijn. Bij elke haarkleur en ieder haartype zal de kleur weer anders uitpakken!!

Heb je een uitgroei? Zorg er dan eerst voor dat deze is weggewerkt!! Op een uitgroei zullen deze haarkleuringen altijd anders en/of feller uitpakken!

Lees van tevoren altijd eerst goed de gebruiksaanwijzing door voordat je het product gaat gebruiken. Ook kun je eventueel eerst een testplukje, onderaan in de nek bijvoorbeeld, uitproberen.

Een ander leuk alternatief zijn de kleursprays van Colorista L'Orèal!

uitwasbare haarkleur spray

Succes met het kleuren van het haar!

Heb jij ook een brandende haarvraag aan de kapper? Stel hem dan hieronder bij de reacties.

Be Dazzled!!

3 reacties

 • Reactielink Phily maandag, 11 juli 2016 11:50 Geplaatst door Phily

  Ik heb jaren mijn haar geverfd omdat het grijs wordt, maar daar heb ik geen zin meer in. Voor gek lopen met een uitgroei is echter ook niet zo leuk. Kan ik Crazy Color, Id Hair Pow'r of Fudge Paint Box Creative Semi-Permanent Colour gebruiken tot mijn uitgroei is uitgegroeid? Dus semi verven met bruin tot mijn hele haar grijs is en dan gewoon stoppen en het er met een aantal wasbeurten uitwassen?

 • Reactielink Sarah dinsdag, 14 juni 2016 21:14 Geplaatst door Sarah

  Bedankt voor de tips!

 • Reactielink Elisabeth zaterdag, 11 juni 2016 20:34 Geplaatst door Elisabeth

  Ik gebruik kleurshampoo van Kruidvat eigen merk. Geeft net die kick die ik nodig heb. :P

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •