maandag, 09 mei 2016

Waarom doen we ons haar?

Geschreven door 
Als je haar maar goed zit! Als je haar maar goed zit!

We doen allemaal iets met ons haar. Of je nu in de ochtend nauwelijks 5 minuten met je haar bezig bent of dat je een minuut of 20 eerder opstaat om je haar te stylen, we doen allemaal wel iets met ons haar. Maar waarom doen we ons haar eigenlijk? Daar ga ik je in dit artikel wat meer over vertellen. Lees je mee?

We doen ons haar omdat...

Er zijn verschillende redenen waarom we ons haar doen, maar er is 1 grote reden die, op een enkeling na, voor ons allemaal geldt. Een reden die uiteindelijk heel bepalend kan zijn voor hoe je je voelt.

InnerlijkWe kennen allemaal de uitdrukking "Als je haar maar goed zit". Dit is zo waar! Vaak als je een bad hair day hebt, je haar niet doet wat jij wilt of je gewoon niet tevreden bent met je kapsel voel je je die dag ook gelijk minder goed in je vel zitten. Je kan nog zulke leuke kleding aantrekken en een prachtige make-up hebben aangebracht, maar als dat haar niet goed zit..... Dan is voor je gevoel je gehele uiterlijke vertoon belabberd.
Voor de buitenwereld zit je haar waarschijnlijk prima, alleen voel je dat zelf niet zo. Als je zelf niet blij bent met je haar, dan kun je dit ook uitstralen.

UiterlijkWe doen ons haar natuurlijk ook omdat we er van de buitenkant leuk uit willen zien. Een leuk kapsel, een mooie haarkleur of misschien wel haar extensions voor zo'n mooie volle haarbos. Ons haar omlijst ons gezicht en is een groot onderdeel in onze uiterlijke verzorging. We kiezen vaak een leuk kapsel die bij de vorm van ons gezicht past en waar we ons ook happy bij voelen. Innerlijk en uiterlijk gaan hier dus nauw samen. Daarnaast zijn er haartrends en allerlei haarmiddelen om jouw gewenste kapsel te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grijze haren die de meeste van ons niet willen, met een haarkleuring kunnen we dit verdoezelen en niemand die aan je kan zien dat je al grijs wordt.

Voor de één is het misschien minder belangrijk dan voor de ander, maar toch zijn we er allemaal mee bezig. We halen allemaal een kam of borstel door ons haar, gebruiken haar producten en eventueel een stylingstool én brengen af en toe een bezoek aan de kapper. Iedereen doet dus iets met zijn/haar haar.

Als je haar maar goed zit, toch?

Waarom doe jij je haar? Herken je deze redenen?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •