zondag, 02 juni 2013

Haren kleuren - Haarvraag

Geschreven door 
Haren kleuren van donker naar licht Haren kleuren van donker naar licht

Zit je letterlijk en figuurlijk met je handen in het haar en heb je een dringende haarvraag? Dan is het item: "Stel je haarvraag aan de kapper" iets voor jou!

In dit artikel behandel ik de vraag: "Ik heb op dit moment donker bruin geverfd haar en ik wil, nu de zomer eraan komt weer terug naar blond haar. Hoe kan ik dit het beste doen"?

Haren kleuren

Dit is één van de lastigste haarkleur behandelingen in kappersland. Dus als allereerst mijn advies: Niet zelf doen, maar laat het doen door een professionele kapper!

Krullen 15

Vooral gekleurd haar kun je niet zomaar met haarverf lichter maken. Dat kan alleen met onbehandeld natuurhaar. Denk hierbij aan de uitgroei. Maar alleen een lichte uitgroei en de rest van het haar donker is niet zo mooi. Natuurlijk kun je de uitgroei iedere keer wat lichter kleuren en de rest van de donkere kleur laten uitgroeien, maar dan ben je (vooral met lang haar) erg lang bezig om het gewenste resultaat te krijgen. Dit is wel het minst schadelijkste voor het haar.

Het meest schadelijkste voor het haar is blonderen! Maar helaas is dit de enigste manier om al eerder gekleurd haar op te lichten. Al het haar in één keer blonderen is niet mooi. Het resultaat is meestal een chemische blonde kleur met hier en daar wat vlekken. Ook kan er een behoorlijke oranje of gele gloed over het haar heen liggen. Na zo'n kleurbehandeling moet het vaak nog een keer gekleurd worden in een mooiere kleur. Dus dat betekent dubbel op! En dat vindt het haar niet zo heel erg fijn.

Ik adviseer bij mijn klanten meestal een folie kleuring. Dit houdt in dat er plukjes haar blond worden gemaakt met blondeer. Je kan zelf kiezen voor veel plukjes, weinig plukjes, dikke plukken of juist dunne plukken. Dit zijn highlights. Als je een hele folie kleuring laat zetten ( dus over het gehele haar), dan is je haar over het geheel een stuk lichter van kleur. Je kan daarna eventueel iedere keer je uitgroei bij laten werken. Deze kleurbehandeling geeft een mooi gemêleerd effect, dus je hebt dan verschillende kleuren in het haar die mooi in elkaar overlopen. Dit ziet er heel natuurlijk uit. Bij heel kort haar kunnen er highlights worden gemaakt door middel van een kam coupe soleil.

Er zijn dus 3 mogelijkheden om je haar lichter te maken. Maar de beste mogelijkheid voor het mooiste resultaat is een folie kleuring. Een voordeel van deze kleurtechniek is dat je de uitgroei niet om de 6 weken hoeft bij te werken, je kan er dus langer mee doen dan een verfbehandeling waarbij alles wordt gekleurd.

Stel je haarvraag aan de kapper

Extra haar tip!

Het is belangrijk om gekleurd haar goed te verzorgen met producten die daar geschikt voor zijn.

Succes!!

Heb jij ook een haarvraag?

Het kan van alles zijn wat met haar te maken heeft, denk aan kapsels, producten, how to do's, advies etc. Laat jouw haarvraag hieronder achter bij de reacties en wie weet wordt jouw vraag volgende week behandeld!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •