zondag, 30 juni 2013

Haren laten groeien - haarvraag

Geschreven door 
Van kort naar lang haar Van kort naar lang haar

Zit je letterlijk en figuurlijk met je handen in het haar en heb je een dringende haarvraag? Dan is het item: "Stel je haarvraag aan de kapper" iets voor jou!

In dit artikel behandel ik de vraag: "Ik heb kort haar en ik wil mijn haar laten groeien. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?"

Haren laten groeien van kort naar lang

Van kort naar lang haar gaan is altijd een lastig iets. Van lang naar kort is zo gebeurt, maar andersom..... Het haar groeit gemiddeld één centimeter per maand. Dus je kan zelf wel uitrekenen hoeveel maanden je je haar moet laten groeien voordat je de gewenste lengte hebt bereikt. Maar het is wel heel belangrijk om het tussendoor in model te laten knippen én de slechte puntjes eraf te laten halen.

Stoer kort met lange lok

Van kort naar lang haar. Mijn advies:

Vooral in het begin moet je door een rotlengte heen. Dit is gewoon even doorzetten! Er zullen dagen zijn dat je er graag de schaar in wilt zetten, maar dan krijg je niet het resultaat wat je uiteindelijk in gedachten had. Met een korte coupe ga je gemiddeld 1x in de 6 weken naar de kapper om het te laten knippen. Als je het wilt laten groeien wacht je hier iets langer mee. Laat na 8 á 10 weken een nieuw model erin knippen zodat je weer even vooruit kan. Daarna zou je er nog een paar weken langer tussen kunnen laten zitten (het ligt eraan waarneer je model er weer uit is en je haar niet meer lekker zit). Heb je dik haar, dan zou je tussendoor je haar kunnen laten uitdunnen. Hierdoor wordt je haar weer wat luchtiger, waardoor het weer wat beter zit. Krijgt je haar al een aardige lengte, laat er dan weer een nieuw model in knippen zodat het weer beter valt. Wil je nog langer haar, zorg er dan wel voor dat het er gezond uit blijft zien. Dus eens in de 3 maanden even de slechte puntjes laten knippen. Niet denken: ik ga een jaar niet naar de kapper, want het moet groeien. Nee, als je dat doet, dan zal er in één keer een groot stuk af moeten, omdat het poreus/gespleten is.

Overige haar tips:

Als je haar wat lengte krijgt, kun je er al snel accessoires in doen. Denk hierbij aan leuke speldjes, klemmetjes, haarbandjes etc. Hiermee kun je je haar leuk vastzetten op bepaalde plekken dat het los voor geen meter zit. En in de tussentijd groeit je haar door.

Wil je niet zo lang wachten tot je haar lang is geworden. Dan is er nog de mogelijkheid om nephaar te gebruiken. Dit kan in de vorm van extensions, clip extensions of de flip-in-hair. Maar bij heel kort haar zal je het eerst een stukje moeten laten groeien voordat je hier gebruik van kan maken.

Je haar kan beter kort én mooi/gezond eruit zien, dan lang én lelijk/poreus/dunne punten enz.

Succes met het laten groeien van je haar!!

Heb jij een haarvraag aan de kapper? Laat hem hieronder achter bij de reacties!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •