maandag, 07 maart 2016

Kleurshampoo

Geschreven door 
Welke kleurshampoo? | Haarvraag Welke kleurshampoo? | Haarvraag

Een kleurshampoo gebruik je voor een langer behoud van de haarkleur. Voor een optimaal behoud van de haarkleur kun je het beste in de periode tussen de haarkleurbehandelingen in een kleurshampoo gebruiken. Kies je dan een kleurshampoo mét of zonder extra kleurpigmenten? Daar ga ik je in dit artikel wat meer over vertellen. Lees je mee?

Kleurshampoo met kleurpigmenten

Een kleurshampoo die extra kleurpigmenten bevat is ideaal voor het behoud van de haarkleur. De substantie van deze shampoos hebben de kleur die bij de haarkleur past, bijvoorbeeld bruine gekleurde shampoo bij een bruine haarkleur en rode gekleurde shampoo bij een rode haarkleur. Tijdens het wassen van het haar gaat er bij iedere wasbeurt wat kleur verloren waardoor de haarkleur vervaagd. Dat is natuurlijk zonde! De kleurpigmenten die in een kleurshampoo zijn toegevoegd brengen tijdens de wasbeurt weer wat pigment aan in het gekleurde haar. Op deze manier kun je langer een mooie haarkleur behouden en zal de haarkleur minder snel vervagen en vaal worden. Ook zorgt deze kleurshampoo voor meer glans en intensiteit aan de haarkleur.

Kleurshampoo zonder kleurpigmenten

Dan zijn er ook nog kleurshampoos verkrijgbaar zonder extra kleurpigmenten. Ook deze kleurshampoos zorgen voor een langer behoud van de haarkleur. Vanwege de milde werking zijn deze kleurshampoos wat minder agressief voor de haarkleur. Ook zorgen deze kleurshampoos voor meer verzorging en glans dan een gewone shampoo.

Welke kleurshampoo kiezen?

Beide soorten kleurshampoos zorgen goed voor de haarkleur. Welke kleurshampoo kun je dan het beste kiezen? Voor een langer kleurbehoud zou ik altijd voor een kleurshampoo met kleurpigmenten gaan, omdat deze bij iedere wasbeurt wat kleur blijft toevoegen aan het haar. Bij het kiezen van een kleurshampoo met kleurpigmenten is het belangrijk dat je de juiste kleur kiest die past bij de haarkleur. Zo kun je kiezen uit de kleurtinten zilver, goud, koper, rood, bruin en heel donker bruin/zwart.

Let op: een kleurshampoo met kleurpigment gebruik je niet om een andere kleur in het haar aan te brengen, wel voor het behoud en de intensiteit van de haarkleur. Gebruik dus bijvoorbeeld geen rode kleurshampoo op een licht blonde haarkleur.....

Gebruik jij altijd een kleurshampoo met kleurpigmenten?

Be Dazzled!!

1 Reactie

  • Reactielink Mariska maandag, 07 maart 2016 10:09 Geplaatst door Mariska

    Ik gebruik eigenlijk nooit een kleurshampoo, handig om te weten dit!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •