zondag, 09 september 2018

Welk kapsel past bij mijn gezicht?

Geschreven door 
Kapsels en gezichtsvormen! Kapsels en gezichtsvormen!

Of een kapsel bij je staat heeft alles te maken met je gezichtsvorm. Welk kapsel er het beste bij jou gezicht past, hangt dus af van welke vorm jouw gezicht heeft. Het is dus belangrijk om er eerst achter te komen welke gelaatsvorm je hebt, aan de hand daarvan kun je bepalen welk kapsel er het beste bij jou past.

In dit artikel vertel ik alles over gezichtsvormen en bijpassende kapsels.

Gezichtsvormen

Welke gezichtsvormen zijn er en wat is het ideale beeld?

Sinds de Griekse oudheid is de ideale gezichtsvorm ovaal. Zijn al die andere gezichtsvormen dan niet mooi? Nee hoor absoluut niet!!

gezichtsvormen en kapsels

Ieder is uniek en dat geldt ook voor de gezichtsvorm per persoon. Er zijn een aantal categorieën qua gezichtsvormen die het meeste voorkomen. Dit zijn de meest uitgesproken vormen qua gelaat. Het kan ook zijn dat je hier een mix van hebt. Laat ik eerst de meest voorkomende vormen voor je op een rij zetten inclusief de kenmerken die daar bij horen.

  • Ovaal gezicht: deze gezichtsvorm kun je vergelijken met de vorm van een olijf. De verhoudingen van de gezichtsvorm zijn hier perfect in balans.
  • Rond gezicht: deze gezichtsvorm kun je (overdreven gezien) vergelijken met de vorm van een bal. Het gezicht is hierbij breder dan bij een ovaal gezicht en loopt rond zonder veel hoeken.
  • Smal gezicht: deze gezichtsvorm is smaller dan de ovale gezichtsvorm. Vaak kan er hier ook sprake zijn van een hoog voorhoofd en smalle kin.
  • Vierkant gezicht: deze gezichtsvorm kun je vergelijken met de ronde vorm, maar dan met hoeken. Vaak is de kaaklijn zeer aanwezig en is het hoofd in verhouding breder dan de ovale gezichtsvorm.
  • Hartvormig gezicht: deze gezichtsvorm is kenmerkend vanwege het brede voorhoofd in combinatie met een spitse kin.
  • Peervormig gezicht: deze gezichtsvorm is vergelijkbaar met de vorm van een peer en is eigenlijk het tegenovergestelde van het hartvormige gezicht. Hier is het voorhoofd smal en is de kaakpartij breed.
  • Diamantvormig gezicht: deze gezichtsvorm kun je vergelijken met een ruit. Hier is sprake van brede jukbeenderen in combinatie met een smal voorhoofd en een smalle kin.

Welk kapsel past bij mijn gezichtsvorm?

Nadat je hebt bepaald welke vorm jouw gezicht heeft, ben je natuurlijk benieuwd welk kapsel daar het beste bij past. Om hier het beste antwoord op te kunnen geven heb ik hier een filmpje over gemaakt. Ben je benieuwd? Dan zou ik zeker even kijken!

Wil je geen filmpje meer missen van Dazzling Beauty? Abonneer je dan geheel gratis op mijn YouTube kanaal!

Be Dazzled!!

KNIPCURSUS

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •