woensdag, 05 november 2014

Haartrends Herfst-Winter 2014-2015

Geschreven door 
Haartrends 2014-2015 Herfst-Winter Haartrends 2014-2015 Herfst-Winter

De haartrends voor dit seizoen hebben verrassende kleuren! Twee keer per jaar komen er nieuwe haartrends uit, zo ook voor de Herfst en de Winter 2014-2015. Wat ik de laatste jaren steeds vaker merk met nieuwe haartrends is dat veel kapsels wel iets weg hebben van een vorig seizoen. Dat is natuurlijk ook logisch, want het is eigenlijk onmogelijk om elk seizoen iets compleet anders neer te zetten. En eigenlijk hebben we alles ook wel al een keer gehad. Maar gelukkig weten de Gezamelijke Nederlandse Kappers er toch iedere keer weer een nieuwe draai aan te geven.

Haartrends

Haartrends voor vrouwen

Natuurlijk vallend haar

Dit seizoen zie je veel natuurlijk vallend haar. Dit kan gecreëert worden door meerdere, rond geknipte lagen in het haar aan te brengen, zodat er veel beweging in het kapsel ontstaat. Belangrijk is wel dat het haar hierbij gestyled wordt. Het haar, na de wasbeurt, zo op laten drogen geeft helaas bijna nooit het gewenste resultaat. Met de juiste stylingsproducten kom je een heel eind, maar een stylingstool gebruiken is wel aan te raden. Daarbij is een goed geknipt kapsel een must! Zitten er weinig tot geen lagen in het haar, dan wordt het lastig om die natuurlijke nonchalante look te creëren. En, het is echt niet zo heel moeilijk als je denkt. Je kan aan je kapper advies vragen over hoe je zelf je eigen haar het beste kan stylen of kijk eens op youtube, dat staat vol met how-to filmpjes. Op deze link kun je een föhn haartutorial van mij bekijken. Het haar hoeft echt niet allemaal perfect gekapt te zijn, het mag juist nonchalant! Oefening baart kunst, zeg ik altijd maar.

Volume en textuur

Ook mag er flink wat volume in het haar aanwezig zijn, maar hou het natuurlijk. Dus flink touperen kun je achterwege laten. Zet eens wat grove rollers in het haar waardoor je meer beweging creëert. Hierdoor krijg je wat meer volume én die sexy grove krullen die je wat meer gestyled of juist wat wilder kunt dragen. Ook met een stijltang kun je mooie nonchalante krullen in het haar maken. Wil die volume in je haar echt niet lukken, dan kun je ook wat volumepoeder gebruiken bij de haarinplant. Je zult merken dat het haar niet meer plat op het hoofd ligt. Naast lang haar zie je ook korte coupes met korte zijpartijen en lange bovenlagen die disconnected zijn (het sluit niet op elkaar aan). Dit kapsel was ook al in het vorige seizoen te zien. Met deze coupe kan leuk gespeeld worden door het haar op verschillende wijze te stylen, lekker wild de lucht in of juist wat netter naar voren gestyled. Bij zo'n kort kapsel is het ook erg leuk om er een spannende kleurencombinatie op toe te passen!

haartrends najaarwinter 2014 2015 3 haartrends najaarwinter 2014 2015

Haarkleurtrends

Diep donkere kleuren, koel blond en felle kopertinten zijn een mooie basis dit seizoen. Maar de natuurlijke kapsels kunnen ineens heel opvallend en gedurfd worden als je een bijzondere kleurencombinatie als schaduw in het haar laat aanbrengen. Denk hierbij aan een petrolblauw accent in een felle koperkleur of koel blond in combinatie met mintgroen of roze? Bij de professionele kapper kun je zo'n trendy contrast in het haar laten aanbrengen. Er zijn verschillende professionele kappersmerken waarmee je deze resultaten kunt behalen. Zo heeft Wella bijvoorbeeld nu een nieuw product; Instamat!c van Colour Touch. Dit zijn kleuren op spoelingbasis, dus ze vervagen uit het haar. Dit soort kleuren zijn wat zwakker dan de gebruikelijke tinten, dus met een paar keer wassen zijn ze weg. Leuk als je even een andere touch aan het haar wilt geven, maar niet permanent, dan is dit voor dit seizoen perfect!

Haartrends voor Mannen

En natuurlijk mogen we de mannen kapsels ook niet vergeten! De ingeschoren zijscheidingen zijn nu toch wel weer een beetje geweest. Wel mogen de zijkanten (bij een kort kapsel) kort opgeknipt worden. De bovenlagen zijn wat langer en disconnected (sluiten niet aan op de zijkanten). Wat strakker naar achteren gekamt, niet te plat, is een heel net trendy kapsel, maar tegelijkertijd ook stoer! Voor een wildere bui mag het haar bovenop wat rommeliger -->> natuurlijker zitten, maar gebruik ook hier wel de juiste stylingsproducten voor. Heb je als man een natuurlijke krul of slag in het haar? Laat het dan wat langer worden, perfect voor een natuurlijk vallende look die je in deze trend veel ziet. Ook hierbij is een goed geknipt kapsel in combinatie met het juiste stylingsproduct een must!

haartrends najaarwinter 2014 2015 4haartrends najaarwinter 2014 2015 2

Voor meer kapsel inspiratie kun je eens een kijkje nemen in het modellenboek!

Voor welk kapsel ga jij dit seizoen?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •