maandag, 21 december 2015

Kerstkapsel - Opgestoken Krullen

Geschreven door 

Je krullen heel gemakkelijk opsteken!

Wat gaan we met ons haar doen tijdens de Kerst? Wat dacht je van een opgestoken krullen kerstkapsel?

Een opsteekkapsel met nonchalante krullen is geschikt voor bij elke kerstoutfit. Of je nou op chique gaat of je warme cozy kersttrui aantrekt, nonchalant je haar opsteken is altijd goed!

In dit artikel laat ik je een makkelijke haartutorial zien waarbij ik eerst krullen maak met warmterollers en vervolgens het haar nonchalant opsteek. Kijk je mee?

Haartutorial opsteken met krullen

Heb je van nature al krullend haar, dan kun je gelijk beginnen met het opsteken. Heb je net zoals mij geen krullend haar, of zijn je krullen van nature niet zo heel mooi, dan kun je heel gemakkelijk met behulp van warmterollers krullen in het haar maken.

In het filmpje laat ik zien hoe ik deze rollers indraai, het is vooral belangrijk dat de punten goed in de krul zitten. Ook is het verstandig om voor het indraaien de zijscheiding alvast te bepalen. Voor stevigheid kun je het beste voordat je een roller indraait eerst even wat haarlak op de pluk sprayen. Zitten alle warmterollers erin? Dan moeten ze eerst even afkoelen zodat de krul ook stevig in het haar zit. Belangrijk: Zorg ervoor dat het haar droog is, op nat haar werken warmterollers niet!

Na het afkoelen (ongeveer 15 minuten, lang haar iets langer) mogen de rollers uit het haar. Vervolgens maak je de krullen wat losser door er met de vingers doorheen te gaan.

Voor het opsteken gebruik ik kleine haarklemmetjes in een kleur die nauwelijks opvallen in het haar. Voor mijn haar zijn dat doorzichtige klemmetjes, voor donker gekleurd haar kun je bruine of zwarte klemmetjes gebruiken. In het filmpje is goed te zien hoe ik een pluk krullen oppak en het vervolgens vastzet met een klemmetje, dit doe ik op een paar plekken. De klemmetjes zet ik onder de pluk vast zodat de klemmetjes niet zichtbaar zijn. De plukken pak je op een losse manier vast, het hoeft allemaal niet te strak. Door klemmetjes te gebruiken zitten de plukken wel stevig vast. Tip: De truc is om het haar niet té netjes vast te zetten, daardoor krijg je een nonchalant effect. Wel moet het geheel kloppen, rondom moet het volume hetzelfde zijn.

Als finishing touch kun je eventueel nog een haaraccessoire of strass steentjes in het kapsel aanbrengen voor een extra feestelijk effect. Spray wat haarlak over het gehele kapsel voor de stevigheid en je kunt op het kerstdiner verschijnen!

make up look 2 kerst

Benieuwd hoe je deze feestelijke make-up look kan maken? Dan moet je dit artikel even bekijken!

Succes met jouw feestelijke kerstkapsel!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •