maandag, 08 februari 2016

Valentijns Kapsel - Zachte krullen maken met een stijltang

Geschreven door 

Romantische krullen maken met een stijltang!

Heb je nog geen idee wat voor een kapsel je gaat maken op Valentijnsdag? Wat dacht je van romantische zachte krullen met een stijltang?

Dit jaar ga ik voor een kapsel met losse zachte krullen op Valentijnsdag! In dit artikel laat ik een haartutorial zien hoe ik deze krullen maak met een stijltang. Voor de How-To haartutorial kun je het filmpje bekijken, voor extra uitleg kun je verder in dit artikel terecht. Kijk je mee?

Krullen maken met een stijltang

Krullen maak je toch niet met een stijltang, maar met een krultang? Ook met een stijltang kun je mooie krullen creëren! De krullen die je met een stijltang kan maken hebben iets minder volume bovenop en zijn wat grover. Perfect om zachte nonchalante krullen mee te maken, denk meer aan een krul die tussen een stevige krul en een grove slag in zit.

In het filmpje bovenaan dit artikel kun je de gehele haartutorial bekijken hoe ik deze krullen met de stijltang maak. Zoals je kunt zien is mijn haar niet heel lang en fijn van draad. Dit kapsel kun je maken in half lang tot lang haar en in dun en dik haar. Hoe langer en dikker het haar is, hoe meer krullen je kunt maken.

How-To zachte krullen maken met de stijltang

  • Bij het gebruik van een stijltang is het belangrijk dat het haar droog is, dus geen vochtige plukken. Ook is het zeer belangrijk dat het haar voor gebruik van de stijltang beschermt wordt met een hitte beschermer, je wilt natuurlijk niet dat je mooie krullen straks afbreken.
  • Het handigste is om onderaan te beginnen, je deelt een pluk af van oor tot oor en zet het overige haar bovenop vast met een klem. Daarna deel je het haar achterop in tweeën en breng je de strengen naar de zijkant (in het filmpje kun je dit goed zien). Heb je wat dikker haar dan mij, neem dan wat dunnere plukjes op.
  • Daarna pak je de eerste pluk waar je een krul in gaat maken. Voor dit kapsel draai je de krullen naar buiten. Het is hierbij belangrijk hoe je de stijltang wegdraait. Aan de rechterzijde kun je zien hoe ik de stijltang naar boven gericht houd en de krul naar achteren draai. Aan de linkerzijde houd ik de stijltang juist naar beneden gericht waardoor ik ook hier de krul naar achteren kan draaien. Let op: Ik ben rechtshandig, dus voor linkshandige mensen doe je dit juist andersom!!
  • Voor de draaiïng van de stijltang om een krul te maken kun je het beste de handeling op het filmpje een paar keer bekijken.
  • Op deze manier maak je laag voor laag krullen in het haar.
  • Nadat je alle haren met de stijltang hebt gekruld pak je een zachte borstel. Hiermee borstel je de krullen rustig door. Je hoeft niet bang te zijn dat je krullen verdwijnen, want die komen zo weer terug ;-).
  • Vervolgens ga je met je handen en vingers voorzichtig de krullen weer terug duwen in het haar. Doordat je de krullen eerst door geborsteld hebt creëer je een veel zachtere en natuurlijkere krul. En dát is nu juist wat we willen voor Valentijnsdag! In het filmpje kun je zien hoe ik dit doe, eigenlijk is het een beetje spelen met het haar.
  • Als finishing touch spray je er nog wat haarlak in. Om het losse resultaat te behouden pak je voorzichtig wat haar op en spray je de haarlak eerst tussen het haar, vervolgens spray je ook nog wat haarlak over het bovenste gedeelte van het kapsel. Tip: gebruik stevige haarlak die niet hard wordt!

Ben je nog op zoek naar een goede stijltang? Dan kun je HIER even een kijkje nemen!

Succes!!

Wat vindt jij van haren krullen met een stijltang? Makkelijk of moeilijk?

Happy Valentine & Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •