donderdag, 02 juli 2015

My Dazzling Life - Diary Mei/Juni 2015

Geschreven door 
My Dazzling Life - Japan My Dazzling Life - Japan

Waar was My Dazzling Life Mei?

Ja het klopt, deze is niet online gekomen. De grootste reden hiervan is dat ik op reis ben geweest naar het bijzondere Japan! Omdat de Japan vakantie in de maanden Mei en Juni viel leek het me veel leuker om deze 2 maanden samen te voegen in één My Dazzling Life.

"Ben je dan 2 maanden naar Japan geweest?" Nee, was het maar waar! In totaal ben ik 18 dagen weggeweest. Voor mijn bedrijf houdt dat in dat ik voor en na mijn vakantie extra top drukte heb, en dan doel ik op het kappersgebeuren. Hier maak ik nooit foto's van, dus vandaar dat er verder geen spectaculaire of boeiende foto's van deze maanden zijn om te posten. Trouwens, geen ene foto haalt het bij de foto's van Japan!

Ben je er klaar voor? Dan neem ik je in een vogelvlucht mee naar Japan!

Naar Dubai & Japan

First stop Dubai

Dubai Burj Khalifa

Voor onze vlucht naar Tokyo hadden we een tussenstop in Dubai. Deze tussenstop hadden we uitgerekt naar 20 uur zodat we deze stad in één dag konden bezoeken. Op de foto hierboven zie je het hoogste gebouw (828 m) ter wereld, de Burj Khalifa. Op de foto hieronder zie je één van de vele winkelcentra's in Dubai.

Dubai winkelcentrum

Next stop Tokyo, Japan

Tokyo Sky Tree

De Tokyo Sky Tree tower is de hoogste toren (634 m) en het 1 na hoogste gebouw ter wereld. Hier zijn we ook gelijk maar even in geweest, hebben we meteen de 2 hoogste gebouwen ter wereld gehad ;-). Minder leuk was de aardbeving die langs kwam terwijl we hoog in deze toren stonden. Zoals je ziet, deze foto is na de aardbeving genomen, is er niets gebeurt.

Tokyo Senso ji tempel

Boven zie je de Senso-ji tempel. Ik ben gek op tempels en laat deze nou zo'n 5 minuutjes lopen vanaf ons hotel zitten.

Tokyo Shibuya

Zie je mij in de menigte? Met dat blonde haar viel ik zeker op in Japan! Dit is in de wijk Shibuya en is het drukste kruispunt voor voetgangers.

Tokyo Korakuentuin

Middenin de agglomeratie Tokyo (+/- 32 miljoen inwoners) zijn er een aantal mooie rustgevende tuinen.

Tokyo Tsukiji vismarkt

Ik heb zoveel mogelijk "aparte" dingen proberen te eten. Een omelet is niet zo heel vreemd, maar ei op een stokje.....

Japan theeceremonie

Natuurlijk moesten we ook een Japanse theeceremonie meemaken. Ik heb best veel groene thee gedronken ondanks dat ik het eigenlijk echt heel erg vies vind... De zoetigheid die je op de foto ziet was wel hemels lekker. Lijkt het op kidneybonen? Nee, maar daar is het wel van gemaakt.

Een dag vol uitersten, na de theeceremonie door naar een konijnencafe, robotshow en karaoke ;-)

Tokyo konijnencafe

Tokyo Robot restaurant

Oh yeah, een echte dinosaurus!!

Uilen aaien in het uilencafe is ook vrij normaal in Tokyo ;-)

Tokyo uilencafe

Next stop Okayama

Japan Okayama station

De volgende stad waar we verbleven was Okayama. Vanuit hier hebben we een fietstocht (met 30 graden) over de Kibi vlakte gemaakt.

Fietsen over de Kibi vlakte Okayama

Fietsend tussen de rijstvelden door.

Hiroshima

Japan Hiroshima

Indrukwekkend en bizar wat hier is gebeurt....

Na Hiroshima een boottochtje gemaakt naar het eiland Miyajima.

Japan Miyajima eiland

Next Stop Kyoto

Japan Kyoto

Het mooie Kyoto met veel cultuur, tempels, zen tuinen en natuur!

Kyoto Kinkaku ji

Kyoto Ryoan ji

Kyoto Nanzen ji

Kyoto bamboobos

Kyoto Fushimiheiligdom

Amazing, meer hoef ik niet te zeggen toch?

Next stop Hakone

Japan Hakone Mount Fuji

Belangrijkste hoogtepunt om Hakone te bezoeken is een blik werpen op Mount Fuji. En wat een geluk dat we hem konden zien! Bij slecht weer blijft hij vaak verscholen tussen de wolken.

Japan Hakone Stone Buddhas

Ik ben gek op Buddhas, dus de Stone Buddha hiketrail mocht in deze trip niet ontbreken. Bijzondere buddhabeelden in een rots. I Like!

Next stop Tokyo

Tokyo Ueno Zoo

Laatste dagje verbleven we in Tokyo en wat doe je dan? Juist, dan ga je o.a. naar de dierentuin ;-)! Ik ben gek op dieren en vond het heel bijzonder om de pandabeer eens in het echt te zien.

Next stop home!

Vliegen met Emirates

Deze mooie reis zit er weer op! Van de +/- 1000 foto's heb ik een kleine selectie gemaakt voor dit artikel. Natuurlijk is dit niet alles wat je van Japan gaat zien op Dazzling Beauty. In de categorie Dazzling Travels (binnenkort op de nieuwe site) ga ik nog een paar keer wat meer vertellen en laten zien over Japan.

Binnenkort heeft Dazzling Beauty een hele vernieuwde site. In het vorige artikel heb je hier al wat meer over kunnen lezen. Deze maand zal de hele website overgaan. Om die reden is het wat rustiger op de blog vanwege het werk achter de schermen. Even geduld nog.

Dazzling Beauty is jarig!

Vandaag de dag (1 Juli) is het stiekem een feestje, want Dazzling Beauty bestaat alweer 6 jaar!!! Wauw, de tijd vliegt! Natuurlijk laat ik dit niet zomaar voorbij gaan, dat gaan we ook deze maand vieren, maar eerst even de nieuwe site. Dus, Stay Tuned!

Meer My Dazzling Life's vind je in Dazzling Beauty's Diary.

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •