donderdag, 01 december 2016

My Dazzling Life | Diary November 2016

Geschreven door 
My Dazzling Life - November '16! My Dazzling Life - November '16!

Elke maand neem ik je mee in een nieuwe versie van My Dazzling Life! Maandelijks neem ik je mee en geef je een kijkje in mijn leven. Van wat ik heb gedaan, waar ik ben geweest en wat me zoal bezighoudt. En wie weet kun je daar voor jezelf wat inspiratie uithalen! Live the Life you Love!!

In dit artikel vind je My Dazzling Life November 2016! November was vooral de maand van ons nieuwe gezinslid Dobby, de kennismaking in het asiel, de kennismaking tussen Dobby en konijn Flappie en de opvoeding. Daarnaast heb ik deze maand ook nog een paar keer afgesproken met mijn vriendinnen. Nieuwsgierig wat November mij bracht? Kijk en lees dan mee!

Bridget Jones

Ik ben een groot fan van de Bridget Jones films, dus de maand november werd gestart met een bezoekje aan de bioscoop samen met mijn vriendinnen om de film Bridget Jones's Baby te bekijken. Oh wat een heerlijke film was dit weer! Heb jij hem al gezien?

bridget jones

Dobby

Op 5 november '16 was het zover. Na de zaterdagochtend gewerkt te hebben stapten we in de auto op weg naar het dierenasiel in Balkbrug. Na 2 uurtjes rijden kwamen we aan en mochten we kennis maken met Dobby (toen heette hij nog Alex ;-)). Na een wandelingetje en de kennismaking met Dobby besloten we om dit lieve mannetje te adopteren. Dobby is een 2e kanshond uit Griekenland. Hier heb ik een apart artikel over geschreven: Een nieuw gezinslid voor ons!

dobby

Dobby meets Flappie

Zoals je misschien wel weet woont konijn Flappie bij ons in huis. Hoewel ik gewend was dat Flappie niet bang was voor honden (mijn vorige hond was eerder bang van Flappie) liep de kennismaking tussen Flappie en Dobby iets anders dan gedacht.

Bij binnenkomst vloog Dobby op het hok van Flappie af waardoor het konijn zwaar in de stress schoot, de hond nog enthousiaster werd en wij ook niet zo goed wisten wat te doen (lees: ik schoot ook lichtelijk in de stress).

Een hond is officieel een jachtdier en een konijn is officieel een prooidier. Oké, I Know... Maar ik had gewoon dat beeld voor me dat ze heel goed gezellig samen zouden kunnen...

Nu na 3,5 week gaat het gelukkig al stukken beter! Op dag 2 was Flappie al gewend aan Dobby en Dobby moesten we even leren dat hij niet te dicht bij het hok mocht komen. Met een alternatief hekje konden we Dobby op afstand houden en hij begon al snel te gehoorzamen dat hij niet teveel voor het hekje mocht staan piepen.

Ik geloof zeker niet dat Dobby kwaad in de zin heeft. Het is een hele vrolijke hond die waarschijnlijk dolgraag met Flappie wil spelen. Maar nu nog even niet ;-).

Inmiddels is het hekje weg, dus Dobby kan gewoon naar het hok van Flappie toe. Ook mag hij gerust wat snuffelen en je ziet al dat Flappie Dobby een beetje begint uit te dagen. Flappie is zeker niet meer bang en Dobby is wat rustiger geworden. Hij moet leren dat Flappie ook bij onze roedel hoort.

dobby flappie

Met geduld gaat het zeker helemaal goed komen en kan Flappie hopelijk binnenkort weer heerlijk door de hele woonkamer heen rennen.

Hondentraining

Omdat Dobby geen pup meer is (1 jaar) en hij in zijn korte (heftige) leventje nog niet veel geleerd heeft vonden wij het heel belangrijk dat we zo snel mogelijk met een hondentraining konden beginnen. Gelukkig hoefden we maar een week te wachten totdat er een nieuwe puppycursus zou starten in de buurt.

Geen pup meer, maar wel op puppycursus? Ja, we moeten bij het begin beginnen. Zelf ben ik degene die het meeste met hem naar de training gaat, maar we gaan natuurlijk ook samen, want hij heeft 2 baasjes. Wat ook fijn is, is dat we konden kiezen voor een versnelde cursus. Dat houdt in 2x per week naar de training i.p.v. 1x per week. In totaal duurt de puppycursus 12 lessen en vanavond wordt alweer de 6e les. Ik moet zeggen dat het al heel goed gaat met trainen ondanks dat Dobby een beetje een ongeleid projectiel is.

Hij is een ongeleid projectiel in positieve zin vanwege zijn enthousiaste en vrolijke karakter. Aan het begin van de training mogen alle hondjes 10 minuutjes los rennen en spelen met elkaar. Je kan je voorstellen dat de honden dat het leukste onderdeel van de training vinden. Vooral Dobby is dan niet meer te stoppen en rent als een kip zonder kop het hele veld over. Gewoon omdat hij het leuk vindt :-).

dobby strand

Opvoeding

Bij een hond opvoeden komt wel het één en ander bij kijken. Gelukkig gaat het opvoeden in huis heel erg gemakkelijk. Vanaf dag 1 was Dobby al zindelijk, hij heeft 3 keer een ongelukje gehad, maar dat kwam omdat hij heel nodig moest. Nu geeft hij zelfs aan wanneer hij echt heel nodig zijn behoefte moet doen door bij zijn riem te gaan staan. Knap toch na ruim 3 weken?! Verder kan hij heel goed even alleen blijven, dan gaat hij rustig in zijn mandje liggen slapen. We hebben geen bench en dat is ook zeker niet nodig voor hem. Gelukkig.

Verder probeert hij natuurlijk weleens wat uit door stiekem op de bank te willen klimmen. Hij mag bij ons niet op de bank, ik vind het persoonlijk niet zo erg, maar daar moeten we nu gewoon heel consequent in zijn anders is het eind zoek. Hij probeert het wel hoor. Dan komt hij met zijn kop tegen je been aan knuffelen en legt zijn kop vervolgens neer op de bank, vervolgens komt daar 1 voorpoot bij en volgt de 2e poot ook al snel. Hij ligt dan eigenlijk al op de bank, alleen zijn achterpoten staan nog op de grond. Op dat moment is hij ook oost-indisch doof. Behoorlijk lachwekkend, het is echt een clown eersteklas ;-). Verder zijn er nog wat van dat soort dingetjes. Zo vind ik weleens ineens een sok in zijn mand. Hij moet gewoon leren wat wel en wat niet van hem is ;-).

dobby bot

Bloggen

Vanwege ons nieuwe gezinslid is het in november een beetje rustig geweest op mijn blog. Voor de komende maand staan er alweer een heleboel leuke artikelen gepland die vooral met de feestdagen te maken hebben. Hopelijk lukt het om ze allemaal online te krijgen wat ik in mijn hoofd hebt. De maand december is voor mij in het kappersvak de drukste maand van het jaar, dus misschien lukt het niet helemaal om 5x per week een artikel online te zetten, maar we zien wel.

Extensions zetten

In principe zet ik geen extensions bij klanten, ik beschik over de vaardigheid, maar voor speciale gelegenheden maak ik graag een uitzondering. Voor een 12,5 jarig huwelijk heb ik een klant voorzien van lange lokken.

haarkapsel

Kerstklaas

De laatste dag van november heb ik kerstklaas gevierd met mijn vriendinnen. Een jaarlijkse traditie die rond de feestdagen terugkomt. We hebben het kerstklaas genoemd omdat het nogal eens verschilt op welke datum we het houden. Dit jaar zijn we erg vroeg, maar ik kan me herinneren dat we het ook weleens na de kerst hebben gevierd. Het maakt ook niet, het gaat om het idee en de gezelligheid!

We doen altijd een dobbelspel met een leuk gekocht cadeautje en een cadeautje uit je eigen huis. Vooral dat laatste is altijd hilarisch. Niemand die ook maar iets van die stomme cadeautjes wil hebben, maar dan toch een strijd aangaan wat nog de beste optie is om mee naar huis te nemen ;-).

Dit jaar ging ik met mijn zelf gekochte cadeau weer naar huis en het stomme cadeau was een vaasje die ik zelf al jaren in een grotere maat heb, maar waar ik eigenlijk allang op uitgekeken ben. Hahahaha!!

kerstklaas

Zoals ik al verteld wordt december voor mij een hele drukke maand in het kappersvak, maar het is ook altijd een hele gezellige tijd om het druk te hebben. Daarnaast gaat de hondentraining nog even door (inclusief vuurwerktraining), mijn blog wil ik goed door laten lopen én er staan nog leuke blog events op de planning. Oké, rustig ademhalen, het komt vanzelf goed ;-).

Hoe was jouw maand november? Wordt december ook een drukke maand voor jou?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •