woensdag, 02 november 2016

My Dazzling Life | Diary Oktober 2016

Geschreven door 
My Dazzling Life - Oktober '16! My Dazzling Life - Oktober '16!

Elke maand neem ik je mee in een nieuwe versie van My Dazzling Life! Maandelijks neem ik je mee en geef je een kijkje in mijn leven. Van wat ik heb gedaan, waar ik ben geweest en wat me zoal bezighoudt. En wie weet kun je daar voor jezelf wat inspiratie uithalen! Live the Life you Love!!

In dit artikel vind je My Dazzling Life Oktober 2016! Oktober was o.a. de maand dat er een TK-MAXX winkel werd geopend in Den Haag, ik mijn grote visagie koffer weer tevoorschijn heb gehaald voor Halloween tutorials, lekker eten op het National Integratie Diner en met Flappie naar de dierenarts. Nieuwsgierig wat oktober mij bracht? Kijk en lees dan mee!

Dierendag

4 oktober was het dierendag, helaas voor konijn Flappie geen extra snoepjes, maar medicijntjes. Zo'n 2 keer per jaar net na de rui is het weer zover, Flappies darmpjes zitten verstopt. Ik merk het altijd gauw genoeg, want eten is één van zijn favoriete bezigheden. Als ik merk dat hij een halve dag niet eet weet ik genoeg. Met appeltjes en andere lekkernijen probeer ik zijn darmpjes weer op gang te krijgen, want hooi en brokjes laat hij op dat moment links liggen. Zodra hij ook stopt met drinken ga ik over op dwangvoeding. Het kan heel gevaarlijk zijn voor konijnen als ze een dag niet eten, de darmpjes mogen niet stil komen te liggen. Na het weekend gelijk naar de dierenarts. Er is geen sprake van gas, dus dat is een goed teken! Ook lijken geen verstoppingen in zijn buikje te zitten, maar ik weet wel beter. Er zit een soort patroon in bij Flappie. Net na de rui gebeurt dit meestal. Ik heb een heel schoon konijn die zich voortdurend schoon likt, dus waarschijnlijk krijgt hij dan teveel haren binnen.

Dit keer was het behoorlijk hardnekkig en kreeg ik 2 soorten medicijnen en dwangvoeding mee naar huis. Geloof me, het is niet gemakkelijk om bij een eigenwijs konijn 6x per dag medicijnen en 6x per dag dwangvoeding te geven. En dat uitgerekend op dierendag!! Zo zielig, hij had echt last van zijn darmpjes en had behoorlijke krampen. Maar na 2 dagen kwam het gelukkig eruit. Een dikke harde grote drol (sorry lekker verhaal ;-)) met als gevolg een lading diarree. Vanaf dat moment ging het weer stukken beter!

medicijnen

Nu eet hij weer alsof zijn leven ervan af hangt ;-) Flappie blij, ik blij, iedereen blij. Tja, dat heb je gewoon over voor je trouwe vriendjes. Ik wel in ieder geval!

flappie

Op de healthy tour

Deze maand besloot ik om weer eens wat meer op de healthy tour te gaan. Weer wat extra op mijn voeding te letten en weer wat meer suikervrij proberen te eten. Niet dat wij nou zo ongezond eten, maar het kan altijd beter ;-). Ik besloot om weer sapjes te gaan maken. Ik had alles in huis gehaald voor overheerlijke groente- en fruitsapjes, bleek mijn sapcentrifuge het niet meer te doen. Balen!! Ik besloot om gelijk maar voor een slow-juicer te gaan. Op zoek naar een slow-juicer in Naaldwijk, bleek er nergens een winkel te zijn die deze apparaten verkopen... Ik ben toch zeker niet de enige die zo'n ding wil? Dan maar naar de Mediamarkt. Uiteindelijk geen slow-juicer, maar een sapcentrifuge. De sapcentrifuge die ik nu heb kan ook heel gemakkelijk harde groente verwerken en dat was een vereiste. Na 1 keer gebruikt te hebben bleek er een schroefje los te zitten. Pfff, apparaat ingeruild voor een andere. Al met al duurde het even voor we echt aan slag konden met sapjes maken, maar ik ben heel blij met mijn nieuwe keukenapparaat.

sapjes

Naast de sapjes ben ik aan het bakken geslagen. Ik als absoluut geen keukenprinses kreeg er toch schik in. Ik bakte een bananenbrood, havermoutmuffins en havermoutkoekjes. Goed bezig!!

Halloween tutorials

Oktober is de maand van Halloween, dus besloot ik om een paar make-up tutorials te gaan maken. Over de top make-up looks vind ik stiekem toch het leukste om te doen! Als eerste moest er een zombie look komen vooral vanwege mijn Walking Dead verslaving. Daarna kwam er een spinnen look online compleet met crazy spider hair en ik waagde me aan een unicorn make-up look. Heerlijk om deze looks te maken en te filmen. Wil je de tutorials bekijken? Ze staan allemaal op mijn YouTube kanaal.

zombie 1

spinnen make up halloween

unicorn makeup 5

Nationaal Integratie Diner

Op uitnodiging namen we deel aan het Nationaal Integratie Diner. Een lopend buffet met heerlijk eten van verschillende culturen.

diner

eten

Tk-MAXX Den Haag

Deze maand werd er een TK-MAXX winkel in Den Haag geopend, dus ben ik er op de dag van de opening een kijkje gaan nemen. Uiteraard kwam ik met een tas vol geshopte spullen weer naar buiten. De shoplog hiervan komt binnenkort online.

tkmaxx

Camera struggles

Verder ben ik behoorlijk in de weer met mijn spiegelreflexcamera. Wauw, wat heeft dat ding een hoop opties. Af en toe duizelt het van de mogelijkheden en zijn mijn foto's en filmpjes echt bagger (naar mijn idee). Gelukkig zitten er ook hele goede foto's tussen! Jammer genoeg heb ik de komende 2 maanden weinig tijd voor een basiscursus, maar in het nieuwe jaar staat dit bovenaan mijn To-Do-List!

En verder...

Verder ben ik lekker bezig met mijn werk en blog. Ik heb een webinar gevolgd van Ninke van der Leck wat weer even een boost aan inspiratie heeft gegeven. Al die plannen en ideeën moeten er nu maar eens uit gaan komen!

Ook heb ik deze maand weer 2x een dry-needling behandeling ondergaan vanwege mijn hoofdpijnklachten. Het is zeker geen pretje, maar het is hard nodig.

Halloween hebben we deze maand overgeslagen. We hadden wel plannen, maar vanwege werk en moeheid zijn we uiteindelijk nergens naartoe geweest. Het enige Halloween achtige waren mijn DIY bloedende kaarsen die hebben gebrand tijdens een horror film die we hebben gekeken :-). Creepy hoor die spijkers en schroeven die plotseling uit de kaarsen vallen...

diy kaarsen halloween

Hoe was jouw maand oktober? Vind je tijd ook zo hard gaan?

Be Dazzled!!

1 Reactie

  • Reactielink Lisa vrijdag, 04 november 2016 08:51 Geplaatst door Lisa

    Gelukkig dat Flappie nu weer beter is! Het is altijd zo naar om je huisdier te zien lijden... Toffe halloweenlooks heb je gemaakt trouwens! Liefs

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •