woensdag, 18 april 2018

Kledingkast Opruimen | Voorjaarsschoonmaak

Geschreven door 
De kledingkast opruimen! De kledingkast opruimen!

Hoe fijn is het om te beginnen met het opruimen van je kledingkast tijdens de grote voorjaarsschoonmaak?

De zon laat zich weer wat meer zien, de temperaturen gaan gelukkig weer iets omhoog, het wordt dus de hoogste tijd om die winterse kledingkast weer lekker om te gooien naar een lente en zomer editie!

We bergen niet alleen die dikke truien op, maar gaan als een wervelwind door de gehele kast heen. Welke kledingstukken kunnen weg en welke wil je graag houden? Hoe kun je je kledingkast qua items het beste inrichten?

In dit artikel ga ik je wat handige tips geven zodat jouw kledingkast niet overvol raakt met 50% wat je eigenlijk toch nooit draagt, maar hoe je meerdere kledingstukken met elkaar kunt combineren zodat je eindeloos veel outfits kunt creëren!

Kledingkast Opruimen

Er zijn verschillende technieken om je kledingkast op te ruimen. Ook zijn er verschillende ideeën hoe je je kledingkast kunt inrichten. Heb je weleens van een capsule garderobe gehoord?

Ongeveer een jaar geleden heb ik me hier zelf aan gewaagd met als eindresultaat dat een échte capsule garderobe voor mij niet is weggelegd. Toch heb ik er wel nieuwe inzichten door gekregen en puilt mijn kledingkast niet meer zo erg uit als wat het vroeger deed. Nu bevat mijn kledingkast alleen nog maar items die ik ook daadwerkelijk draag.

De key zit hem in het combineren van kledingstukken. Met de juiste basics kun je heel veel outfit combi's maken. Je moet er alleen voor zorgen dat de basics op elkaar afgestemd zijn. Is je basis compleet, dan kun je heel gemakkelijk wat trend items toevoegen aan je kledingkast.

Eerst die overvolle kast met kleding maar eens uitmesten!

Sorteer de kledingstukken in 3 categorieën namelijk:

  • Kleding welke je absoluut nog draagt
  • Kleding waarbij je twijfelt of je het te dragen
  • Kleding wat je minimaal al een jaar niet meer hebt gedragen

De stapel met kleding wat je al minimaal een jaar niet meer hebt gedragen kun je in de "dit doe ik weg" zak doen. Yep, ook al ziet het er nog goed uit, dit kun je beter wegdoen. Je gaat het, als je het toch bewaard, dit jaar echt niet meer dragen.

Dan ga je door de stapel met kleding heen welke je absoluut gaat dragen. Kijk goed of alles er nog mooi uit ziet. Is het wel je kleur? Ziet het er niet te verwassen uit? Waarschijnlijk komen ook hier nog wat items uit die je in de "dit doe ik weg" zak kunt doen.

Vervolgens heb je nog 1 stapel over met kleding waarvan je twijfelt. Ga per kledingstuk na of het echt bij je past. Kun je het combineren met de kleding items uit de stapel van kleding die je houdt? Als je het niet precies weet, pas dan de Marie Kondo methode toe: "Wordt ik blij van dit kledingstuk?" Zo niet, weg ermee!

Kleding Essentials

Het is belangrijk om een paar goede kleding essentials in je kledingkast te hebben. Dit kun je zien als een soort basic kleding items die je bij iedere outfit kunt combineren. De basics hoeven echt niet té basic te zijn, maar wel wat meer neutraal. Denk hierbij aan 2 goed zittende broeken, wat leuke neutrale shirtjes, een jasje, een rokje, een blouse en een jurkje. Als je nooit een rokje draagt, hoef je dit natuurlijk niet per se aan je kledingkast toe te voegen. Kies vooral kledingstukken uit waar jij je prettig bij voelt!

Als je de basics in neutrale kleuren houdt, dus niet met te veel prints bijvoorbeeld, dan kun je daar heel gemakkelijk een trend item aan toevoegen om je outfit een andere draai te geven. Zo doen denim items het altijd goed, maar ook kleuren als zwart, grijs en wit.

Ter inspiratie laat ik je hieronder een paar lookbooks zien met essentials van Esprit van hoe de inhoud van je kledingkast er uit zou kunnen zien waarbij veel kleding items weer met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Lookbook 1

esprit zomer set 1

Lookbook 2

esprit essentials zomer voorjaar

Lookbook 3

basics esprit voorjaar zomer

Zoals je kunt zien zijn het 3 verschillende lookbooks met basic kleding die net even een trendy tintje hebben en waarbij je ineens een felle kleur kunt toevoegen zoals de gele jas of de lange blouse met gekleurde bloemenprint. Of wat dacht je van een paar schoenen die dé eyecatcher van je look vormen?

Ook zijn de items uit het ene lookbook weer prima te combineren met de items uit een ander lookbook. Kijk maar eens naar de schoenen, die passen alle 3 onder de nette zwarte broek als onder de denim broek.

Kies dus jouw favoriete basics uit en bouw daar je garderobe omheen zodat je eindeloos kunt combineren en iedere keer weer met een andere look de deur uit kunt gaan!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •