zaterdag, 24 november 2018

Fodmap Dieet | Herintroductie Fase

Geschreven door 
De herintroductie fase van het FODMaP dieet! De herintroductie fase van het FODMaP dieet!

Wie het FODMaP dieet volgt of misschien gaat volgen zal na de eliminatie fase aan de herintroductie fase beginnen. Tijdens de herintroductie fase ga je aan de slag met het herintroduceren van FODMaP rijke producten. Het is de test fase om te kunnen zien of je bepaalde voedingsmiddelen en ingrediënten wel of niet kunt verdragen.

Zelf zit ik momenteel middenin deze fase van het FODMaP dieet en deel je mijn ervaring tot nu toe. Ben je benieuwd?

FODMaP Herintroductie Fase | Mijn Ervaringen

Misschien ben je bij deze blogpost terecht gekomen omdat je zelf ook met het FODMaP dieet bezig bent of wil je vooraf meer informatie en ervaringen verzamelen voordat je met het gehele dieet van start zult gaan. Sowieso kan het dieet bij iedereen weer heel erg verschillend zijn, want ieder persoon reageert weer anders op producten. Maar het is zeker fijn om te weten dat je niet de enige bent die hier mee aan het struggelen is. Nee hoor, ik weet er alles van!

Eerlijk gezegd wordt ik er zo nu en dan behoorlijk simpel van en heb soms de behoefte om alles te eten wat los en vast zit ;-). Of ik soms weleens heb gespijbeld? Nee, eigenlijk niet. Op dit moment ben ik zo'n 5 maanden bezig met het dieet met als resultaat dat mijn maag en darmen een stuk rustiger geworden zijn.

Al eerder deelde ik mijn ervaringen met de eliminatie fase van het FODMaP dieet. Na deze fase ben ik gestart met het herintroduceren. Als back-up bezoek ik eens in de zoveel tijd mijn diëtiste die mij een heel eind op weg helpt en meedenkt wat voor mij het beste werkt. Daarnaast haal ik ook een heleboel informatie en ideeën uit de Facebook groep FODMaP Dieet Nederland wat zeker een aanrader is om lid van te worden.

Het herintroduceren van FODMaP rijke producten is ook nog wel een hele klus. Het is zeker niet zo dat je dan gelijk weer meerdere producten of ingrediënten kunt toevoegen aan je eet- en drinkpatroon. Nee, bij lange na niet! Tijdens dit onderdeel van het dieet ga je testen. Je test echt per product wat het doet. In het begin test je eerst de 5 FODMaP groepen in het algemeen om dat vervolgens uit te breiden.

Herintroductie Fase Story Time | FODMaP Dieet

Over mijn ervaring van deze eerste fase van het herintroduceren heb ik een story time video gemaakt. Hierin vertel ik mijn struggles, hoe ik reageer op de groepen in het algemeen én vertel ik je over mijn FODMaP voorbereidingen voor mijn China reis die er aan gaat komen. Ben je benieuwd? Kijk dan mee naar de video hieronder!

Wil je geen filmpje meer missen? Abonneer je dan geheel gratis op mijn YouTube kanaal!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.