zaterdag, 06 oktober 2018

Fodmap Dieet | Eliminatiefase

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Mijn ervaringen met het FODMaP dieet! Mijn ervaringen met het FODMaP dieet!

De eliminatiefase van het FODMaP beperkte dieet is de beginfase van het gehele dieet. De naam van deze eerste fase zegt eigenlijk al een beetje wat het inhoud. Elimineren!!

Wat je allemaal moet elimineren uit je voedingspatroon is best wel heel veel. Je zou kunnen zeggen dat je je gehele eet- en drinkpatroon moet veranderen. Als je dat niet doet heeft het hele dieet eigenlijk geen zin. Mijn eliminatiefase van het FODMaP dieet zit er op en in dit artikel deel ik je mijn ervaring.

FODMaP Eliminatiefase | Mijn Ervaringen

Ervaringen met het FODMaP dieet kunnen per persoon weer heel verschillend zijn. Wie het FODMaP dieet gaat volgen start met de eliminatiefase. Het elimineren van vele ingrediënten uit je voedingspatroon. Dat is een hele klus kan ik je vertellen. Gelukkig krijg ik hier hulp bij van een diëtiste, want het is best een ingewikkeld dieet.

fodmap beperkte dieet

De eliminatiefase van het FOFMaP dieet duurt 6 weken, tenzij je niet genoeg hebt aan 6 weken. Mijn eliminatiefase duurde totaal 10 weken, omdat mijn maag-en darmkanaal iets langer nodig hadden om hieraan te wennen. 10 weken lang alle 5 de FODMaP's elimineren. Pfff...

Hoe deze 10 weken van het elimineren voor mij zijn verlopen vertel ik je in onderstaande video. In deze story time neem ik je mee in mijn ervaring.

Eliminatiefase Story Time | FODMaP Dieet

In deze story time vertel ik je welke struggles ikzelf allemaal tegen ben gekomen tijdens de eliminatiefase van het FODMaP dieet. Ik neem je mee vanaf dag 1 bij de diëtiste, de complete omschakeling, opmerkelijke verschijnselen, mijn gewicht (en opmerkingen over mijn gewicht) en de grote vraag "Helpt het FODMaP dieet bij mij?". Ook vertel ik je een klein stukje over mijn slikproblemen waarbij er gelukkig weer wat puzzelstukjes op zijn plek vallen. Benieuwd naar mijn ervaring? Bekijk dan de video hieronder.

Wil je geen filmpje meer missen van Dazzling Beauty? Abonneer je dan geheel gratis op mijn YouTube kanaal!

Wat is jouw ervaring met het FODMaP dieet? Ik zie je reactie graag terug onderaan deze video op YouTube via deze link.

Word ook lid van de FODMaP dieet Nederland Facebook groep!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.