zaterdag, 25 augustus 2018

FODMaP Dieet | Mijn Favoriete Producten

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
De eerste weken van het FODMaP arme dieet! De eerste weken van het FODMaP arme dieet!

Wie het FODMaP dieet volgt zal er net als mij mee te maken hebben dat je een heleboel producten niet mag eten of drinken. Blijft er nog wel iets over wat je wel mag? Ja, maar ik kan je uit ervaring vertellen dat het een beetje zoeken is naar geschikte en vooral lekkere producten.

De eliminatiefase van het FODMaP dieet zit er voor mij bijna op en heb in deze eerste weken gelukkig toch wel een aantal smakelijke recepten kunnen maken met behulp van mijn favoriete top 25!

Het FODMaP Dieet

Het FODMaP dieet is een dieet speciaal ontwikkeld voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS). Een groot aantal die dit dieet volgt of heeft gevolgd heeft hier erg veel baat bij. Het is helaas niet dat je dit zomaar even een paar weken doet, nee, je kunt hier gerust 1,5 tot 2 jaar zoet mee zijn. Maar als dit er voor zorgt dat je jarenlange klachten verminderen of zelfs verdwijnen, dan is 1,5 jaar niets, toch?

Wat het FODMaP dieet precies is heb ik in het artikel Het FODMaP Dieet uitgelegd. Dus als je er iets meer over wilt weten, dan kun je dat artikelen eerst even bekijken.

De eliminatiefase (de eerste 6 weken) zitten er voor mij bijna op en ik heb in deze periode zeker een aantal fijne producten gevonden die ook echt lekker zijn. Eerlijk is eerlijk, ik ben een moeilijke eter en ik lust ook zeker niet alles van wat ik wel zou mogen. Dus een behoorlijke uitdaging kan ik je vertellen. Het is me toch aardig gelukt en heb me heel strikt aan de eliminatiefase gehouden.

fodmap dieet top 25

Mijn Top 25 Favoriete FODMaP Arme Producten

Smaken verschillen. Wat de één lekker vindt kan de ander echt heel vies vinden qua eten en drinken. Persoonlijk ben ik een zoetekauw en een boterham met hagelslag (melkchocolade) zit er helaas niet in tijdens het FODMaP dieet. Of een donut... Of een... Nou ja, je begrijpt wel wat ik bedoel ;-).

Om gerechten toch een beetje smakelijk te maken heb ik tijdens mijn zoektocht naar vervangende producten eigenlijk best wel veel goede alternatieven gevonden. Welke producten dat zijn kun je hieronder in Mijn Top 25 Favoriete FODMaP Low Producten bekijken.

Nooit meer een filmpje missen van Dazzling beauty? Abonneer je dan geheel gratis op mijn YouTube kanaal!

Sharing is Caring!

Ken jij iemand die het FODMaP dieet ook moet gaan volgen? Deel dit artikel gerust. Waar je maar wilt. Social Media is hier uiteraard een hele geschikte plek voor.

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.