woensdag, 24 mei 2017

Heb ik een blog time-out?

Geschreven door 
Bloggen! Bloggen!

Doordat ik de titel van deze blogpost "Heb ik een blog time-out?" in de vragende zin heb neergezet heeft vooral te maken dat er op dit moment niet met regelmaat nieuwe artikelen online komen. Waarom dat zo is ga ik je in dit artikel uitleggen.

Rustig op de blog én social media

Wie mij al wat langer volgt heeft misschien wel opgemerkt dat het iets rustiger is op mijn blog met nieuwe artikelen. En dát terwijl ik juist vol leuke en nieuwe ideeën zit. Het komt er alleen even niet uit. Daarnaast ben ik de laatste tijd ook wat minder actief op al mijn social media kanalen. Waarom? Mijn energie is momenteel ver te zoeken...

Ik heb wel energie, want het is niet zo dat ik de hele dag niets uitvoer. Op dit moment werk ik 4 dagen in de week als ambulant hairstyliste, begin maart ben ik met een online training/cursus gestart wat de nodige uurtjes van mijn tijd in beslag nemen én ben ik nog steeds onder behandeling voor mijn hoofdpijnklachten.

Met dit alles (en mede door de cursus die ik momenteel volg) gaat het in mijn hoofd als een gek tekeer met vooral de gedachte "Wat wil ik nou eigenlijk?". Met die vraag en die reden ben ik dus deze cursus gestart.

Ik merk bij mijzelf altijd dat als ik téveel dingen in mijn hoofd heb zitten, dat er dan juist helemaal niets uitkomt. Ken je dat gevoel? Duizend-en-één-dingen die ik graag wil doen, maar iets houdt me tegen. Ik heb er de fut niet meer voor als ik eindelijk eens tijd heb om bijvoorbeeld te bloggen en voor al die andere duizend dingen die ik graag zou willen doen. Natuurlijk heeft dat ook voor een deel te maken met mijn fysieke klachten die zo nu en dan eens om de hoek komen kijken inclusief de dagelijkse hoofdpijn. Het lijkt wel of ik dan maar gewoon niets doe ofzo...

Wat is het probleem?

Probleem is misschien een té groot woord, maar ik weet even niet hoe ik het anders moet benoemen. Toen ik een tijdje terug een online webinar bijwoonde van Margriet Spijksma besloot ik na overleg met mijn vriend om de online training te gaan volgen van 7 maanden. Heel kort samengevat ga je in 7 maanden tijd door 7 verschillende levels heen die ervoor moeten zorgen dat je na de training weet wat je echt het allerliefste zou willen doen. Ik ben nog niet op de helft, dus verder ga ik je daar ook nog niet meer over vertellen.

Ik ben er wel achter dat het bloggen één van de onderdelen is waar ik mee verder wil gaan, alleen komt het er dus momenteel niet zo goed uit. Dat het er nu niet helemaal uitkomt heb ik voor nu even naast me neergelegd. Dat geeft al weer wat meer rust.

In deze cursus is het de bedoeling dat je alles onder de loep gaat nemen, wat je over veel dingen aan het denken gaat zetten. Pfff, nog drukker in mijn gedachten ;-). Nee hoor, het is juist goed, want hierdoor weet ik nu al wel van bepaalde dingen wat er anders moet. Het belangrijkste is dat ik voor mezelf moet kiezen, hoe moeilijk en spannend dat soms ook kan zijn.

Bij elk level is er een book challenge. Elke maand moet ik een boek lezen die bij het level past. Voor mij is dat best pittig, want ik ben een vrij langzame lezer. Wat leuk is, is dat ik nu boeken lees die ik normaal gesproken absoluut niet zou uitkiezen. De boeken zetten je ook aan het denken. Alles in deze cursus zet me dus aan het denken.

Hahaha, nog meer druktes in mijn hoofd ;-).

First things first

Omdat ik bepaalde dingen niet doe terwijl ik die wel zou moeten doen is het voor mij belangrijk om alle zaken eerst even op orde te krijgen. Stap voor stap, één ding tegelijk voor zover dat haalbaar is ;-).

In de training ben ik al een aantal weken bezig met opruimen. In dit artikel vertel ik je hoe opruimen een positief effect kan hebben op je energie level. Ik ben niet zomaar een paar dingen in huis aan het opruimen. Nee, dit keer ben ik echt grondig te werk gegaan. Als je hier eenmaal aan begint, dan sta je er echt versteld van hoeveel zooi je in een paar jaar tijd weer bij elkaar kunt verzamelen... Spullen die ik minimaal een half jaar niet heb aangeraakt gaan weg. Ook spullen die nog mooi en goed eruitzien. Soms is dat best wel zonde, maar ik zit nu in zo'n flow dat het alleen maar een opgelucht gevoel geeft. Nu lijkt het misschien net of ik een fanatieke verzamelaar ben, maar dat is absoluut niet zo hoor ;-). Nee, ik creëer nu weer nieuwe ruimte voor nieuwe dingen en nieuwe energie.

Het huis is bijna opgeruimd en ik heb nog een paar dagen te gaan, want ik heb besloten om aanstaande zondag al mijn zooi op de kofferbakverkoop te verkopen. Op deze manier hoef ik niet alles zomaar weg te gooien en kan ik er een ander weer blij mee maken. Hopelijk levert het ook nog iets op ;-).

Verder ga ik binnenkort ook eerst eens een fotografiecursus doen met mijn spiegelreflexcamera, er zijn plannen om het huis hier en daar wat te veranderen qua meubels en een likje verf en mijn kantoor, yessss, eindelijk gaat het er zo uitzien hoe ik het graag wil!

Actie ondernemen dus. Dat is momenteel heel belangrijk voor mij. Eerst al het andere op een rij, daarna komt de rest wel weer! First things first.

En het bloggen? Dat komt wel weer goed. Het is niet zo dat ik helemaal niets online ga zetten de komende tijd, maar misschien wel met iets minder regelmaat. Geloof me, ik heb nog zoveel te vertellen van onze reis door Iran en er staan ook nog hele mooie beauty producten te wachten voor een review. Genoeg ideeën voor artikelen dus!

First things first!!

Herken jij je in dit verhaal? Ik ben benieuwd!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •