maandag, 06 maart 2017

Food of 2017 | De Proefparade

Geschreven door 
Event De Proefparade Food in Rotterdam! Event De Proefparade Food in Rotterdam!

Mijn eerste food event is een feit! Op zondag 26 Februari '17 vond het Food Event van De Proefparade plaats in het Hilton Hotel in Rotterdam.

Nog niet eerder was ik naar een food event geweest, maar na uitgenodigd te zijn door Mr. Goodiebag werd ik wel nieuwsgierig. Zeker omdat ik de laatste maanden wat meer bezig ben met voeding en er ook meer van dit soort onderwerpen op Dazzling Beauty zullen verschijnen. Dus, op naar het event!

Food Event

Eindelijk een persevent wat dichter bij huis, namelijk in Rotterdam. In zo'n 25 minuten kwam ik aan bij het Hilton Hotel in Rotterdam wat vanaf de Coolsingel goed zichtbaar is. Voor de zekerheid had ik mijn tomtom aangezet. Dat had ik beter niet kunnen doen, want die bracht me ergens anders heen... Rotterdam is voor mij niet geheel onbekend, dus ik had het makkelijk zonder navigatie kunnen doen. Note aan mijzelf: Vertrouw op jezelf!

Na ontvangst kwam ik Eva tegen van het blog deappelvaneva.nl en hoe toevallig is het dat ze ook uit Naaldwijk komt! Ik had werkelijk geen idee dat of er nog meer bloggers uit het Westland kwamen, dus bij deze hartstikke leuk!

De deuren van de grote zaal werden geopend en daar stonden 8 verschillende food merken die hun producten met ons wilden delen. Ik ben absoluut geen echte food blogger, maar mijn interesse is bij een aantal producten en merken zeker gewekt!

Hieronder kun je impressie beelden van dit food event bekijken.

Food Event 1
Food Event 2
Food Event 4
Food Event 5
Food Event 6
Food Event 8
Food Event 7
Food Event 9
Food Event Yakso
Food Event 10
Food Event 11
Food Event 3

Kefir

Mijn eerste stop was bij de stand van Kefir. Kefir? Uhm wat? Ik heb geen idee of jullie weten wat Kefir is, maar ik had er in ieder geval nog nooit van gehoord!
Kefir is één van de oudste gefermenteerde dranken en wordt al duizenden jaren geconsumeerd door de mensen uit het Kaukasus gebergte. De naam Kefir betekend "een goed gevoel"en wordt geassocieerd met gezondheid, vitaliteit en een lange levensduur. Dat klinkt goed vind je niet? The Ferment Company heeft 3 verschillende Kefir producten ontwikkeld waarmee je dus zelf je eigen Kefir kan maken. Dit vind ik reuze interessant en kan niet wachten om mijn eigen Kefir te maken. Ik kreeg Kefir sample mee om thuis uit te proberen. Uiteraard ga je dit terug zien op Dazzling Beauty!

Gin

Mijn tweede stop was bij de stand van Wagging Finger om hun Gin te proeven. De laatste jaren drink ik bijna geen alcohol meer (niet dat ik dat dagelijks deed), maar van proeven ben ik niet vies ;-). Het welkomsdrankje was een gin tonic van Wagging Finger, wat overigens erg lekker smaakte. Bij de stand proefde ik de pure gin. Sterk, maar wel lekker. Na 5 minuten voelde ik het nog in mijn keel branden. Ik ben ook niets meer gewend hé! Voor de gin liefhebbers is dit zeker een must-try!

Bean Salades & Hummus Dips

Bij de stand van Only Organic vond een proeverij plaats van bean salades en hummus dips. En laat ik nou net gek zijn op hummus en verschillende bonen!

De hummes dips zijn nóg niet verkrijgbaar, maar komen er wel aan! De smaken bestonden uit original, herbs en chili. Mijn voorkeur ging vooral uit naar de smaak herbs. De andere twee waren zeker ook heel erg lekker.

Voor de bonen proeverij stonden er vier soorten bonen salades. Voor mij sprong de kikkererwten salade met munt, pompoen en knoflook erbovenuit. Heerlijk! Hiervan kreeg ik een potje mee naar huis om uit te proberen in een gerecht. De bonen salades zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Vegan Ice

Ik had wel trek in een ijsje, dus was de volgende stop de ijs stand van Professor Grunschnabel. Vegan ijs wat vrij is van lactose, gluten en soja. Dit product zal voor vele mensen een uitkomst zijn! Ijs met gember als hoofdingrediënt klonk interessant, dus koos ik voor de Indian Winter. Een heerlijk zoetig ijsje waarbij de gember niet zo bitter smaakt. Het ijs van Professor Grunschnabel is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Kruiden

Verstegen kent waarschijnlijk iedereen wel. Ook zij stonden met een stand op het event. Na het spicy water drankje kregen we wat uitleg over verschillende kruiden en dan met name de pepers. Na afloop mocht ieder zijn zelf samengestelde kruiden laten maken. Hier ben ik dus niet zo goed in, dus ik heb me laten verrassen. Het potje met kruiden moest minstens een week met rust gelaten worden, dus ik denk dat ik het vanavond eens ga uitproberen met kip.

Zelf een gerecht maken

Met de producten van TerraSana kon je zelf een bordje opmaken. Vervolgens kon je deze laten fotograferen voor de fotowedstrijd en daarna mocht je het natuurlijk lekker zelf opeten. Dit onderdeel heb ik overgeslagen, want dat is niet zo heel erg mijn ding. Maar het was leuk om te zien wat de meeste ervan maakten.

Yakso

Yakso van FZ Organic Food is het merk voor de biologische consument die graag geniet van de Aziatische keuken. Hier kon je onder begeleiding van de kok zelf wat maken met Yakso producten. Na al het proeven begon mijn buik vol te raken, dus heb ik zelf niets gemaakt. Wel heb ik gesproken met één van de mensen van Yakso en ben zeer benieuwd naar deze producten, want wij houden zelf heel erg van de Aziatische keuken. De producten van Yakso zijn o.a. bij de Eko Plaza verkrijgbaar. Hier ga ik zeker wat dingen van uitproberen!

Heineken

Voor wie mij kent... Ik vind bier echt niet lekker! Heineken stond er ook met een biertap stand en glas graveerder. Heineken heeft de H41 Limited Edition Lager Exploration gelanceerd. Ik ben geen bierkenner, maar mijn vriend vond de 6 stuks (die ik als goodies meekreeg) erg lekker!

Restaurant Roots

Als laatste kregen we een workshop in het restaurant Roots wat zich in het Hilton bevindt met een uitleg over het klaarmaken van een dry-aged rib-eye inclusief proeverij.

Naar welke producten ben jij benieuwd?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •