zondag, 06 december 2015

Wat te doen met Kerst?

Geschreven door 
Wat ga jij doen met de Kerst? Wat ga jij doen met de Kerst?

De Kerst is in aantocht, heb je al een idee wat je gaat doen deze dagen?

Hou je van een traditionele Kerst met de gebruikelijke familie bezoekjes en het eetfestijn of vier je Kerst liever op een andere manier? Er zijn zoveel verschillende leuke dingen die je kunt doen met Kerst. Laat je in dit artikel inspireren wat je zoal kunt doen tijdens de Kerstdagen.

Dingen om te doen met Kerst

Wat je allemaal kunt doen met Kerst, hangt een beetje af van hoe jij graag Kerst wil vieren? Is dat met familie, met veel eten of juist een dagje erop uit of vier je Kerst liever helemaal ergens anders? Hieronder heb ik een aantal verschillende To-Do's voor tijdens de Kerstdagen voor je op een rij gezet.

Lekker eten met de Kerst

Uiteraard moet er gegeten worden met Kerst. Maar wat ga je eten met Kerst? Wordt het een 5 gangen diner of haal je het gourmetstel weer uit de kast. Om eens een andere touch aan het Kerst diner te geven staan op leukerecepten.nl leuke en verrassende recepten voor het diner en de gourmet. En waarom zou je niet eens een keer iets heel anders eten tijdens de feestdagen? Sushi bijvoorbeeld, maak het zelf of koop de sushi kant en klaar. Of wat dacht je van een Spaanse tapas avond? Of een heerlijke pizza avond? Wat maakt het uit? Je kan er zelf wel een Kerst sfeertje aan geven ;-). Heb je helemaal geen zin om iets te maken, dan kun je ook lekker uit eten gaan!

Organiseer een Kerstgala

Gezellig een avondje met je vrienden en/of familie in het chique. Champagne en luxe hapjes erbij en natuurlijk moet iedereen zich aan de dresscode houden, kersttruien zijn hier dus verboden ;-).

Een frisse neus halen met de Kerst

Van die verplichte familie bezoekjes en het binnen zitten wordt je vaak ook een beetje gaar, toch? Plan daarom een verfrissende wandeling in, bijvoorbeeld op het strand of in het bos. Of ga even een paar schatten zoeken met geocaching!

Kerstfilms kijken

Wat is er nou leuker om met Kerst van die heerlijke Kerstfilms te kijken. Nestel je lekker op de bank (alleen, met vriendlief of het hele gezin), trek je comfortabele kersttrui aan, steek gezellig de kaarsjes aan, een drankje en een snackje erbij en zet je favoriete Kerstfilm op. Of ga naar de bioscoop voor die ene film die je zo graag wilt zien!

Bezoek een Kerstshow of Kerstcircus

Tijdens de Kerstdagen is er altijd wel ergens een Kerstshow of Kerstcircus aan de gang. Gezellig een middag of avondje uit.

Naar de Kerstmarkt

De meeste kerstmarkten lopen tot 23 December. In België, zoals de kerstmarkt in Brugge, Antwerpen en Brussel, zijn de kerstmarkten tot 3 Januari geopend. Ook de Wintermarkt in Amsterdam is tot en met 3 Januari open. Dus als je voor de Kerst nog niet naar een markt bent geweest, kun je altijd tijdens de Kerst nog gaan! 

Update!! Check van tevoren even of de kerstmarkt waar jij naartoe wilt gaan wel door gaat en of er eventuele maatregelen zijn vanwege het corona virus.

Op vakantie met Kerst

Heb je eigenlijk niet zo'n zin in het "verplichte" Kerst gebeuren? Je kan ook altijd nog even een last-minute boeken naar een leuke stad, een bungalowpark of vier de feestdagen in het buitenland! Vorig jaar ben ik voor het eerst weg geweest met Kerst en het beviel heel erg goed! Niet iedereen zal het leuk vinden als je op vakantie gaat tijdens de feestdagen, maar het is je eigen keuze, toch? Tip: Kerst in Venetië en Oud & Nieuw in Rome.

Doe vooral waar jij zin in hebt met de Kerstdagen. Of je nou graag in gala gekleed wilt gaan of gewoon je foute kersttrui aan wilt doen, of je lekker pizza wilt eten of een 5 gangen diner voorschotelt, of je al je familie bezoekt tijdens de kerstdagen of gewoon lekker op vakantie gaat? Wat maakt het uit? Het is jouw Kerst!

Wat ga jij doen met de Kerstdagen?

Be Dazzled!!

Meer in deze categorie: « Wat te doen met Halloween?

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •