zondag, 08 november 2015

Kerstmarkt in Nederland, Duitsland en België

Geschreven door 
Leuke kerstmarkten 2015 Leuke kerstmarkten 2015

Naar welke Kerstmarkt gaan we dit jaar?

Zonder dat we er erg in hebben komen de Kerstdagen al in zicht. Dat betekend ook dat er weer leuke kerstmarkten georganiseerd worden in binnen- en buitenland. Heb je ook zin om dit jaar alvast in kerstsfeer te komen door langs gezellige kraampjes te struinen vol met kerstdingetjes en lekkere etenswaren, maar heb je nog geen idee naar welke kerstmarkt je wilt gaan? Laat je in dit artikel inspireren met een lijstje kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België. Kijk je mee?


Kerstmarkten in Nederland

Kerstmarkt in Dordrecht

De kerstmarkt in Dordrecht is één van de grootste in Nederland met meer dan 200 kramen. Deze kerstmarkt wordt gehouden van 11 t/m 13 December '15. Voor meer info over de kerstmarkt in Dordrecht kun je HIER terecht.

 

Kerstmarkt in Valkenburg

De kerstmarkt in Valkenburg is één van de bijzonderste in Nederland. Dat komt omdat de kerstmarkten zich in de gemeentegrot en de fluweelengrot bevinden waar talloze kraampjes zijn opgestelt vol met kerstversieringen, kerstgeschenken, eten en drinken. De markten in de grotten worden gehouden van 13 November t/m 23 December '15. Voor de Fluweelengrot wordt entreegeld gevraagd, de gemeentegrot is gratis. Voor meer info over de kerstmarkt in Valkenburg kun je HIER terecht.

 

Kerstmarkt in Amsterdam

In Amsterdam worden er op meerdere locaties in de stad kerstmarkten georganiseerd met verschillende kraampjes van kerstproducten tot aan fairtrade producten. Qua openingstijden variëren de verschillende markten behoorlijk van elkaar. Zo vindt de eerste al op 28 November '15. plaats en duurt maar 1 dag. De andere markten variëren tussen 13 en 27 December '15. Op Iamsterdam is meer info te vinden van de verschillende kerstmarkten.

 


Kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkt in Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is een hele gezellige markt door de hele stad heen. Op verschillende pleinen in de stad vind je leuke sfeervolle kraampjes met kerstartikelen en lekkere versnaperingen. Ook een ritje in het reuzenrad is de moeite waard! Deze kerstmarkt wordt gehouden van 19 November '15 t/m 23 December '15, let op: op 22 November '15 is de markt gesloten. Voor meer info over de kerstmarkt in Düsseldorf ken je HIER terecht.

 

Kerstmarkt in Aken

De kerstmarkt in Aken wordt dit jaar al voor de 41e keer gehouden, alleen daarom is deze gezellige markt al een bezoek waard. Daarnaast zijn er zo'n 120 kraampjes te vinden met kerstwaren en heerlijke versnaperingen. Deze kerstmarkt wordt gehouden van 20 November '15 t/m 23 December '15. Kijk voor meer info over de kerstmarkt in Aken op deze site.

 

Kerstmarkt in Keulen

Ook in Keulen worden er op verschillende locaties kerstmarkten gehouden zoals bijvoorbeeld de Heimat der Heinzel bij de Alter Markt met zijn 180 kraampjes die al voor de 195e keer wordt gehouden. Of hoe mooi en sfeervol zal de markt zijn op het plein bij de Dom van Keulen? De meeste van deze locaties zijn geopend van 23 November '15 t/m 23 December '15. Voor meer info over de kerstmarkt in Keulen kun je HIER terecht.

 


Kerstmarkten in België

Kerstmarkt in Antwerpen

In Antwerpen zijn op verschillende locaties kerstmarkten te vinden. Voor als het slecht weer is, is de Kerst & Creatief beurs met zo'n 200 kramen de juiste plek om heerlijk te shoppen, te eten en te drinken en workshops te volgen vanwege de overdekte locatie. Deze beurs duurt 2 dagen, namelijk 28 & 29 November '15 en er wordt entreegeld gevraagd. De overige markten variëren qua openingstijden vanaf 5 December '15 t/m 3 Januari '16. Meer info over de kerstmarkt in Antwerpen vind je HIER.

 

Kerstmarkt in Brugge

De romantische stad Brugge heeft een sfeervolle intieme kerstmarkt. Rondom de grote ijspiste staan allerlei stalletjes opgesteld met kerstartikelen en lekkere versnaperingen. Deze kerstmarkt is geopend van 20 November '15 t/m 3 Januari '16. Voor meer info over de kerstmarkt in Brugge kun je HIER terecht.

 

Kerstmarkt in Brussel

De kerstmarkt van Brussel is zeer de moeite waard om te bezoeken en niet alleen voor zijn 240 gezellige kerstkraampjes, maar ook voor de grote kerstboom en levensgrote kerststal met echte dieren. Ook een bezoekje in het reuzenrad mag niet overgeslagen worden. Deze kerstmarkt vind plaats van 27 November '15 t/m 3 Januari '16. Meer info over de kerstmarkt in Brussel vind je HIER.

 

Met de trein naar de kerstmarkt

Of je nou in Nederland of in het buitenland naar een kerstmarkt gaat, qua reizen is de trein een perfect vervoersmiddel, tenzij je heel dichtbij woont :-).
Natuurlijk kun je ook met eigen vervoer naar één van de kerstmarkten reizen, vaak is er voldoende parkeergelegenheid rondom de markten te vinden. Maar wat is er nou fijner dat je zelf niet op het verkeer hoeft te letten, je gezellig kunt kletsen, eten en drinken terwijl je binnen no-time op plaats van bestemming bent. Ook voor de terugreis is het ideaal om met de trein te gaan, want na een vermoeiende dag kun je lekker uitrusten en alvast je aankoopjes bewonderen. Zelf ben ik met de trein naar de kerstmarkten in Düsseldorf en Valkenburg geweest. Voor treintickets, tarieven en vertrektijden kun je terecht op NS International.

Overnachtingen kerstmarkt

Zeker als je besluit om naar een kerstmarkt in Duitsland of België te gaan, is het het overwegen waard om 1 à 2 nachtjes te overnachten. Hierdoor heb je meer tijd om rustig over de markten te struinen en te winkelen. Als je in 1 dag gaat moet je natuurlijk toch een klein beetje de tijd in de gaten houden. Boek een hotel en maak er gelijk een heerlijke citytrip van.

Dit jaar staat voor ons de kerstmarkt in Dordrecht op de planning. Naar welke kerstmarkt ga jij dit jaar?

Kerstpakketten

Nog op zoek naar leuke kerstpakketten?
Bij kerstpakkettenplaza vind u de grootste collectie kerstpakketten voor de laagste prijs!

kerstpakketten


Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •