woensdag, 26 april 2017

Koningsdag Make-up Look

Geschreven door 
Koningsdag Make-up Look! Koningsdag Make-up Look!

Welke make-up look draag jij op Koningsdag? Heb je nog geen idee? Ook dit jaar heb ik weer een nieuwe Koningsdag make-up look voor je gemaakt!

Uiteraard zijn de kleuren rood, wit, blauw en oranje weer volop aanwezig in deze Koningsdag look. Met behulp van de foto tutorial kan ook jij deze make-up look gemakkelijk namaken op deze feestelijke dag!

Koningsdag Make-up

Voor deze Koningsdag make-up look heb je vooral de kleuren rood, wit, blauw en oranje nodig. Dit jaar leg ik de nadruk vooral op de wenkbrauw door deze in te kleuren als de Nederlandse vlag. De oogmake-up blijft wat eenvoudiger, maar accentueren we wel met een oranje wing. Met een beetje fantasie kun je deze als de wimpel zien ;-).

koningsdag make up look

Wat heb je nodig?

Naast je gebruikelijke basis make-up zijn er voor de wenkbrauwen en de ooglook een aantal make-up producten nodig waarbij je misschien even diep in je make-up stash moet zoeken. Voor de wenkbrauwen heb ik hier zelf gebruik gemaakt van een creatief lipstick/schmink palette van Kryolan die afkomstig is uit mijn visagie koffer. Ik kan me voorstellen dat je zo'n palette zelf niet standaard hebt ;-). Maar er zijn misschien wel andere make-up producten die je vinden. Denk hierbij aan lipstick, schmink, oogpotlood of eyeliner. Rond Koningsdag zijn er meestal bij winkels zoals Kruidvat, Etos of Action schmink palettes met de Nederlandse kleuren erin te vinden. Dus mocht je echt niets hebben, dan snel nog even naar de winkel!

  • Schmink/potlood/lipstick in de kleuren rood, wit, blauw en oranje
  • Oranje oogschaduw
  • Lichte kleur oogschaduw als highlighter
  • Zwarte oogschaduw of eyeliner
  • Dunne make-up kwasten zoals wenkbrauwkwast of lippenceel
  • Zwarte mascara
  • Oranje lipstick

Koningsdag Make-up Tutorial

Hieronder kun je aan de hand van de foto tutorial stap voor stap zien hoe je deze Koningsdag make-up look kunt maken. Onder de foto's kun je de stap voor stap beschrijving lezen. Succes!!

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 6
Stap 7
Stap 8

Stap 1: Je brengt eerst de basis make-up aan zoals je gewend bent. Qua oogmake-up heb ik een simpele licht oranje/zalm kleurige smokey eyes gemaakt. Deze zet je aan door met een zwarte oogschaduw of eyeliner een lijntje boven en onder het oog te zetten met in de buitenooghoek een wing.

Stap 2: De wenkbrauw kam je eerst mooi in model. Vervolgens maak je met de blauwe kleur een strakke lijn aan de onderkant van de wenkbrauw. Deze laat je met de vorm van de wenkbrauw meelopen.

Stap 3: Nu kun je het beste eerst een strakke lijn zetten met de rode kleur aan de bovenkant van de wenkbrauw.

Stap 4: Om de Nederlandse wenkbrauw vlag helemaal compleet te maken breng je de witte kleur aan tussen de rode en de blauwe kleur in.

Stap 5: Voor de finishing touch sluit je het begin van de wenkbrauw af met de oranje kleur.

Stap 6: Om de oogmake-up nog wat extra's te geven, kun je boven de zwarte wing nog een oranje wing aanbrengen.

Stap 7: De gehele Koningsdag make-up look maak je compleet door de lippen nog een Hollands tintje te geven. In eerste instantie had ik deze ook met rood, wit en blauw ingekleurd. Geloof me, dat is echt TO MUCH! Een oranje tint op de lippen is heftig genoeg en sluit mooi aan bij de wimpel op het oog ;-).

make up koningsdag

Bekijk ook de andere Koningsdag make-up looks van voorgaande jaren:

Wat ga jij doen met Koningsdag?

Happy Kingsday & Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •