woensdag, 04 mei 2016

Oogschaduw aanbrengen zonder fall-out

Geschreven door 
Wat te doen bij oogschaduw fall-out? Wat te doen bij oogschaduw fall-out?

Na het aanbrengen van je oogschaduw kom je erachter dat er een oogschaduw waas onder je ogen is beland, de oogschaduw fall-out. Vooral losse oogschaduw poeders kunnen dit veroorzaken, maar bij het gebruik van compacte oogschaduw poeders komt dit ook regelmatig voor.

Er zijn een aantal manieren om zo'n oogschaduw fall-out te herstellen, maar het is natuurlijk nog beter om het te voorkomen! In dit artikel vind je een aantal tips hoe je met zo'n oogschaduw fall-out kunt omgaan. Lees je mee?

Hoe voorkom je fall-out van oogschaduw?

Er zijn een aantal make-up tips die je kunt toepassen voor het voorkomen van oogschaduw fall-out. Vooral losse oogschaduw pigments en donkere oogschaduw kleuren kunnen nogal eens zo'n niet gewenste waas onder het oog achter laten, waardoor we deze mooie make-up producten al snel links laten liggen wat natuurlijk zonde is.

Make-up kwasten

Als eerste zou ik eens je make-up kwasten raadplegen. Goede make-up kwasten zijn een must have om een mooie make-up look te kunnen creëren. Er is tegenwoordig heel veel keuze qua make-up kwasten, van high end tot budget. Meestal zijn de budget kwasten van mindere kwaliteit doordat er gebruikt wordt gemaakt van synthetische haren. Deze 'plastic' haren zorgen ervoor dat de oogschaduw poeder gemakkelijk van de kwast loslaat waardoor er gelijk al oogschaduw deeltjes onder het oog dwarrelen. Met kwasten van een betere kwaliteit heb je hier minder last van.

Make-up kwast aftikken

Nadat je de make-up kwast in de oogschaduw hebt gedipt is het handig als je de kwast eerst even aftikt voordat je de oogschaduw op het oog aanbrengt. De overtollige deeltjes (die voor fallout zorgen) vallen dan al van tevoren van de kwast af.

Oogschaduw deppend aanbrengen

Vooral bij losse oogschaduw pigments is dit een must do! Doordat je de oogschaduw met de make-up kwast deppend op het oog aanbrengt zorg je voor zo min mogelijk fallout. Als je met losse pigments gaat vegen dwarreld er een groot gedeelte naar beneden wat vaak onder het oog terecht komt.

Poeder onder het oog

Een tip die door veel visagisten wordt gebruikt is het aanbrengen van een royale laag transparante poeder onder het oog. De poeder vangt de fallout op en kan daarna met een poederkwast verwijdert worden. Op deze manier blijft je basis make-up (foundation, poeder enz.) in tact.

Laat de oogschaduw aan je kwast hechten

Er zijn twee manieren om de oogschaduw wat beter aan je make-up kwast te laten hechten. Als eerste zou je de kwast goed in de oogschaduw kunnen duwen en deppen zodat het product beter aan de kwast hecht. Als tweede zou je de make-up kwast eerst een beetje vochtig kunnen maken waardoor je oogschaduw wat compacter wordt. Persoonlijk vind ik werken met vochtige oogschaduw niet prettig, maar voor jou werkt dat misschien wel.

Tissues

Misschien is deze tip wat lastiger om zelf toe te passen, maar ik wil de tissue tip toch even benoemen. Door een tissue onder het oog te houden zorg je ervoor dat de fall-out op de tissue terechtkomt en niet op de huid.

De basis als laatste aanbrengen

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om de basis make-up, zoals foundation, concealer en poeder, als laatste aan te brengen. De fall-out kun je dan gemakkelijk eerst met wat remover verwijderen om vervolgens je gehele make-up look af te maken.

Hoe verwijder je fall-out van oogschaduw?

Maar wat nou als je alsnog fall-out van oogschaduw onder je ogen heb gekregen, hoe verwijder je dit dan? Het beste is altijd om het te voorkomen, want eerlijk gezegd wordt de make-up look door iets te moeten verwijderen er vaak niet mooier op. Maar als je geen keuze hebt zo je het volgende kunnen doen:

Wattenstaafje met remover

Neem een wattenstaafje met een klein beetje remover erop en gauw voorzichtig over de losse oogschaduw deeltjes heen. Vervolgens moet je de basis make-up weer wat bijwerken met foundation, concealer en poeder.

Poederkwast

Heb je wat fall-out van een lichte oogschaduw kleur, dan kun je met een soepele poederkwast dit voorzichtig verwijderen door er zachtjes met de kwast langs te gaan. Met een donkere of felle oogschaduw kleur zou ik dit niet doen, dan kun je het het beste met wat remover verwijderen.

Extra foundation of concealer eroverheen

Met deze tip zou ik wel voorzichtig doen. Als de fall-out niet te ernstig is, dan kun je ervoor kiezen om de fall-out te verdoezelen door er wat foundation, concealer en poeder overheen aan te brengen. Als je hier teveel van aanbrengt kan dit voor een geplamuurd resultaat zorgen met alsnog een vreemde waas.

Extra Tip:

Het allerbelangrijkste bij fall-out van oogschaduw: Zorg dat je bij fall-out nooit gaat vegen, hierdoor maak je het vaak alleen maar erger!!

Heb jij vaak last van fall-out met oogschaduw?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •