woensdag, 13 april 2016

10 Make-up Blunders

Geschreven door 
10 x make-up blunders! 10 x make-up blunders!

Make-up blunders maken we allemaal weleens, maar het liefst willen we deze natuurlijk vermijden.

In dit artikel heb ik de grootste make-up blunders voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Make-up Blunders, de 10 grootste missers

Make-up kan hele mooie dingen doen het het gezicht, mooie punten worden geaccentueerd en de mindere punten worden verdoezeld. Helaas kan het ook weleens helemaal verkeerd uitpakken wat resulteert in een make-up blunder.

 • Oranje huid 

Een foundation gebruik je niet om de huid een bruin tintje te geven, een foundation gebruik je om de huid mooi egaal te maken. De oranje en lelijke gloed ontstaat door een té donkere foundation te gebruiken. Laat een foundation tint altijd goed matchen met je huidskleur.

 • Klontwimpers

Met mascara kun je de ogen laten spreken en groter doen lijken, maar het is niet de bedoeling om spinnenpoten of (nog erger) klontwimpers ervan te maken! Bij dit verschijnsel wordt er té veel mascara aangebracht op de wimpers. Ook kan dit ontstaan bij een mascara die oud en dik is geworden. Koop een goede mascara en breng hoogstens 3 laagjes aan op de wimpers.

 • Vermoeide uitstraling

De vermoeide uitstraling heeft vaak te maken met een verkeerd kleur gebruik. Zo kunnen bruintinten in een ooglook de uitstraling zwaar en vermoeid eruit laten zien. Neem in plaats van bruine oogschaduw eens een groene tint, je zal zien dat deze kleur er veel frisser uitziet! In dit artikel kun je bekijken wat oogschaduw kleuren doen.

 • Extra nude op de lippen

Een hele lichte kleur op de lippen die bijna gelijk is aan de huidskleur? Niet doen!! Zorg ervoor dat de lippen altijd iets meer kleur hebben dan je huidskleur, anders kun je er weleens als een lijk uit gaan zien...

 • Het masker

Gebruik je foundation en poeder, dan is het belangrijk dat je deze producten vanaf het gezicht ook door laat lopen in de hals. Ik zie soms weleens bij vrouwen die dan op de kaaklijn stoppen waardoor het net lijkt op ze een masker op hebben wat er eigenlijk niet uit ziet!

 • Glow-all-the-way

Een beetje glans hier en daar is ontzettend mooi in een make-up look, maar gebruik glans met mate. Breng alleen highlighter aan op de plaatsen waar dit ook hoort en een subtiele glans in de ooglook is meer dan genoeg. Bij veel rimpels kun je het beste de glans links laten liggen, omdat de rimpels anders alleen maar extra geaccentueerd worden.

 • Blauw(e) oog(schaduw)

Blauw is een hele lastige oogschaduw kleur. De juiste kleur blauw in combinatie met andere kleuren kan heel mooi zijn, maar een blauwe kleur oogschaduw creëert al gauw het blauwe oog effect.

 • Strepen en vlekken

Strepen en vlekken zijn absoluut niet mooi in je make-up look. Deze ontstaan vaak doordat de producten niet mooi vervaagd zijn. Dit komt vooral voor bij oogschaduw, foundation, rouge en shapen. Zorg er dus voor dat alle producten en kleuren mooi in elkaar overlopen voor een natuurlijk resultaat. Daar kunnen de juiste make-up kwasten ook een handje bij helpen. Blenden is the key!!

 • Omrande lippen

Donker omrande lippen kan al jaren niet meer. Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet dat sommige dames dit nog steeds mooi vinden. Een lipliner gebruik je in een kleur die dicht bij de kleur van de lipstick ligt.

 • Felle lipstick issues

Fel gekleurde lippen kunnen heel erg mooi staan, er zijn alleen wel een paar dingetjes waar je op moet letten. Check regelmatig even of er geen lipstick op je tanden is beland en werk de lipstick bij als deze voor de helft van je lippen af is. Alleen felle lipstick op je bovenlip of hier en daar nog een restje is niet zo elegant...

 • 1 kleur oogschaduw

1 kleur oogschaduw gebruiken vanaf de wimperrand tot aan de wenkbrauw is al een poosje niet meer hip (zo'n 25 jaar denk ik). Gebruik minimaal 2 en het liefste 3 kleurtjes oogschaduw in één look. Dat is veel mooier en het ziet er veel natuurlijker uit.

 • Verkeerde vorm wenkbrauwen

De wenkbrauwen vormen de uitstraling van het gezicht, dus als hier het één en ander niet klopt kun je een vreemde uitdrukking krijgen. Zorg ervoor dat je wenkbrauwen in de juiste vorm geëpileerd zijn (laat het eventueel door een professional doen) en haal nooit haartjes boven de wenkbrauwen weg. Kies de juiste kleur van het wenkbrauwproduct die bij jouw huids- en haarkleur past, ga nooit voor een te donkere kleur. Kleur de wenkbrauw in alsof je de haartjes bijtekend, zet dus geen dikke streep.
Je zou bijna bang worden om iets aan je wenkbrauwen te doen... Toch is het belangrijk om ze wel iets aan te zetten, vooral bij hele lichte wenkbrauwen, anders heb je al snel een blote billen gezicht en we willen juist die sterke en zelfverzekerde uitstraling, toch? Hoe je je wenkbrauwen het beste kunt bijtekenen, kun je in dit artikel bekijken!

In de serie "Wat doet make-up?" kun je allerlei verschillende tips vinden over Do's & Dont's op make-up gebied.

make up blunders 2

Heb jij je weleens schuldig gemaakt aan één van deze make-up blunders?

Be Dazzled!!

1 Reactie

 • Reactielink Mariska woensdag, 13 april 2016 14:47 Geplaatst door Mariska

  Ik heb laats blauwe oogschaduw gebruikt, maar had niet het idee dat de uitwerking zo verschrikkelijk was :P dat met foundation, ik snap ook niet waarom foundations zo een oranje ondertoon hebben soms? Niemand is oranje.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •