vrijdag, 27 februari 2015

wereldsteden die ik de afgelopen 5 jaar heb bezocht

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Travel the world met Dazzling Travels! Travel the world met Dazzling Travels!

Wereldsteden, ik ben er gek op! Reizen en de wereld ontdekken, dat is mijn (ons) ding!

Ieder jaar proberen we om minimaal één grote reis te maken plus nog wat korte tripjes. Een reis maken door een ander land en daar zoveel mogelijk van proberen te zien en te ontdekken. Onze grote reizen is een mix van cultuur snuiven, steden, natuur en rust/strand, dit is voor ons de perfecte combo! Maar ook korte stedentrips vinden we erg leuk om te maken. Met de backpack op reis is een favoriet, maar wat meer luxe op z'n tijd is ook niet verkeerd!

In de afgelopen 5 jaar hebben we heel wat reisjes gemaakt en daarvan laat ik je in dit artikel de 11 wereldsteden zien die we hebben bezocht. Kijk je hieronder mee?

 

Bijzondere wereldsteden

 

New York

New York - reizen

 

Washington

Washington - reizen

 

Philadelphia

Philadelphia - reizen

In het voorjaar van 2010 hebben we een roadtrip aan de Oostkant van Amerika gedaan en o.a. de 3 wereldsteden New York, Washington en Philadelphia bezocht.

 

Bangkok

Bangkok - reizen

In 2011 hebben we een backpack vakantie door Thailand gedaan. En sindsdien zijn we verkocht aan Azië! En wauw, Bangkok! Wat een enorme stad, er is zoveel te zien en te doen, maar na een paar dagen moet je echt weer verder ;-).

 

Berlijn

berlijn - reizen

In 2012 een roadtrip door Duitsland met als eindbestemming Berlijn. Een toffe én super interessante stad. Zie op de foto hierboven een stuk van de Berlijnse muur, heel indrukwekkend! Een mooie stad vol met geschiedenis.

 

Phnom Pehn

Phnom Pehn - reizen

In 2013 werd het wel weer tijd om een reis in Azië te maken. De bestemming werd Cambodja. Persoonlijk vind ik Cambodja echt een aanrader om eens een keer naar toe te gaan! De hoofdstad is Phnom Pehn en is bij lange na niet zo groot als bijvoorbeeld Bangkok, maar hoort zeker in mijn rijtje wereldsteden thuis!

 

Seoul

Seoul - reizen

Tijdens de terugreis vanuit Cambodja hadden we onverwachts een lange tussenstop in Seoul, Zuid-Korea. Een tussenstop van 24 uur. Tja en wat doe je dan? Dan maar de stad in! Dit viel niet helemaal mee. Van een temperatuur van 30 graden kwamen we in een temperatuur van 0 graden en je raad het al....geen winterkleding bij ons. Gewapend met reisgids van deze stad was de metro al een obstakel. Niets maar dan ook helemaal niets in het Engels, alleen maar Koreaanse tekens!! Uiteindelijk hebben we een hop-on-hop-off bus gevonden en op deze manier de stad verkend. Naar mijn idee te kort om deze stad te bezoeken, maar wel weer een ervaring rijker ;-).

 

Marrakech

Marrakech - reizen

2014 was het jaar van de stedentrips! De eerste bestemming was de stad Marrakech die ik samen met mijn moeder heb bezocht. Erg leuk om de magische duizend-en-één-nacht sfeer te proeven.

 

Parijs

Parijs - reizen

Parijs, de stad van de liefde!

 

Venetië

Venetië - reizen

Op 1e Kerstdag 2014 vlogen we naar Venetië voor een paar dagen om vervolgens verder te reizen naar Rome. In Venetië moet je gewoon een keer geweest zijn!

 

Rome

Rome - reizen

Het prachtige Rome met Vaticaan stad. Hier hebben we oud en nieuw gevierd en 2015 ingeluid! Ook Rome moet je een keer gezien hebben en als je dan toch gaat, ga dan met oud en nieuw!

 

Als ik alle foto's dan weer terug zie van al deze vakanties (je kan al raden dat het maken van dit artikel heel lang heeft geduurd ;-)) hebben we in de afgelopen 5 jaar heel veel mooie plekken gezien en verschillende culturen opgesnoven. De wereld is zo groot, dus er zijn nog vele plekken op aarde waar ik nog wel naar toe zou willen.

Voor dit jaar staan er alvast 2 wereldsteden gepland om te bezoeken, namelijk Tokyo en Dubai! Hier zul je ongetwijfeld wat van gaan zien in Dazzling Travels.

 

Welke wereldstad is volgens jou een aanrader om te bezoeken? En waar zou jij nog naar toe willen?

 

Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •