zondag, 31 januari 2016

Hong Kong

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(10 stemmen)
Hong Kong in 20 foto's Hong Kong in 20 foto's

Hong Kong is een geweldige stad om een bezoek aan te brengen.

De stad Hong Kong heeft ontzettend veel te bieden qua bezienswaardigheden, cultuur én natuur. Deze combi maakt deze stad heel bijzonder, de hectiek tussen de wolkenkrabbers en de rust van de natuur. In December zijn wij afgereisd naar Azië waar we de eerste 6 dagen van de vakantie door brachten in Hong Kong om vervolgens door te reizen naar de Filipijnen.

Om een impressie te geven van mijn vakantie in Hong Kong heb ik een selectie gemaakt van 20 foto's, ik vond het namelijk iets te veel om alle 463 foto's te laten zien ;-).

In dit artikel neemt Dazzling Travels je mee naar Hong Kong in 20 foto's. Kijk je mee?

 

6 dagen in Hong Kong

Op 1e kerstdag vlogen we vanaf Schiphol naar Hong Kong om daar de feestdagen door te brengen. Kerst wordt hier niet speciaal gevierd hoewel er wel flink wordt uitgepakt met kerstversieringen en Seasons Greetings (dit is op vele gebouwen in allerlei kleuren als decoratie aangebracht), de jaarwisseling staat wel bekend om zijn spectaculaire vuurwerkshow. Dat is waarom we speciaal tot en met Oud & Nieuw in Hong Kong zijn gebleven, maar daarover vertel ik je later meer.

De dag dat we aankwamen in Hong Kong was het inmiddels 2e kerstdag in de ochtend. Om wakker te blijven en om over de jetlag heen te komen zijn we rustig aan de stad een beetje gaan verkennen, zo kwamen we bij de Olympische spelen trap uit.

Hong Kong olympische spelen trap

En wat doe je verder op 2e kerstdag in Hong Kong? Ja, dan ga je naar de Hongkongse huishoudbeurs!! Als toerist mag je nog gratis naar binnen ook, op de lijst te zien waren we de derde toeristen op rij én de eerste westerlingen :-). Een meer localere activiteit kan ik niet bedenken in Hong Kong, dit was in één woord geweldig!

Hong Kong huishoudbeurs

De andere dagen bezochten we een aantal tempels, de bekende bezienswaardigheden en deden twee keer een hiking trail door de bergen.

Tin Hau Temple

Hong Kong tin hau tempel

 

De straten van Hong Kong

Hong Kong

 

Man Mo Temple

Hong Kong Man mo tempel

 

Dragons Back Hiking Trail

Hong Kong dragons back trail

 

Cable Car to Big Buddha

Hong Kong kabelbaan

 

Een gezellig onderonsje met Hello Kitty ;-)

Hong Kong hello kitty

 

Big Buddha

Hong Kong big buddha

 

Po Lin Klooster

Hong Kong klooster

 

Wisdom Path

Hong Kong wisdom path

 

Skyline Hong Kong

Hong Kong skyline

 

Jade Market

Hong Kong jade markt

 

The Peak

Hong Kong the peak

 

Dagje Macau

Hong Kong Macau

 

Voetmassage in Hong Kong, de beste ooit!

Hong Kong voetmassage

 

Ladies Market

Hong Kong ladies markt

 

Won Tai Sin Temple

Hong Kong won tai sin tempel

 

Lions Rock Hiking Trail

Hong Kong lions rock

 

Oud & Nieuw in Hong Kong

Oudejaarsdag was onze laatste dag in Hong Kong, de volgende ochtend vlogen we door naar de Filipijnen. Het leven gaat in Hong Kong op 31 December gewoon door als een gewone dag. Deze dag hebben we dan ook ens anders besteed dan dat we normaal gesproken doen op oudejaarsdag. Geen oliebollen en appelflappen dus, maar wel een tempel bezocht, een berg beklommen en bij de waarzegger langs geweest. Het is weer eens wat anders ;-). Voor de avond hadden we de spectaculaire vuurwerkshow in gedachten. We waren trouwens niet de enige die een glimp van het vuurwerk wilde opvangen, zie de foto hieronder.

Hong Kong oud en nieuw

We telden samen met nog een paar duizend mensen om ons heen af naar het nieuwe jaar. En als klap op de vuurpijl hebben we niets kunnen zien van het vuurwerk! Huh?!?
We waren heel erg dichtbij, alleen er stond een hoog gebouw voor..... Hoe suf is dat?! Als we ongeveer 300 meter dichterbij hadden kunnen komen, dan hadden we waarschijnlijk wel iets kunnen zien, maar helaas, daar was het te druk voor. De vuurwerkshow heb ik later maar op Youtube bekeken...

Hong Kong is een bijzonder leuke stad en ik zou er zeker nog eens naartoe willen!

 

Ben jij weleens in Hong Kong geweest of zou je er ook een keer naartoe willen?

 

Be Dazzled!!

 

1 Reactie

  • Reactielink Caro zondag, 31 januari 2016 22:02 Geplaatst door Caro

    Ik ga over een paar weken naar Hong Kong, heel leuk om zo alvast een voorproefje te zien! Ziet er geweldig uit:)
    Ik vroeg me af hoelang je over de Dragons back hiking trail en over de Lions rock hiking trail hebt gedaan. Is dat in een middag te doen of ben je echt een hele (of meerdere ) dagen kwijt?

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •