zondag, 27 maart 2016

Dagtrip naar Mount Taal - Filipijnen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Mount Taal op Vulcano Islands in de Filipijnen! Mount Taal op Vulcano Islands in de Filipijnen!

Een dagtrip naar Mount Taal is absoluut een aanrader als je in Manilla verblijft. De Taal vulkaan is één van de vele actieve vulkanen in de Filipijnen en wordt ook wel één van de gevaarlijkste vulkanen van Zuidoost-Azië genoemd.

Mount Taal is de gevaarlijkste vulkaan? Maar waarom zou je hier dan naartoe gaan? Daar ga ik je in dit artikel wat meer over vertellen.


Mount Taal

Mount Taal ligt in de provincie Batangas op het eiland Luzon van de Filipijnen en het ligt op zo'n 2 uur rijden vanaf de hoofdstad Manilla. Een prima afstand om deze vulkaan vanuit Manilla in een dagtrip te bezoeken.
Van de Taal vulkaan zijn meer dan 30 uitbarstingen bekend en is daarom ook één van de gevaarlijkste vulkanen van Zuidoost-Azië. Gelukkig is de vulkaan sinds 1977 niet meer uitgebarsten, maar is sinds 1991 wel verschillende keren onrustig geweest.
Het bijzondere aan Mount Taal is dat de Taal vulkaan gelegen ligt op Vulcano Island in het kratermeer genaamd het Taalmeer. Het is een meer in een meer, zie het als een soort vulkaan in een vulkaan in een vulkaan..... Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is prachtig mooi en bijzonder om te zien.

 

Dagtrip naar Mount Taal

Vanuit Manilla kun je heel goed een dagtrip naar Mount Taal maken. Je kunt een bus nemen, maar je kan bijvoorbeeld ook een prive chauffeur inhuren. Dat laatste hebben wij gedaan, de chauffeur was via via geregeld en kwam ons bij ons hotel in Manilla ophalen. Na zo'n 2 uurtjes rijden kwamen we aan in het plaatsje Tagaytay. Als je richting het Taalmeer rijdt kom je verschillende mooie uitzichtpunten tegen waarbij je een blik kunt werpen op Vulcano Island.

Je kunt alleen het eiland bereiken per boot, hiermee vaar je het Taalmeer over.

mount taal boot

In zo'n 30 minuten varen (er zijn verschillende punten waar een boottocht wordt aangeboden) kom je aan op Vulcano Islands.

Vulcano Island

 

Om de top van Mount Taal te bereiken zijn er twee opties, per voet of per paard. Het is een behoorlijke klim, dus het is vooral bij warm weer aan te raden om per paard naar boven te gaan. Alleen de tocht naar boven is al een avontuur op zich :-).

Eenmaal boven kun je genieten van het prachtige uitzicht over het kratermeer in de Taal vulkaan met zijn blauw-groene kleur.

Mount Taal Vulkaan

 

Mocht je zin hebben, dan kun je je boven op de berg altijd nog even wagen aan een potje golf ;-).

Mount Taal golf


Heb jij weleens een vulkaan bezocht?

 

Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •