zondag, 20 maart 2016

Waarom reizen leuk en goed voor je is

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Redenen waarom reizen leuk en goed voor je is! Redenen waarom reizen leuk en goed voor je is!

Je bent nog niet terug of de plannetjes voor een volgende volgende reis worden alweer gemaakt. Reizen is leuk én het is ook nog eens goed voor je om er eens even helemaal tussenuit te zijn.

Reizen is één van mijn grootste hobby's en ik probeer dan ook zo vaak mogelijk op reis te gaan. Waarom ik reizen fantastisch vind?
In dit artikel vertel ik je mijn redenen waarom reizen zo leuk en goed voor je is. Lees je mee?

 

Mijn redenen waarom reizen zo leuk en goed voor je is


Weg uit de stress en de dagelijkse routine

Ken je dat gevoel, dat er alwéér een week voorbij is en je bedenkt wat je nou eigenlijk in de afgelopen week hebt gedaan? De sleur slaat een beetje toe... Ondanks dat je het naar je zin hebt met wat je in het dagelijks leven doet.
Vooral de tijd waar we tegenwoordig in leven kan behoorlijk druk zijn, veel mensen hebben te maken met stress of krijgen een burn out. Helaas heb ik hier zelf ook mee te maken gehad. Na mijn herstel ben ik begonnen met reizen en ben ik niet meer te stoppen ;-). Sindsdien zorg ik ervoor dat ik ieder jaar een paar keer op reis ga samen met mijn vriend, alleen reizen is dan weer niet zo mijn ding. Een paar maanden op reis lijkt me super, maar als zelfstandig ondernemer wordt dat wat lastiger. Ik blijf hooguit 3 weken weg.
Zeker als zelfstandig ondernemer ben je 24/7 aan het werk. Dat is helemaal niet erg, maar daarom is het belangrijk om er zo nu en dan echt even tussenuit te gaan. Gewoon een week vrij nemen heeft voor mij geen zin, want dan ben ik alsnog (thuis) aan het werk.
Mijn vakantie begint op het moment dat ik de deur achter me dichttrek, de backpack in de auto laad en richting Schiphol vertrek. Gelukkig kan ik het werk op dat moment ook echt loslaten en er aan toegeven dat ik vrij ben.

Japan Okayama

Rondreis Japan


Andere omgeving

Een andere omgeving doet wonderen! Of dat nu op een onbewoond eilandje in de Filipijnen, in een grote wereldstad of in een hutje op de Veluwe is, juist omdat je je in een andere omgeving bevindt geniet je extra van de vrije tijd. Zelf wil ik alles van de wereld zien, ik ben een Azië fan maar ik kan ook genieten van een stad in Europa. Het maakt me niet zoveel uit waar de reis naartoe gaat, als het maar een nieuwe plek is waar ik nog niet eerder ben geweest. Twee keer naar dezelfde plek is voor mij een No-Go ;-), er zijn zoveel meer plekken op aarde.

noord ierland 3

Roadtrip Noord-Ierland


Andere culturen leren kennen

Ieder land kent een eigen cultuur. Zeker als je naar een land buiten Europa gaat zul je grotere cultuurverschillen tegenkomen dan wat we gewend zijn van ons thuisland. Het meemaken en zien van andere culturen vind ik persoonlijk zeer leerzaam en inspirerend.

Kyoto 14

Kyoto Japan


Relativeren

Natuurlijk kom je in bepaalde landen ook armoede tegen, ook dit is goed om te zien (voor jezelf). Ook leer je wat van de geschiedenis, ik vind het altijd belangrijk om er bij stil te staan wat er op bepaalde plekken zich heeft afgespeeld. Het zet je weer met beide benen op de grond en het dringt al gauw tot je door dat wij het zo slecht niet hebben in Nederland ;-). Je leert hiervan dat je jezelf niet zo druk moet maken om eigenlijk niets.

Belfast de muur 1

De muur in Belfast


Vrijheid

Als wij reizen doen we dat op eigen houtje, dus niets van tevoren georganiseerd. Dit geeft enorm veel vrijheid! Je kunt gaan en staan waar je wilt en bent van niets of niemand afhankelijk. Je bepaald per dag wat je gaat doen en maakt zelf een planning, precies hoe jij het graag wilt.

Roadtrip

Roadtrip El Nido Filipijnen


Nieuwe indrukken opdoen

Tijdens het reizen doe je veel nieuwe indrukken op. Je komt op plekken waar je nog niet eerder bent geweest, ontmoet andere culturen en je stapt sneller uit je comfort zone. Op reis doe ik vaak dingen die ik thuis niet zo snel doe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tocht door de jungle, kajakken in een verborgen lagune, een tempel bezoeken, een bergwandeling maken, uilen aaien in het uilencafé, een robotshow bijwonen, bijzondere etenswaren proeven, de onderwaterwereld verkennen en noem maar op. Dit is dus een kleine greep van wat ik zoal doe als ik op reis ben :-). Genieten van al het moois wat de wereld te bieden heeft en andere dingen meemaken.

Hong Kong won tai sin tempel

Won Tai Sin Temple Hong Kong


Ervaring

De ervaring van het reizen is geweldig! Je maakt dingen mee die de rest van je leven bij je blijven en je houdt er mooie herinneringen aan over. Mijn ervaring van de reizen die ik heb gemaakt is de relaxte flow die ik beleef tijdens en na het reizen. Ik probeer deze flow altijd vast te houden als ik weer thuis ben, helaas is dit meestal niet van lange duur... Hier moet ik nog iets op vinden om wél die flow te behouden of gewoon weer een nieuwe reis plannen ;-).

Japan Hakone 3

Reizen kan je leven verrijken!


Ben jij ook gek op reizen? Wat zijn voor jou de redenen?

 

Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •