donderdag, 28 juli 2016

Hiking Trails in Hong Kong

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(13 stemmen)
Hike Trails in Hong Kong! Hike Trails in Hong Kong!

Lets hike in Hong Kong!

Bij Hong Kong denk je misschien vooral aan een grote wereldstad met hoge gebouwen en het stadsleven, maar Hong Kong heeft veel meer te bieden! Net buiten het stadscentrum van Hong Kong vind je een prachtige natuur waar vele hiking trails verborgen liggen.

Een stad bezoeken vind ik geweldig om te doen, zeker als het om een wereldstad als Hong Kong gaat. Toch hou ik ook graag van de natuur en laat dit nu net heel goed te combineren zijn in Hong Kong. Tijdens onze 6-daagse citytrip in Hong Kong hebben we 2 verschillende hikes gedaan in de prachtige natuur. Welke hiking trails dit waren lees je verder in dit artikel.


Hiking in Hong Kong

Hong Kong biedt naast het stadsleven ook vele hiking trails in de natuur! Bij de tourist info op de Star Ferry Pier Tsim Sha Tsui in Kowloon daar waar de veerdiensten vertrekken kun je informatie inwinnen en folders meenemen van verschillende hiking trails. Als je hebt besloten welke hike je gaat doen, dan leggen ze je hier gelijk uit welke metro en bus je moet nemen én bij welke stop je moet uitstappen voor het beginpunt van de hike. Het is allemaal niet zo moeilijk, als je het maar vraagt ;-). Wij zijn voor de Dragon's Back Trail en de Lion Rock Trail gegaan. Hieronder lees je meer over deze 2 hiking trails.


Hiking Trail Dragon's Back Hong Kong

Hiking trail Dragon's Back ligt in Shek O Country Park in het zuiden van Hong Kong eiland en is één van de vele wandelroutes die je in de natuur van Hong Kong kunt lopen. De naam Dragon's Back zegt het al; je loopt over de rug van de draak!

hike 1

Het pad wordt goed aangegeven met wegwijzer bordjes, verdwalen kan eigenlijk niet. Omdat je over de rug van de draak loopt zitten er behoorlijk wat klimmers en dalers in, je loopt dus berg op en berg af. Dit geeft vele mooie uitzichtpunten!

hike 2

In principe hoef je echt niet onwijs getraind te zijn om de Dragon's Back trail te lopen. Het is wel belangrijk dat je goede loopschoenen aan doet waarmee je genoeg grip hebt, want soms kan het pad wat ruw en/of glad zijn. Het pad bevat soms wat traptreden en soms keien waar je overheen moet lopen. In een paar uurtjes (als je stevig doorloopt 1,5 à 2 uur) kun je deze hike doen.

hike 3

Zorg dat je voor onderweg genoeg eten en drinken bij je hebt voor een break en geniet vooral van de uitzichten en de natuur!


Hiking Trail Lion Rock Hong Kong

Lion Rock hiking trail ligt in het Lion Rock Country Park in het noorden van Kowloon. De Lion Rock hiking trail sprak ons vooral aan omdat er een leeuwenkop in een rots te zien moet zijn. Of we die gezien hebben? Uhm...niet echt ;-). We waren niet de enigen die de leeuwenkop hebben gemist (ondanks dat we nog een stukje zijn teruggelopen), er waren meerdere wandelaars die zich afvroegen waar die Lion Rock zich schuil hield. Ondanks dat was dit toch ook een mooie route om te lopen.

hike 5

Om het juiste pad te vinden was iets lastiger. Na een bezoek aan de Sik Sik Yuen Wong Tai Sin Temple en het waarzeggers straatje begon de tocht naar Lion Rock. De wandeling naar het begin van deze trail is al een tocht op zich. Via Shatin Pass RD loop je eerst een heel stuk omhoog over deze vrij steile weg. Op een gegeven moment wordt deze weg een smalle kronkel weg die verder de berg oploopt. Na deze behoorlijke klim verschijnt er uiteindelijk een bordje van de Lion Rock Trail. Ook het eerste deel van deze hike is het klimmen geblazen, op de steile stukken zijn er traptreden gemaakt, verder kom je ook hier keien op het pad tegen.

hike 6

Het is een mooie route met vergezichten over dit deel van Hong Kong. In dit gebied kun je meerdere trails lopen. Onderweg kom je een aantal afslagen tegen voor andere routes. Ook hier kun je niet verdwalen, de bordjes wijzen je altijd weer naar een begin- of eindpunt. Om de Lion Rock te kunnen zien hadden wij misschien nog iets verder moeten lopen, maar het was al laat in de middag, dus besloten we om de kortste route naar beneden te nemen. Deze trail is in een paar uurtjes te doen, het ligt er maar net aan of je veel stopt onderweg en hoe hard je doorwandelt.

Deze hiking trail ga je zeker in de benen voelen. Het is namelijk een behoorlijk klim, maar is zeker de moeite waard! Het is wederom ook hier weer belangrijk dat je goede loopschoenen aantrekt en voldoende drinken en snacks meeneemt voor onderweg.

 

Beide hiking trails zijn niet langer dan een paar kilometer. Vanwege het klimmen doe je er wat langer over dan dat je over een pad loopt zonder hoogteverschillen. Hier moet je dus wel rekening mee houden qua tijd én qua conditie. Heb je niet zo'n goede conditie? Mijn conditie is ook niet zo heel erg goed als het aankomt op hiking trails in de bergen ;-). Maar als je rustig aandoet en niet te hard van stapel loopt, dan komt het helemaal goed!!

hike 4


Doe jij weleens een hiking trail als je op reis bent?


Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •