zondag, 09 oktober 2016

Kravica Watervallen in Bosnië & Herzegovina | Travelguide

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(10 stemmen)
Kravica Watervallen in Bosnië & Herzegovina! Kravica Watervallen in Bosnië & Herzegovina!

Wie een roadtrip door Bosnië & Herzegovina maakt mag een bezoek aan de Kravica watervallen zeker niet overslaan! De Kravica watervallen is een perfecte stop voor een picknick en in de zomermaanden ideaal voor een heerlijk verfrissende duik.

Kravica Waterval

De Kravica waterval (ook wel Kravice Waterfall genoemd) ligt in de regio Herzegovina van Bosnië & Herzegovina en is een must-see tijdens je roadtrip door dit land. Zeker in de zomermaanden kun je hier heerlijk vertoeven om te relaxen, te picknicken en te zwemmen. De Kravica waterval is goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Mostar, wat hier zo'n 40 kilometer vandaan ligt.

De Kravica waterval is zo'n 25 meter hoog en heeft een breedte van zo'n 120 meter. Voor de waterval ligt een klein meertje waar je lekker kunt pootjebaden. Wie een stukje verder zwemt en hier en daar wat klim en klouterwerk verricht kan genieten van een koude watervaldouche. Zeker in de zomer als de temperaturen hoog oplopen is dit een hele fijne verkoeling.

In de zomermaanden wordt de Kravice waterval druk bezocht door toeristen en locals, maar de drukte is verder niet echt hinderlijk. Er is gelegenheid om iets van eten en drinken te nuttigen en er zijn omkleed cabines. Voor de omkleed cabines kan nog weleens een rij staan, dus van tevoren je badkleding alvast aandoen is zeker aan te raden. Verder kun je een plekje uitzoeken op het gras of op de kiezels om neer te strijken en kun je genieten van dit natuurschoon.

kravice waterfalls

Hoe kom je bij de Kravica Waterval?

De Kravica waterval is via een afslag op de M6 te bereiken. Vanuit Mostar kun je de route nemen via Ljubuski of via Capljina. Vanaf deze plaatsen staat de Kravica waterval aangegeven op borden die je verder kunt volgen.

Eenmaal aangekomen bij de Kravica waterval parkeer je de auto op de ruime netjes aangelegde parkeerplaats. Tegenwoordig is het betaald parkeren en dien je entreegeld te betalen voor een bezoek aan de Kravica waterval. Dit is in ieder geval tijdens de zomermaanden, in de winter weet ik het eerlijk gezegd niet.

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar de voet van de Kravica waterval. Er is een goed voetpad aangelegd met trappen. Ook rijdt er een treintje die je tegen betaling omlaag en weer omhoog kunt brengen.

De Kravica Watervallen zijn ook te bezoeken als je in Kroatië verblijft. De dichtstbijzijnde grenspost met Bosnië & Herzegovina is Nova Sela.

kravica

Een bezoek aan de Kravica watervallen is een absolute must-do!

Lees ook: Dagtrip Plitvice Watervallen in Kroatië

Be Dazzled!!

3 reacties

 • Reactielink Anna zaterdag, 22 oktober 2016 19:35 Geplaatst door Anna

  Echt een prachtige plek! Toen wij hier waren, was het water echt ijskoud. We waren er aan het begin van de zomer, dus het water moest misschien nog wat opwarmen. Er waren ook niet zoveel mensen in het water als op jouw foto.

 • Reactielink Marcella dinsdag, 18 oktober 2016 19:25 Geplaatst door Marcella

  Prachtig joh, wauwww!

 • Reactielink christophe dinsdag, 11 oktober 2016 11:29 Geplaatst door christophe

  Wij waren er moederziel alleen, prachtig stukje natuur !

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •