zondag, 24 januari 2016

Nacpan Beach - El Nido - Palawan

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Het mooie strand Nacpan Beach op Palawan! Het mooie strand Nacpan Beach op Palawan!

Wie naar het eiland Palawan in de Filipijnen afreist moet zeker een bezoek brengen aan één van de mooiste stranden ter wereld, Nacpan Beach in El Nido.

In dit artikel neemt Dazzling Travels je mee naar het paradijs!


Nacpan Beach - El Nido

Nacpan Beach ligt iets ten Noorden van El Nido. Vanuit El Nido kun je een tricycle nemen, maar je kunt ook zelf heel gemakkelijk een scooter o.i.d. huren om zelf op pad te gaan. Vanuit het centrum van El Nido bereik je Nacpan Beach in zo'n 30-45 minuten. Het eerste stuk is een goed begaanbare verharde weg, de laatste 3 kilometers is hobbelend en onverhard wat het extra avontuurlijk maakt. Je moet er wat voor over hebben om bij het paradijs aan te komen ;-).

dirty road to nacpan beach

 

Paradijs op Palawan - Nacpan Beach

Om het Nacpan Beach te mogen betreden betaal je een kleine entreeprijs, dit om het gebied te beschermen en uiteraard om wat aan de toerist te verdienen e.d. Dit is het zeker waard! Na een smal zanderig paadje bereik je het poederwitte strand, het helderblauwe water en honderden palmbomen, prachtig!

nacpan beach palawan 3

Wat mij opviel is dat eigenlijk alle toeristen bij de eerste de beste mogelijkheid het strand oplopen en een plekje op het zand nemen en dat terwijl dit strand een paar kilometer lang is. Loop je een paar honderd meter verder, dan heb je het strand helemaal voor jezelf alleen! En de rust die je hier vindt..... heerlijk!

nacpan beach palawan 2


Nacpan Beach is een echte must-see

Nacpan beach heeft eigenlijk alles wat een mooi strand nodig heeft.

nacpan beach palawan 1

Een lang uitgestrekt poederstrand, de schoonheid van de natuur met de palmbomen en het helderblauwe water en vooral de rust die je hier vindt. Het is absoluut nog niet massaal toeristisch wat hopelijk ook nog een tijdje zo zal blijven. Er zijn een paar kleine restaurantjes en er is wat accomodatie voor overnachtingen, zeker niet veel maar precies genoeg. Én je moet er iets meer moeite voor doen om het strand te bereiken en dat is nou net waar wij van houden!


Ben je van plan om naar het eiland Palawan te gaan? Ga dan zeker een kijkje nemen bij Nacpan Beach!


Ben jij weleens in de Filipijnen geweest of zou je er graag wel een keer naartoe willen?


Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •