zondag, 22 november 2015

Nieuwe reisplannen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Nieuwe reisplannen! Nieuwe reisplannen!

Het is nu alweer ruim een half jaar geleden dat we onze reis naar Japan hebben gemaakt. Natuurlijk is dit nog niet zo heel lang geleden, maar onze nieuwe reis staat alweer gepland. Nou ja gepland.... Tot nu hebben we alleen vliegtickets geboekt naar Hong Kong.

Yes, Hong Kong it is én de Filipijnen! Nog leuker, het duurt nog maar een paar weken voordat we weer richting Azië gaan.


Reisplannen naar Hong Kong en de Filipijnen

Reizen doen wij bijna altijd op eigen houtje. We boeken zelf de tickets en overnachtingen, plannen onze ideale reisroute en genieten van alles wat op ons pad komt tijdens onze reizen. We zijn dus van niemand anders afhankelijk en beleven samen ons avontuur.

De eerstvolgende reis gaat dus naar Hong Kong. Tot nu toe heb ik alleen nog maar de vliegtickets geboekt, dit is een retourtje Hong Kong. Vanuit Hong Kong vliegen we naar de Filipijnen om daar te eilandhoppen. Een retourtje Hong Kong - Filipijnen moet dus nog geboekt worden.
Je zal misschien wel denken; waarom zoveel losse vliegtickets en niet alles in één keer? Als je regelmatig een reis maakt leer je slimmer om te gaan met de gehele planning. Omdat de vliegtickets mega duur waren op bepaalde dagen dat wij willen gaan vliegen, ben ik andere combinaties gaan bedenken.

De tijdsduur en bestemming van onze eerstvolgende reis staat dus vast, nu de rest nog! Normaal gesproken ben ik altijd erg vlot met een reisschema maken en alle andere voorbereidingen die daarbij komen kijken. Dit keer moet ik alles nog doen. Gelukkig heb ik de reisboekjes van Hong Kong al binnen, ook de landkaart van de Filipijnen ligt al uitgevouwen op de eettafel (de reisgids van de Filipijnen ontbreekt nog).

 

De reisplanning tot nu toe:

  • Hong Kong 6 nachten
  • Filipijnen 9 nachten
  • Hong Kong 1 nacht

6 nachten in Hong Kong lijkt veel voor een stad (willen we hier oud & nieuw vieren moeten we 6 nachten blijven) en 9 nachten op de Filipijnen weer vrij kort, maar ik denk dat dit een hele mooie combi van een Aziatische stad en relaxed eilandhoppen wordt.

De planning voor de Filipijnen gaat nog van links naar rechts, ik kan niet kiezen ;-). De bestemming Palawan staat zeker op ons lijstje, maar heb nog geen idee of we nog een ander gebied in de Filipijnen zullen bezoeken. Tips zijn uiteraard welkom!


Ben jij weleens in Azië geweest? En ben je dan ook weleens in Hong Kong en de Filipijnen geweest?

 

Be Dazzled!!

 

1 Reactie

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •