zondag, 01 november 2015

Wat te doen in Kyoto - bezienswaardigheden

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(9 stemmen)
Kyoto, de oude hoofdstad van Japan Kyoto, de oude hoofdstad van Japan

Wat te doen in de oude hoofdstad van Japan, Kyoto?

Kyoto is de oude hoofdstad van Japan. In Kyoto is dan ook nog veel oude cultuur te vinden dan ten opzichte van de huidige hoofdstad Tokyo. Breng je een bezoek aan Japan, dan mag je de culturele stad Kyoto zeker niet overslaan.

Kyoto biedt vele bezienswaardigheden zoals tempels en andere heiligdommen. Als je alles zou willen zien heb je zeker meer dan een week de tijd nodig. Ik bezocht Kyoto in 5 dagen en laat je in dit artikel de hoogtepunten inclusief impressie foto's zien van deze mooie stad.

Kyoto wordt in het Westen, Noorden en Oosten begrensd door bergen. De mooiste bezienswaardigheden vind je dan ook aan de rand van Kyoto. In de binnenstad is het een aanrader om juist van de hoofdwegen af te wijken en hier en daar een zijstraat in te duiken om het echte leven van Kyoto te vinden.

Kyoto 15

Bezienswaardigheden in Kyoto

Bezienswaardigheden Kyoto

Kinkaku-Ji: Gouden Paviljoen, Kyoto

Kyoto 1

De Kinkaku-Ji tempel is naar mijn mening de mooiste tempel van Kyoto. De met bladgoud bedekte tempel ligt op een prachtige locatie omringd door een bijzonder mooie tuin.

De Filosofenwandeling, Kyoto

Kyoto 2

De filosofenwandeling in Kyoto is echt een must-do. Deze wandeling dankt zijn naam aan een professor in de filosofie die de route dagelijks liep om zijn gezondheid op peil te houden. De route loopt van de Ginkaku-Ji tempel tot aan de Nanzen-Ji tempel langs een smal kanaal omringd door kersen- en esdoornbomen. In het kersenbloesem seizoen is deze route op z'n mooist, maar buiten dit seizoen is de wandeling ook zeker de moeite waard. Op de route zijn er meerdere tempels waar een bezoek aan gebracht kan worden, winkeltjes en restaurantjes.

De Nanzen-Ji tempel en het zilveren Paviljoen Ginkaku-Ji (waarbij de zilveren kleur nog steeds niet is aangebracht) zijn de 2 tempels die je zeker even moet bezoeken tijdens deze wandeling.

Kyoto 3

Kyoto 4

Zentuinen, Kyoto

Ryoan-Ji

Kyoto 5

De Ryoan-Ji tuin is wel een hele bijzondere zentuin. Veel mensen komen hier dan ook om te mediteren. Deze tuin bestaat voornamelijk uit grind en stenen. Of je het raadsel kunt oplossen van deze symboliek van stenen? Hoe bizar deze tuin er ook voor westelingen uitziet, neem even de tijd, je wordt er inderdaad een beetje zen van.

Daisen-In

Kyoto 6

Ook de Daisen-In zentuin is een bijzondere tuin bestaande uit grind en stenen die de Japanse binnenzee, de grote oceaan, de levensrivier en een waterval weergeeft.

Maruyama park, Kyoto

Kyoto 7

Via de opvallende poort van het Yasakheiligdom loop je het Maruyamapark binnen. Een mooi park om even tot rust te komen met vele bloesembomen die in April in bloei staan. Ook buiten het bloesemseizoen is het park een mooie plek om rond te lopen. Ga rustig op een bankje zitten en aanschouw de taferelen van de locals gekleed in Kimono.

Kyoto 8

Fushimiheiligdom, Kyoto

Kyoto 13

Wie Kyoto bezoekt moet zeker naar de rand van Kyoto gaan om onder de honderden torii (poorten) door te lopen. Sla deze must-see zeker niet over!

Arashiyamadistrict, Kyoto

Het Arashiyamadistrict is weer een heel ander gebied van Kyoto, het is net of je een gezellig dorpje binnenkomt.

Kyoto 11

Met het boemeltreintje kom je gemakkelijk op deze plek terecht. In het Arashiyamadistrict zijn vele leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden, maar ook voor bijzondere bezienswaardigheden kun je hier goed terecht. Het bamboobos, wat voor vele moelijk te vinden is, ligt in dit gebied.

Kyoto 9

Ook een bezoekje aan de apen heuvel is de moeite waard en een leuke activiteit.

Kyoto 10

Pontocholaantje, Kyoto

Kyoto 12

Het Pontocholaantje is een gezellig smal straatje met vele restaurantjes die uitkijken op de rivier. Vooral in de avond is het een aanrader om hier eens een keer een hapje te gaan eten.

Winkelen in Kyoto

Voor wie traditionele kunstnijverheid wil shoppen in Japan is Kyoto the place to be. Er zijn vele winkeltjes in het Giondistrict te vinden waar werkelijk alles te koop is wat met Geisha's te maken heeft, van kimono's, make-up tot aan parasolletjes en haaraccessoires. Ook in het Arashiyamadistrict kun je terecht voor kunstnijverheid zoals bijvoorbeeld bamboo. In de hoofdstraat van Kyoto, Kawaramachi, vind je de overige boetieks en warenhuizen.
Wie van markten houdt is de Nishikimarkt zeker een bezoek waard. Deze overdekte markt is de beste plaats in Kyoto voor etenswaren en andere snuisterijen.

markt Kyoto

Natuurlijk zijn dit lang niet alle bezienswaardigheden in Kyoto, maar volgens Dazzling Travels wel de hoogtepunten!

Ben jij weleens in Kyoto geweest? Zo ja, wat is jouw ervaring met deze stad?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •