donderdag, 29 augustus 2019

HEMA Toilettas | Zero Waste

Geschreven door 
Toilettassen van gerecyclede PET flessen! Toilettassen van gerecyclede PET flessen!

Heb jij deze leuke toilettassen al gespot bij HEMA? Hoe tof is het dat dit soort bedrijven zich ook steeds meer bezig houden met de term zero waste wat zeer belangrijk is voor ons milieu en samenleving. Bij Hema kun je tegenwoordig diverse toilettassen kopen die gemaakt zijn van gerecyclede PET flessen!

Toilettas van gerecycled plastic

Ben je op zoek naar een nieuwe toilettas voor al je beauty producten of een nieuw make-up tasje om je everyday make-up makkelijk in te kunnen meenemen? Waarom niet één van gerecycled plastic?

make uptas gerecycled

Om bij te dragen aan het terugdringen van plastic afval, heeft HEMA verschillende leuke toilettassen die gemaakt zijn van gerecyclede PET flessen vanuit de hele wereld.

Heb je enig idee uit hoeveel plastic flesjes jouw toilettas bestaat?

De collectie van duurzame toilettassen van HEMA bestaat uit 4 verschillende formaten met vrolijke printjes. Het aantal flessen dat is gebruikt voor de productie van elke toilettas ligt tussen de 6 en 12 PET flessen, afhankelijk van het formaat.

Door het polyester voor deze toilettassen uit gerecyclede PET flessen te halen, komen deze flessen niet in de natuur terecht. Hopelijk zijn we tegenwoordig allemaal op de hoogte van wat plastic met onze natuur doet.

Hoewel we er nog lang niet zijn met onze afvalvermindering, zien we gelukkig wel dat ook de grotere bedrijven en merken zich meer bezig gaan houden met recycling en zero waste. Ik merk dat hier ook steeds meer aandacht aan wordt besteedt in beautyland.

HEMA is daar een goed voorbeeld van, want zij is bezig om haar assortiment steeds meer te verduurzamen en gebruikt daarom steeds meer gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen en materialen zoals bioplastic en biologisch katoen. Deze duurzame toilettassen zijn daarbij weer een volgende stap in de juiste richting!

toilettas gerecycled

Interessant om te weten:

HEMA heeft drie doelstellingen opgesteld met betrekking tot het verminderen van plastic:

  • In 2020 een duurzamer alternatief voor plastic producten voor eenmalig gebruik.
  • In 2025 100% gerecycled of hernieuwbaar materiaal voor plastic of polyester producten.
  • In 2025 25% reductie van plastic consumentenverpakkingen.

Een heleboel mooie ontwikkelingen dus als het gaat om afvalvermindering!

Welke duurzame HEMA toilettas kies jij?

Deze duurzame toilettassen van HEMA zijn verkrijgbaar in 4 varianten met verschillende kleuren, prints en in verschillende maten. Voor welke toilettas ga jij?

hema toiletassen

"Reduce, Reuse, Recycle!"

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •