donderdag, 05 september 2019

5 Zero Waste Beauty Routine Tips

Geschreven door 
Zero waste beauty producten! Zero waste beauty producten!

Een zero waste beauty routine, is het mogelijk? We moeten er allemaal even aan wennen, maar het is wel degelijk mogelijk!

Welke producten zou je in de badkamer kunnen vervangen om de impact van het dagelijkse afval te beperken? Holland & Barrett heeft een aantal hele goede duurzame alternatieven ontwikkeld waardoor je met een paar kleine veranderingen je dagelijkse beauty routine al zero waste kunt maken!

Zero waste beauty producten

Het is goed om te zien dat ook in beauty land steeds meer aandacht wordt besteed aan zero waste producten. Kijk maar eens in je badkamer naar alle verpakkingen en materialen die worden gebruikt. Misschien zijn er al producten die een milieu vriendelijke verpakking hebben, maar nog lang niet allemaal!

Eerlijk gezegd weet ik ook niet of dat met alle producten zal lukken, maar er is een begin en dat is goed!

We moesten ook allemaal wennen aan de afschaffing van de gratis plastic tasjes die je in de winkels meekreeg. Nu weten we niet meer beter, toch?

Wattenschijfjes en wegwerpdoekjes | Zero waste

Hoeveel wattenschijfjes gaan er bij jou in een heel jaar doorheen om dagelijks je make-up van je gezicht te halen? Waarschijnlijk sta je hier normaal gesproken niet zo bij stil, maar als je even nagaat voor jezelf zijn dat er best veel.

Misschien gebruik je niet zoveel wattenschijfjes, maar juist wegwerpdoekjes om je gezicht te reinigen. Dat is er dan toch minimaal 1 per dag.

Zero waste alternatief:

Bij Holland & Barrett kun je ook kiezen voor de herbruikbare, biologische katoenen wattenschijfjes. Deze wattenschijfjes zijn per 6 stuks verpakt in een handig tasje en kun je op 30 graden wassen.

cotton pads

In plaats van een wegwerpdoekje te gebruiken kun je voor het reinigen van je gezicht ook een katoenen doek gebruiken. Holland & Barrett heeft een speciale gezichtsdoek ontwikkeld van 100% biologisch katoen, speciaal voor het reinigen van je gezicht.

Hoe het werkt? Wanneer je je make-up wilt verwijderen gebruik je je favoriete reiniger op je gezicht en hals. Houd de doek onder warm water, knijp de doek uit en leg de doek voor 5 seconden op je gezicht en maak vervolgens ronde bewegingen om de reiniger van je gezicht te halen.

gezichtsdoekjes

Scrubben | Zero waste

Heb je weleens gebruik gemaakt van een scrubhandschoen bij het scrubben van je lichaam? De scrub handschoen van Holland & Barrett is gemaakt van 100% natuurlijke ramie vezels, die van nature bestand zijn tegen bacteriën en schimmel.

Hoe het werkt? Maak de handschoen nat met warm water, voeg je favoriete douchegel of zeep toe en masseer in een ronde bewegingen over je lichaam. Je huid voelt hierna heerlijk zacht en de planeet is ook blij.

scrubhandschoen

Tandenborstel van bamboe | Zero waste

Vervang je plastic tandenborstel voor een tandenborstel die gemaakt is van bamboe. Wist je dat bamboe een van de meest duurzame materialen ter wereld is? Daarnaast zijn de tandenborstels van de NextBrush zijn ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar. Met een frisse adem en schone tanden kom je weer een stapje dichter bij een zero waste beauty routine!

bamboe tandenborstel

Plastic verpakkingen | Zero waste

Is je crème of ander verzorgingsproduct op, dan gooi je de lege plastic verpakking daarna meestal gewoon weg. Beauty Kitchen heeft daar iets op bedacht door duurzame en zero waste producten op de markt te brengen.

Hoe het werkt? Zodra je product op is, kun je het in een Holland & Barrett winkel retourneren. Als extraatje ontvang je dan als bedankje ook nog eens 200 Passiepunten op je klantenkaart.

beauty kitchen

Kleine stapjes kunnen al een groot verschil maken!

Wat zou jij al kunnen veranderen in je dagelijkse beauty routine?

"Reduse, Reuse, Recycle!"

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •