vrijdag, 13 februari 2015

Haar verven van donker naar licht

Geschreven door 
Haar van donker naar licht kleuren Haar van donker naar licht kleuren

Zit je letterlijk en figuurlijk met je handen in het haar en heb je een dringende haarvraag? Dan is het item: "Stel je haarvraag aan de kapper" iets voor jou!

In deze blogpost behandel ik de vraag: "Ik heb donker haar en ik zou mijn haar graag een stuk lichter willen verven. Hoe kan ik dat het beste doen?"

Haar verven van donker naar licht is eigenlijk het lastigste wat er is op het gebied van haarkleuringen. En dan gaat het er niet zo zeer om om het lichter maken van het haar, maar om het eindresultaat. Qua behandeling zijn er twee verschillen, namelijk of het hier om natuurhaar gaat (haar dat geen kleurbehandeling bevat) en gekleurd haar (haar dat wel degelijk een haarkleuring bevat).

Haar kleuren van donker naar licht

Haarkleur blond donkere aanzet 3Haarkleur kort blond

Haarverf tips → Dit kun je beter niet doen met je haarkleur!

Natuurhaar, wat dus nog niet gekleurd is, kun je heel gemakkelijk lichter verven. Het ligt eraan hoeveel lichter het eindresultaat moet worden. Als ik van het extreme uitga, bijvoorbeeld van zwart naar een licht blonde kleur, dan is een haarverf niet sterk genoeg. Meestal moet er dan wel blondeer aan te pas komen. Dit is een heel vaktechnisch verhaal, maar waar het om gaat is dat er te veel donkere pigmenten in het haar aanwezig zijn. Heb je een lichtbruine/donkerblonde haarkleur dan kun je dit wel met haarverf een paar tinten lichter krijgen.

Gekleurd haar, wat dus een haarkleuring bevat, kun je niet zo heel gemakkelijk lichter maken. Hier is de regel geverfd haar kun je niet lichter maken met verf heel erg belangrijk. De enigste optie is om blondeer te gebruiken. Heb je een uitgroei dan kan deze wel behandelt worden met haarverf, alleen op de al reeds geverfde lengtes doet de haarverf niets. Een lichte aanzet met donkere lengtes en punten is denk ik niet echt wat je in gedachten had.

Om het hele haar te blonderen vind ik persoonlijk geen goede optie. Ten eerste is het niet zo goed voor het haar, het haar krijgt hier echt een opdonder van, en ten tweede krijg je hier echt een chemische blonde kleur van. Vaak wordt de kleur ook vlekkerig wat niet echt mooi is..... Ik raad aan om in stapjes wat lichter te gaan met je haarkleur. Een mooi effect geven highlights door middel van een foliekleuring. De uitgroei kan alvast iets lichter geverfd worden en in de rest van het haar kunnen highlights aangebracht worden. Hierdoor lijkt het geheel al een stuk lichter. Door middel van highlights creëer je een gemêleerd effect, waardoor het er heel natuurlijk uit ziet.

Mijn allerbelangrijkste haar tip op het gebied van haar verven → Doe het niet zelf, laat een professional je haar kleuren!!!

Haar tip → Zelf je haar doen als je niet naar de kapper kunt

Ik ben benieuwd.....Verf jij je haar zelf of laat je het altijd doen?

Heb jij een brandende haarvraag aan de kapper? Stel hem hieronder bij de reacties of op social media!

Be Dazzled!!

Haarshop.nl

1 Reactie

  • Reactielink Anita vrijdag, 02 december 2016 22:35 Geplaatst door Anita

    Ik verf mijn haren al 8 jaar middenbruin met de laatste verf beurt ik heb lang haar is 30 centimeter van mijn punten zwart en de rest midden bruin ik heb vervolgens toen ik grijze uitgroei had alleen de uitgroei geverfd maar die punten zijn nu na 4 maanden nog steeds donker iets bijgetrokken maar niet veel nu wil ik mijn haren weer middenbruin verder helemaal zal mijn haren dan weer egaal worden of blijven die punten donkerder gr anita

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •