maandag, 09 januari 2017

Haarvraag | Oorzaak en wat te doen bij donkere haarpunten

Geschreven door 
Oorzaak en haartips bij te donkere haarpunten! Oorzaak en haartips bij te donkere haarpunten!

Kleur je je haar al jaren in dezelfde kleur, maar worden je haarpunten steeds donkerder?

In dit artikel vind je een nieuwe "Stel je haarvraag aan de kapper" en vertel ik je hoe het komt dat de punten ineens veel donkerder zijn dan de rest van het haar en wat je daaraan kunt doen. Lees je mee?

Haarvraag | Oorzaak bij te donkere haarpunten

Op het artikel Haren verven van donker naar licht kreeg ik de volgende haarvraag van een lezeres binnen:

"Ik verf mijn haren al 8 jaar middenbruin, maar met de laatste verf beurt, ik heb lang haar, is 30 centimeter van mijn punten zwart geworden en de rest midden bruin. Ik heb vervolgens toen ik grijze uitgroei had alleen de uitgroei geverfd, maar die punten zijn nu na 4 maanden nog steeds donker. Het is wel iets bijgetrokken, maar niet veel. Nu wil ik mijn haren weer egaal middenbruin hebben, maar zullen mijn haren dan weer egaal worden of blijven die punten donkerder?"

Als je merkt dat de haarpunten veel donkerder worden dan het haar van de tussenlengtes tot aan de aanzet terwijl er altijd dezelfde haarkleur wordt gebruikt dan is dat het gevolg van kleurstapeling. Kleurstapeling wordt veroorzaakt door het keer op keer opnieuw kleuren van het haar en dan heb ik het niet over een uitgroei, maar over de haarlengtes die al meerdere keren zijn mee gekleurd. Op een gegeven moment kunnen deze haarpunten (die de meeste kleuringsproducten bevatten) donkerder uitslaan dan de vers bijgewerkte uitgroei.

Een uitgroei is nog onbehandeld natuurhaar en is dan ook anders van kleur dan de al eerder gekleurde haarlengten en punten. Om een egale kleur te creëren over het gehele haar is het soms van belang dat de uitgroei met een iets andere kleur behandeld wordt dan de rest van het haar. Ook kan de oplossing zijn om alleen de uitgroei te kleuren en de rest van het haar te laten voor wat het is. Als de kleur van de haarpunten erg vaal en/of vervaagd is, dan zouden de haarpunten de laatste 5 minuten van de totale inwerktijd nog even met het overgebleven restje van de haarkleuring ingezet kunnen worden.

Dat zijn dus mogelijkheden om dit probleem te voorkomen. Maar wat te doen als het kwaad al is geschiedt?

Haarvraag | Wat te doen bij te donkere haarpunten?

Eigenlijk zijn er maar 2 mogelijkheden om te donker gekleurde haarpunten naar de gewenste haarkleur van de rest van het haar terug te brengen.

Ontkleuren

Als je de haarlengte wilt behouden, dan zit er maar 1 mogelijkheid op en dat is het ontkleuren van de haarpunten. Gekleurd haar kan met een haarverf of spoeling niet lichter gemaakt worden! Gekleurd haar kan alleen met een ontkleuringsmethode lichter gemaakt worden. Als eerste wordt het haar lichter gemaakt d.m.v. een ontkleuringsmiddel zoals blondeer. Daarna zal het haar in de gewenste haarkleur gekleurd moeten worden. Er zijn dus 2 kleuringsbehandelingen nodig om de haarpunten weer in de juiste kleur te krijgen. Dit is schadelijk voor het haar en het haar kan door deze behandeling zeer poreus worden.

Tip: Doe dit nooit zelf, maar laat dit altijd door een professional doen!!!

Knippen

Een andere optie om de donkere haarpunten weer in dezelfde kleur te krijgen als de rest van het haar is door de donkere haarpunten eraf te laten knippen. Ik begrijp dat er in dit geval een behoorlijk stuk van het haar af zou gaan, maar dat is wel de mildste manier. Wil je niet alles eraf laten knippen? Ga dan eerst voor de helft, dat zal waarschijnlijk al een stuk schelen qua kleur.

Hopelijk heb ik deze haarvraag voor iedereen met dit kleurprobleem op weg kunnen helpen voor het mooiste resultaat! Succes!!

Be Dazzled!!

Ken je iemand met dit haarprobleem? Vergeet dan niet om dit artikel te delen!!

1 Reactie

  • Reactielink Anita zaterdag, 21 januari 2017 23:57 Geplaatst door Anita

    Hoi met anita ik heb inmiddels mijn haren laten ontkleuren en de kapper heeft ze opnieuw ingekleurd met middenbruin nu is mijn uitgroei donkerder als de punten terug naar de kapper geweest die zegt wij vinden het egaal daar kon ikhet meedoen zelf met middenbruin geverfd maar mijn punten zijn nog steeds lichter als de uitgroei wat kan ik nog doen ik ben niet veel opgeschoten groetjes anita

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •