donderdag, 24 oktober 2019

Kappers shampoo of van de drogist?

Geschreven door 
Wat zijn de verschillen tussen een kappers shampoo en een drogist shampoo? Wat zijn de verschillen tussen een kappers shampoo en een drogist shampoo?

Kies je voor een professionele kappers shampoo of ga je voor een goedkope shampoo bij de drogist vandaan? Dat er verschil in de prijs zit is duidelijk, maar hoe zit dat met de kwaliteit van het product?

Kappers shampoo versus drogist shampoo

Is er verschil tussen een kappers shampoo en een shampoo bij de drogist vandaan?

"Een shampoo is een shampoo" hoor ik je denken.

Dat lijkt misschien zo, maar er zit wel degelijk verschil in shampoos. Naast dat je kunt kiezen voor een shampoo die aansluit bij jouw haartype en/of hoofdhuidproblemen zijn er tussen shampoos ook zeker kwaliteitsverschillen.

Een professionele kappers shampoo is kwalitatief beter. Nu is het niet zo dat alle shampoos bij de drogist slecht zijn of geen resultaten boeken voor je haar, er zitten soms echt wel toppers tussen, maar over het algemeen zijn professionele haarproducten in kwaliteit beter.

Sommige professionele merken zoals L'Orèal, Wella of Schwarzkopf bijvoorbeeld bieden naast hun professionele haarverzorgingslijnen ook goedkopere versies aan bij de drogist. De producten lijken hetzelfde met een ingrediënten lijst die zeer overeenkomt met elkaar. Wat zijn dan de verschillen? Zijn er eigenlijk wel verschillen naast dat het ene product goedkoper is dan het andere product?

De verschillen in shampoos

In professionele kappersproducten zitten minder schadelijke stoffen. Wanneer zo'n product wel siliconen bevat zijn dit vaak de oplosbare siliconen in tegenstelling tot de niet oplosbare siliconen (de goedkopere versie) die vaak in drogisterij producten toegevoegd zijn. Het verschil hierin kan zeker uitmaken voor de conditie van het haar. Dit geldt ook voor de toegevoegde sulfaten. Zo zijn er de milde sulfaten en de agressieve (goedkope) sulfaten.

Kappersproducten zijn hoger geconcentreerd wat betekend dat je minder van een product nodig hebt voor het gewenste resultaat. Bij drogisterij shampoos is er meestal meer water toegevoegd en is dus minder geconcentreerd waardoor je vaak meer product nodig hebt voor hetzelfde resultaat. Ook zul je merken dat je shampoo fles ook eerder leeg is, omdat je er meer van nodig hebt.

Houd er wel rekening mee dat dit per merk natuurlijk ook allemaal weer heel erg kan verschillen.

Welke kappers shampoo is de beste?

Zou je graag eens een shampoo van professioneel kappers merk willen proberen, maar weet je niet wat je moet kiezen? Hier is natuurlijk ook ontzettend veel keuze in. Er zijn een aantal hele fijne merken, maar uit ervaring weet ik ook dat zeker niet alle professionele producten even fijn zijn.

Een merk als Kérastase bijvoorbeeld is al jaren een vertrouwd gezicht in de professionele haar industrie en bestaat al sinds 1964. Dit zou een perfecte kennismaking kunnen zijn met de professionele haarverzorging. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer keuze, want kappersmerken als Biosilk, KIS Kappers, Fudge, Moroccanoil en L'Orèal Série Expert (om even een paar van de vele toppers te noemen) hebben ook hele fijne en uitgebreide haarverzorgingslijnen in hun assortiment.

"Dus welke kappers shampoo kun je nu het beste kiezen?"

Al eerder maakte ik het artikel Wat is de beste shampoo per haartype? waarin ik per haartype een aantal fijne shampoos voor je op een rij heb gezet.

Welke shampoo het beste bij jouw haartype en wensen past is uiteindelijk ook een kwestie van uitproberen. Iedere persoon is anders, dus ook ieder haar is anders.

Ben je tevreden met de shampoo die je nu gebruikt?

  • Haar tip: Wil je je haar optimaal verzorgen? Gebruik naast je shampoo altijd een bijpassende conditioner en/of haarmasker!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •