donderdag, 27 februari 2020

Groeit afgebroken haar terug?

Geschreven door 
Groeit afgebroken haar weer terug? Groeit afgebroken haar weer terug?

"Groeit afgebroken haar terug?" is één van de meest gestelde haarvragen aan Dazzling Beauty. Het antwoord: Ja, afgebroken haar groeit weer terug. Er zijn alleen wel een aantal belangrijke dingen die je moet weten over afgebroken haren.

Afgebroken haar groeit

Afgebroken haar blijft net als iedere andere haar doorgroeien. Wanneer het haar is afgebroken is deze een stuk korter geworden, maar is niet uitgevallen. Een afgebroken haar heeft dus niets met haaruitval te maken.

Een haar groeit vanuit de hoofdhuid en wordt gevoed vanuit het haarzakje waar de haarwortel zich bevindt. Een haar groeit dus NIET vanuit de haarpunt.

Een haar valt uit vanuit het haarzakje dat zich in de hoofdhuid bevindt. Dit is een natuurlijk proces, maar bij meer haaruitval dan gewoonlijk kan er eventueel iets anders aan de hand zijn. Ook kan het voorkomen bij bepaalde type haaruitval dat een haar niet meer terug groeit.

Een haar breekt af wanneer deze beschadigt en/of zwak is. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze haar is niet uitgevallen en zit dus nog vast in het haarzakje. Als een haar nog in het haarzakje bevestigd zit, kan deze gewoon weer doorgroeien.

Waarschijnlijk heb ik je op dit moment al wat meer gerust kunnen stellen. Die korte afgebroken haartjes kunnen dus gewoon weer lang worden. Het is alleen wel belangrijk hoe je nu verder met die afgebroken haren omgaat. Een haar breekt namelijk niet voor niets af.

Laten we eerst eens kijken naar de meest voorkomende oorzaken van afgebroken haar.

Wat zijn de oorzaken van afgebroken haar?

Afgebroken haar kan verschillende oorzaken hebben. Dit kunnen factoren zijn van buitenaf, maar ook van binnenuit!

Droog en poreus haar

Is je haar droog en/of poreus? Dan heb je al sneller kans dat je haar afbreekt. Haar dat extreem broos is, breekt nog sneller af. Lief zijn voor je haar is dan absoluut een vereiste als je niet nog meer afgebroken haren erbij wilt hebben.

De oorzaak van droog, poreus en/of heel broos haar kan de natuurlijke structuur van het haar zijn, maar wordt vaak versterkt door externe invloeden zoals haarkleuringen en stylingstools. Het is dus belangrijk dat je het haar goed verzorgt en zo min mogelijk beschadigd.

Stylingstools

Stylingstools zoals een föhn, stijltang of krultang kunnen het haar extra uitdrogen en beschadigen vanwege de hitte die je gebruikt op het haar. Probeer het gebruik van hitte tools te beperken en zorg ervoor dat je altijd een goede heatprotector gebruikt.

Haarelastiekjes en schuifspeldjes

Merk je weleens dat er haren aan je haarelastiek of schuifspeldje zitten als je deze uit je haar hebt gehaald? Dit kunnen afgebroken haren zijn doordat je deze in één ruk uit je haar hebt getrokken! Vouw een elastiek dus altijd weer uit als je deze uit het haar haalt. Niet eruit trekken! Met schuifspeldjes moet je ook voorzichtig zijn, vooral als ze erg strak zijn en je ze uit het haar trekt. Rustig uit het haar halen dus!

Haarelastiekjes en schuifspeldjes kunnen dus ook een grote boosdoener zijn voor afgebroken haren. De elastiekjes die een metalen stukje bevatten zijn echt uit den boze! Gooi ze maar gelijk weg!! Deze zijn niet goed voor het haar. Wees ook voorzichtig met rubberen elastiekjes. Je kunt beter voor haarelastiekjes zonder metaal, maar wel van stof of een ander fijn materiaal gaan. Een andere optie is ook de InvisiBobble.

Haren kammen en borstelen

Dat er haren in je borstel zitten is normaal. Dit zijn ook haren die op natuurlijke wijze uitvallen. Maar er kunnen ook afgebroken haren bij zitten. Dit gebeurt als je té hard met je kam of borstel aan het haar trekt om die klitten eruit te halen. Zorg in ieder geval voor een goede borstel, niet zo'n goedkoop plastic exemplaar, en gebruik een leave-in conditioner wanneer je nat haar doorborstelt.

Interne factoren

Haren kunnen ook droog, poreus en/of broos worden vanwege interne factoren zoals een slechte voeding, ziekte of stress. Een goede levensstijl draagt bij aan gezond haar. Als aanvulling op een gezonde voeding zou je eventueel ook wat extra haarvitamines kunnen nemen om het haar van binnenuit weer sterker te maken.

Afgebroken haar herstellen

Wat kun je doen om je afgebroken haar weer te herstellen? Het is dus belangrijk dat je er eerst achterkomt wat de oorzaak is van jouw afgebroken haren. Dit kan één van de bovenstaande veelvoorkomende punten zijn, maar het kan ook dat er meerdere handelingen zijn die je in je haarroutine zal moeten veranderen.

Leestip: Dit kun je beter niet doen met je haar!

Het is belangrijk dat je eerst een bezoekje aan de kapper brengt voor een knipbeurt. Wellicht is dit misschien alweer een tijdje geleden en heb je behoorlijk weer wat gespleten punten. Daarnaast is een goede haarverzorging een must!

Als het haar erg droog en poreus is, dan kun je het beste voor een herstellende shampoo en een conditioner voor beschadigd haar kiezen. Er zijn vele goede shampoos en conditioners verkrijgbaar voor beschadigd haar. Wil je je haar echt een opknapbeurt geven, dan adviseer ik bij extreem broos haar de producten van Olaplex.

Conclusie: Afgebroken haar groeit weer terug. Of beter gezegd, afgebroken kan weer langer worden, maar dan is het wel belangrijk hoe je het verzorgt!

"Good hair, Good mood, Good day!"

Be Dazzled!!

1 Reactie

  • Reactielink Jazmina zondag, 31 mei 2020 12:39 Geplaatst door Jazmina

    Ik stijl mijn haar eiken dag en mijn haar is echt dood maar kijk ik wil wel nog blijven stijlen MAAR mijn haar is vanvoor hhelemaal afgebroken

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •