donderdag, 14 maart 2019

Droog Haar

Geschreven door 
Oorzaken en tips bij droog haar! Oorzaken en tips bij droog haar!

Droog haar komt zeer veel voor. De oorzaak hiervan kan zowel van binnenuit als van buitenaf komen. In dit artikel vind je alles wat je over droog haar wilt weten inclusief de beste haar tips van de kapper!

Kenmerken van droog haar

Waar kun je droog haar aan herkennen?

Droog haar gaat vaak gepaard met een droge hoofdhuid vanwege de lage talgvetproductie. Het haar ziet er meestal dof uit, het bevat dus weinig tot geen glans én het kan ook nog eens zeer broos zijn waardoor het haar snel beschadigt en/of afbreekt.

Nu kan de gradatie van droog haar per persoon natuurlijk ook erg verschillen. Van een beetje droog tot extreem droog haar. In alle gevallen is een goede verzorging en bescherming van het haar een absolute must, want je wilt natuurlijk dat je haar er zo gezond mogelijk uitziet.

Oorzaken van droog haar

Wat is de oorzaak van droog haar?

Wie van nature droog haar heeft, heeft te maken met een lage talgvetproductie. De talgklieren in de hoofdhuid maken dan te weinig vet aan om de hoofdhuid en het hoofdhaar goed te kunnen beschermen. De aanmaak van talgvet kun je niet van buitenaf beïnvloeden, maar je kunt er wel rekening mee houden dat je de juiste producten en behandelingen gebruikt voor het haar én de hoofdhuid.

Door te vaak je haar te wassen kan je haar ook droog en broos worden. Shampoo heeft een ontvettende werking, dus bij iedere wasbeurt verwijder je die beschermende talglaag van je hoofdhuid.

We kunnen het kleuren van ons haar eigenlijk niet meer uit het modebeeld wegdenken. Of je je haar nu verft om je grijze haren te bedekken of dat je graag die nieuwe kleurtrend wilt proberen, de meeste kleurbehandelingen drogen het haar uit. Dit geldt ook voor permanente omvormingen.

Een andere oorzaak van droog haar kan ook veroorzaakt worden door het gebruik van warmte tools zoals een föhn, stijltang, krultang of warmterollers. De hitte van deze tools zorgen voor uitdroging van het haar.

Droog haar in de zomer wordt vaak veroorzaakt door zon, zee- en chloorwater. Ook het winter seizoen kan je haar flink uitdrogen. Vaak is de grote overgang van een zeer koude buitenlucht naar een centrale binnenverwarming de boosdoener!

Ook kan de oorzaak van binnenuit komen. Denk hierbij aan ziekte (zelfs een griepje kan invloed hebben op het haar), medicijn gebruik, hormoonschommelingen en een ongezonde voeding.

Note: Als je te maken hebt met droog haar, dan kan dat door 1 van de genoemde oorzaken hierboven komen. Houd er rekening mee dat diverse oorzaken bij elkaar ook de boosdoener kunnen zijn!

Verzorging van droog haar

Als je te maken hebt met droog haar dan kun je daar qua verzorging al een hoop zelf in doen. Als eerste raad ik je aan om een bezoekje te brengen aan de kapper om de droogste puntjes van je haar af te laten knippen. Verder is de verzorging is heel belangrijk om het haar direct een oppepper te geven met de juiste producten, maar nóg belangrijker is dat je je haar goed onderhoud en blijft beschermen!

Shampoo voor droog haar

De shampoo keuze die je maakt voor droog haar is zeer belangrijk. Shampoo ontvet waardoor het haar nog sneller kan uitdrogen. Dit wil je natuurlijk niet! Gelukkig is er heel veel keuze qua shampoos die speciaal gericht zijn op een bepaald haartype. Bij droog haar is het dus belangrijk dat je voor een milde shampoo kiest.

De Kérastase Nutritive Shampoo is hier heel geschikt voor.

droog haar shampoo

Masker voor droog haar

Droog haar heeft zonder twijfel extra verzorging nodig. Gebruik eens in de week een intensief verzorgend haar masker. De Masque magistrale van Kérastase is hier een absolute topper in!

droog haar masker

Olie voor droog haar

Als extra aanvulling op je haarverzorging kun je het droge haar extra voeden en tevens bescherming aanbieden met een olie. Al jaren een favoriet van Dazzling Beauty is de Argan Olie van KIS Kappers.

droog haar olie

Keratine behandeling bij droog haar

Kan je droge haar wel een flinke boost kunnen gebruiken? Een keratine behandeling kan wonderen verrichten voor je droge haar!

Steeds meer salons bieden een keratine behandeling aan, maar je kunt ook zelf thuis aan de slag met de Keratin lijn van CHI. Wil je graag aan de slag met een keratine behandeling? Voor een optimaal resultaat is het verstandig om in ieder geval de shampoo in combinatie met de conditioner van dezelfde lijn te gebruiken.

keratine behandeling

Note: Vooral bij droog haar is het zeer belangrijk dat je de temperatuur van het water bij het wassen van je haar niet te heet zet. Heet water zorgt weer voor extra uitdroging van het haar, dus spoel je haar bij voorkeur met lauwwarm water.

Haarkleur behandelingen bij droog haar

Haarkleuringen zijn tegenwoordig steeds milder voor het haar met een optimaal kleurresultaat. Toch kunnen deze producten het haar zeer uitdrogen. Bij zeer droog haar kun je het beste ontkleuringsproducten vermijden en voor een mildere haarkleuring kiezen zoals een kleurspoeling.

Toch liever een haarverf gebruiken? Steeds meer professionele kappersmerken bieden een milde haarverf zonder ammonia aan in hun assortiment zoals bijvoorbeeld:

droog haar haarverf

Droog haar stylen

Bij het stylen van droog haar maak je al snel gebruik van warmte tools. Vooral bij droog haar is het belangrijk dat je voorzichtig met het gebruik van warmte tools. Zet je föhn, stijltang of krultang op een lage temperatuur en gebruik het met mate. Zorg ook voor een goede bescherming zoals een heat protector!

Hoofdmassage voor extra stimulatie

Door het regelmatig masseren van de hoofdhuid wordt de doorbloeding extra gestimuleerd waardoor de talgproductie meer kan toenemen. Alle kleine beetjes helpen en het is nog prettig ook!

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is natuurlijk altijd belangrijk, maar kan ook extra bijdragen aan een gezonde haarbos ongeacht welk haartype je hebt. Dit geldt dus ook zeker voor droog haar! Eet bijvoorbeeld meer gezonde producten die Vitamine A bevatten zoals wortels, groene bladgroentes, zoete aardappelen en abrikozen. Zorg voor een goede nachtrust en voorkom stress.

Als extra vitamine aanvulling zijn de SweetBunnyHare Hair Vitamines een zeer populair product om te gebruiken.

droog haar hair vitamines

"Take care of your hair, it's 90% of your selfie!"

Volg je @dazzlingbeautybytessa al op Instagram? Volg ook de hashtag #haartipsvandekapper

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •