• Home
  • Haar
  • Tips
  • Mijn mening over het gebruik van haarstylingsproducten
zondag, 16 november 2014

Mijn mening over het gebruik van haarstylingsproducten

Geschreven door 
Cocos Wax van K1 Cocos Wax van K1

Haarstylingsproducten zijn er in allerlei soorten en maten. We kennen ze allemaal wel; haarlak, mousse, gel, wax enzovoorts. Als hairstyliste gebruik ik dagelijks dit soort producten tijdens mijn werk bij klanten én natuurlijk ook bij mezelf! Ik zou haarstylingsproducten niet meer weg kunnen denken bij het stylen van het haar. Toch merk ik dat er best veel mensen zijn die liever geen product in het haar willen gebruiken. Zou dit komen door het product of omdat men eigenlijk niet zo goed weet waarvoor je het product kunt gebruiken?

Haarstylingsproducten

In dit artikel deel ik mijn mening over het gebruik van haarstylingsproducten. Ook zal ik per product een korte uitleg geven waarvoor je dit kunt gebruiken en wat het doet!

Haarlak

Haarlak is denk ik wel één van de bekendste producten die we kunnen gebruiken bij het stylen van het haar. Er gaat geen dag voorbij dat ik geen haarlak gebruik in mijn haar, tenzij ik echt de deur niet uit ga ;-). Haarlak gebruik je om het kapsel goed in model te houden. Je wil toch niet dat als je naar buiten gaat en je net mooi je haar hebt gestyled dat de wind het weer voor je verpest? Nee, gewoon een beetje lak op het haar doen! Veel mensen vinden haarlak niet prettig, omdat het hard wordt en plakt. Als dit het geval is, dan heb je de verkeerde bus haarlak te pakken! Ultra strong haarlak hoeft niet per se hard te worden. Tenminste.... bij een goede bus haarlak in ieder geval niet. Er is heel erg veel verschil in kwaliteit als het om haarlak gaat. Wil je een goede bus haarlak? Koop dan een haarlak van een professioneel kappersmerk en niet bij de drogist. Van een professioneel kappersmerk is het wat duurder, maar je zal zien dat je er veel langer mee doet. Én het haar blijft ook nog eens beter in model zitten.

Haar Mousse

Ook met mousse hoor ik verschillende verhalen over het gebruik ervan. Mousse zorgt voor extra stevigheid in het haar. Je gebruikt dit altijd op nat, het liefst net gewassen, haar. Vooral als je het haar net gewassen hebt kan het erg slap en futloos zitten. Dit kun je oplossen door er wat mousse in te doen. Ook als het haar snel gaat pluizen of snel statisch wordt kun je er wat mousse in doen. Voor krullend haar vind ik mousse echt een must! Het maakt krullen wat compacter waardoor het er veel mooier uitziet en minder snel gaat pluizen. Mousse wordt ook altijd gebruikt voordat het haar geföhnd wordt, het geeft extra stevigheid én je kan er makkelijker volume in föhnen. Ook bij mousse geldt hetzelfde als bij de haarlak; verschillende kwaliteiten in verschillende prijsklasses. Mousse is ook verkrijgbaar in verschillende sterktes, hoe sterker hoe harder de mousse wordt in het haar. Maar, wordt het haar echt heel hard zodat je het bijna kan "breken"? Dan heb je een verkeerde bus mousse te pakken. Mousse mag hard worden, maar niet zo hard dat de haren harde sprietjes worden.

Haar Gel

Gel wordt voornamelijk in kort haar gebruikt om het te modelleren. Veel mannen gebruiken gel en ook enkele vrouwen met kort haar. Gebruik je gel in je lange haren? Dat zou ik niet doen. Alleen in pluizend krullend haar zou je wat gel kunnen gebruiken. Gel geeft vaak een wetlook effect. Dit kan er leuk uitzien, maar ook té! Let op dat je een gel gebruikt die niet een al te nat effect in het haar geeft. Ook gel is er in verschillende sterktes, welke je nodig hebt is afhankelijk van het type haar. Is het haar dun en fijn van draad, dan hoef je niet een al te sterke gel te gebruiken. Bij bijvoorbeeld dik haar met veel weerborstels is een ultra strong gel wat meer noodzakelijker. Er is een breed aanbod aan gels in de winkels. Natuurlijk vind ik een gel van een professioneel kappersmerk het beste, maar ik moet zeggen dat er bij de drogist ook wel een goede gel te vinden is. De gel die je wel moet laten staan is zo'n 1 liter pot van € 1,- die in alle kleuren verkrijgbaar is bij de supermarkt, dit is echt troep wat niet werkt!! De gel die ik mijn klanten adviseer is de DEK gel van K1.

Haargel K1

Haar Wax

Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen niet zo goed weten wat ze hier mee aan moeten. Bij het gebruik van wax kan het haar echt heel snel te vet worden. De kunst is om het in de juiste hoeveelheid op het haar aan te brengen. Je begint met een klein beetje en als dat niet genoeg is pak je er nog wat bij. Liever te weinig dan te veel wax in het haar. Wax is er in vele soorten, van heel vet tot hele stugge wax. Stugge wax geeft stevigheid aan het haar en gebruik je om het haar in model te brengen dat de hele dag blijft zitten. Het haar voelt hier wel gelijk wat viezer mee aan. Als het haar een paar dagen niet gewassen is zit het vaak wat beter en steviger, dit effect creëer je dus ook met zo'n stugge wax. Een stuggere wax gebruik je meestal in kort haar. Zo'n wax vind ik ook perfect voor korte mannen kapsels dat lekker rommelig mag zitten, een out-of-bed-look. Dan heb je ook nog de wax die het haar er wat mooier en stralender uit laat zien. Deze wax gebruik je als finishing touch bij een gestyled kapsel. Je kan het haar er wat plukkeriger mee maken, net dat laatste beetje pluis wegwerken én het geeft een mooie, gezonde glans aan het haar. Dit soort wax is een beetje vet, dus je hoeft er ook niet veel van te gebruiken. Een hele fijne wax die ik altijd gebruik is cocos wax van K1 , hier heb ik al heel wat potjes van versleten :-).

Cocos haarwax van K1

Naast de bovenstaande producten zijn er natuurlijk nog meer haarstylingsproducten zoals glansspray, volumepoeder en heatprotector. Glansspray zorgt voor meer glans op het haar, maar wees hier voorzichtig mee! Als je hier teveel van gebruikt kun je juist het tegenovergestelde effect creëren en wordt het haar dof. Volumepoeder is een leuk product als je echt meer volume wilt hebben bij de aanzet van het haar. Let op, bij de meeste volumepoeders voelt het haar gelijk heel stug en viezig aan.

Volume poeder Keune

Heatprotector is meer een beschermingsproduct dan een haarstylingsproduct, maar toch wil ik deze even benoemen, omdat deze zeer belangrijk is bij het stylen van het haar. Zeker als je een hittetool zoals een stijltang of krultang gebruikt. Een heatprotector beschermt het haar tegen de hitte van de warmtebronnen die worden gebruikt.

Hierboven heb ik de belangrijkste en bekendste haarstylingsproducten genoemd.

Extra haartip!

Bij het gebruik van gel en wax is het belangrijk dat je het product eerst goed in je handen wrijft en daarna goed verspreiden over het haar. Een grote klodder op één plek is geen succes ;-)!

Mijn mening over haarstylingsproducten

Een kapsel zonder haarstylingsproduct? NO WAY!! Wat voor een kapsel je ook hebt en hoe lang of kort het haar is, gebruik altijd wel iets van een stylingsproduct erin. Hierbij is het belangrijk dat je een kwalitatief goed product gebruikt. Je zult merken dat het echt werkt!

Wat ik gebruik?

Ik gebruik altijd haarlak en mousse in mijn haar. Daarnaast gebruik ik soms cocos wax en een enkele keer volume poeder.

Welk(e) haarstylingsproduct(en) gebruik jij?

Be Dazzled!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •