zaterdag, 08 februari 2020

Wat is de CG Methode?

Geschreven door 
Wat is de CG Methode? Wat is de CG Methode?

De CG Methode, de Curly Girl Methode, is een haarverzorgingsroutine speciaal ontwikkeld voor krullend haar. Door de juiste haar producten te gebruiken is het mogelijk om je onhandelbare krullen om te toveren in een mooie, gezonde en glanzende krullenbos. Zonder pluis!!

Van golvend haar tot aan kroeskrullen, de cg methode is voor elk soort krul geschikt. Hoe dit precies in zijn werk gaat leg ik je in dit artikel uit én neem ik je mee in mijn journey naar een mooie bos haar met krullen!

Hoe werkt de CG Methode?

De cg methode (curly girl methode) is ontwikkeld door Lorraine Massey en heeft al vele krullenbollen weer blij kunnen maken met dit speciale haarverzorgingsritueel. De resultaten zijn verbluffend. Van pluis naar glanzende en bouncy krullen. Het is écht mogelijk!

Wie met de cg methode aan de slag wil gaan, zal deze haar routine in het begin wellicht wat lastig vinden. Dat heeft te maken met het soort krul, de eigenschappen van het haar en bepaalde ingrediënten die in haarproducten zijn verwerkt die je beter kunt vermijden.

Ingrediënten die je volgens de cg methode beter kunt vermijden zijn:

  • Sulfaten
  • Siliconen
  • Uitdrogende Alcohol
  • Minerale oliën
  • Wax

Geloof het of niet, maar ik zelf heb van nature ook krullend haar. De afgelopen jaren heeft mijn haar veel te verduren gehad vanwege allerlei factoren en dat doet een natuurlijke krul niet veel goeds. Wanneer haar niet optimaal gezond is, in mijn geval zou je het zeer poreus en beschadigd kunnen noemen (→ slechter kan haast niet...), zul je merken dat het sneller gaat pluizen, droog en stug aanvoelt en dat het haar ook niet lekker wil vallen.

curly girl methode

Krullend haar is van nature al wat droger dan "normaal" haar, dus is het juist belangrijk om dit haartype extra goed te verzorgen. Hierbij is het dus belangrijk dat je de juiste shampoo, conditioner en leave-inn conditioner gebruikt. Maar ook mousse, gel en haarlak kunnen extra uitdrogende ingrediënten bevatten. Daarnaast is het ook belangrijk hoe je met je haar omgaat.

In de video hieronder geef ik een wat uitgebreidere uitleg over de cg methode én laat ik de natuurlijke valling van mijn "krullen" aan je zien. Ook ontdek je in deze video hoe mijn krullen er vroeger uitzagen, hoe het nu gesteld is met mijn haar en laat ik de producten zien die ik de komende tijd ga gebruiken.

Vind je het leuk en interessant om mijn haar te zien veranderen in een mooie glanzende krullenbos? Zorg er dan voor dat je geabonneerd bent op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty zodat je geen video meer hoeft te missen! (Abonneren is geheel gratis!)

cg methode

Starten met de CG Methode

Je hebt krullen en wilt graag starten met de cg methode.

  • Waar moet je beginnen?
  • Wat moet je doen?
  • Welke producten kun je het beste gebruiken?

Om met de cg methode te starten is het belangrijk om eerst een final-wash te doen. In deze eerste stap was je het haar met een shampoo die WEL sulfaten bevat. Vervolgens ga je de eigenschappen van je haar onderzoeken. Heb je hulp nodig om zelf goed te kunnen bepalen wat de eigenschappen van jouw haar zijn? Op haibu.nl staat stap voor stap beschreven hoe je dit het beste kunt doen.

cg methode curly girl

Wanneer je hebt vastgesteld wat de eigenschappen van jouw haar zijn, kun je bepalen welke producten je het beste kunt gebruiken. Per type krul en conditie van het haar is er een andere haarverzorging nodig. Ieder haar is uniek, dus ook iedere soort krul en haartype binnen de curly girl methode. Wat voor de één heel goed werkt, kan voor de andere krullenbol helemaal niet prettig zijn.

Ik begrijp dat je niet zomaar alle producten wilt uittesten, want tja...dat kost natuurlijk best wel weer wat. Daarom is het belangrijk om eerst je haar goed te onderzoeken en aan de hand daarvan de juiste producten te gaan gebruiken.

Om te starten en te wennen aan deze nieuwe haarroutine raad ik aan om in ieder geval de belangrijkste producten zoals een shampoo, conditioner en leave-inn conditioner te gaan gebruiken. Als je er klaar voor bent kun je dit natuurlijk altijd aan vullen met overige verzorgingsproducten zoals een co-wash, haarmasker en olie en Curly Girl proof stylingsproducten.

Je kunt natuurlijk zelf op onderzoek uit gaan in de winkels en van ieder haarproduct de ingrediënten lijst bestuderen, maar je kunt ze ook heel gemakkelijk online bestellen. In de linkjes hieronder vind je de juiste CG producten om eventueel mee te kunnen starten.

Wanneer je merkt dat je krullen beter tot hun recht gaan komen is het belangrijk om tussendoor het haar weet opnieuw te onderzoeken. Het haar verandert. Het verandert doordat je de juiste producten bent gaan gebruiken waarbij je haar de kans heeft gekregen om te herstellen. Na een tijdje zul je waarschijnlijk meer baat hebben bij andere producten die weer beter aansluiten bij de conditie van het haar.

Nu is het niet zo dat je iedere week andere producten moet gaan gebruiken. Het herstel van je haar heeft tijd nodig. Verwacht ook niet dat je al verschillen merkt en ziet na de eerste en tweede wasbeurt. Geef je krullen de tijd én liefde.

Ga voorzichtig met je haar om. Gebruik zo min mogelijk warmtetools. Je kunt je haar het beste aan de lucht laten opdrogen of gebruik een diffuser op je föhn.

Een diffuser is een mondstuk speciaal gemaakt om krullend haar op een milde wijze te drogen. Je maakt hier natuurlijk wel gebruik van een föhn (warmtetool), dus is het belangrijk dat je deze op een koude en zachte stand zet.

Stay Tuned voor meer Curly Girl op Dazzling Beauty!

"Curly hair is like a box of chocolates... You never know what you're going to get!"

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •